Truss îi transmite lui Zelenski că Marea Britanie nu va recunoaşte niciodată încercările Rusiei de a anexa părţi ale Ucrainei

S.B.
Internaţional / 28 septembrie 2022

Truss îi transmite lui Zelenski că Marea Britanie nu va recunoaşte niciodată încercările Rusiei de a anexa părţi ale Ucrainei

Premierul britanic Liz Truss i-a transmis preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul unui apel telefonic, că Marea Britanie "nu va recunoaşte niciodată" încercările Rusiei de a anexa părţi ale Ucrainei, se arată într-un comunicat emis de Downing Street, informează news.ro.

"Premierul a discutat cu preşedintele Zelenski în această după-amiază (n.r. miercuri) pentru a sublinia sprijinul ferm al Regatului Unit în lumina referendumurilor false ale Rusiei în Ucraina", specifică Downing Street.

"Prim-ministrul a precizat că Regatul Unit nu va recunoaşte niciodată încercările Rusiei de a anexa un teritoriu suveran. Ea a reiterat că Ucraina ar putea depinde de sprijinul Regatului Unit până când preşedintele Putin va fi învins", se mai menţionează în comunicat.

De asemenea, liderul ucrainean a informat-o pe Truss cu privire la situaţia militară actuală şi "a salutat sprijinul său puternic, inclusiv la Adunarea Generală a ONU de săptămâna trecută", potrivit comunicatului citat.

Drept răspuns, Truss i-a mulţumit preşedintelui ucrainean pentru munca depusă în ceea ce priveşte asigurarea eliberării a cinci cetăţeni britanici deţinuţi de oficialii pro-ruşi din estul Ucrainei.

"Liderii au discutat, de asemenea, despre modul în care Marea Britanie şi Ucraina ar putea colabora împreună pentru a asigura aprovizionarea cu gaz a Ucrainei pe termen lung. Ambii au convenit să rămână în legătură strânsă în zilele şi săptămânile următoare", menţionează Downing Street.

Zelenski a scris pe contul său de Twitter că aşteaptă răspunsul leadershipului Londrei organizarea "referendumurilor false" din părţile ocupate ale Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Asa, si? Ce daca nu le recunoaste tuta asta, important e ca le recunosc autoritatile rusesti, adica exact cine conteaza in ecuatia asta!

    1. Tuta asta trimite armament care le va sta in coaste autointitulatelor autoritati rusesti, cam conteaza in ecuatia asta.

      Le vor recunoaște Nicaragua și Congo, care vor trimite.... mesaje de felicitare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb