Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a venit, astăzi, la dezbaterile din Comisia juridică a Senatului privind Legea graţierii, cerând amânarea discuţiilor pentru ca Executivul să vină cu măsuri "complementare", considerând că graţierea executării pedepselor nu reprezintă o soluţie "miracol", ci trebuie să facă parte dintr-un pachet. Preşedintele Comisiei, Şerban Nicolae, a susţinut punctul de vedere al ministrului, dar a cerut ca proiectul Guvernului să fie totuşi discutat, urmând să aibă loc o dezbatere amplă ulterioară.
Ministrul Justiţiei a spus, citat de News.ro: "Problema pe care o discutăm este foarte importantă. Problema supraaglomerării din penitenciare este foarte importantă. Dacă e să pun în balanţă celeritatea rezolvării proiectului de lege cu importanţa problemei care trebuie rezolvată, în opinia mea balanţa ar înclina către importanţa proiectului de lege, penitenciarelor, perspectiva deloc plăcută a deciziei pilot (a CEDO - n.r.)".
Ministrul a afirmat că graţierea nu reprezintă o "soluţie miracol, minune", ci trebuie să facă parte dintr-un pachet mai amplu. Ministrul spune că va merge săptămâna aceasta la Bruxelles, unde va avea discuţii pe această temă şi cu oficialii europeni. Din acest motiv, Tudorel Toader a cerut amânarea dezbaterii din Senat.
"E necesară, utilă, amânarea dezbaterii, să venim din urmă cu măsurile complementare care ar rezolva problema penitenciarelor", a spus Toader.
Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Şerban Nicolae, a afirmat că este de acord cu această propunere, ca dezbaterea amplă pe graţiere să fie amânată pentru un moment ulterior, când Executivul va avea un pachet complet, dar consideră că proiectul depus de Guvern trebuie totuşi discutat în comisie, având în vedere şi că pe 25 aprilie se va îndeplini termenul de adoptare tacită.
La dezbaterea de marţi participă membrii Comisiei juridice a Senatului, reprezentanţi ai ANP, AMR, UNBR şi ai Ministerului Justiţiei.
Senatorii jurişti au reluat, marţi, dezbaterea proiectului de Lege de graţiere a unor pedepse, proiect care a fost amânat pe 7 martie. Printre amendamentele depuse la proiectul iniţial al Guvernului se află unul al senatorului PSD Şerban Nicolae, preşedintele Comisiei juridice, prin care printre beneficiarii graţierii se vor afla şi persoane condamnate pentru corupţie.
1. Puneti recidivistii la MUNCA!
(mesaj trimis de SOCIETATEA CIVILA în data de 22.03.2017, 01:58)
Puneti CRIMINALII si VIOLATORII la MUNCA SILNICA: sa lucreze la Drumuri de exemplu sau sa lucreze in penitencire la fabricat sarma [ca detinutii din Ungaria] ca sa nu stea inchisi degeaba . Dar in cazulatora sa NU lise scada nimic din pedeapsa si sa NU PRIMEASCA bani. Puneti-i la MUNCI GRELE pe RECIDIVISTI pt. ca MERITA!
2. Construiti Puscarii noi si Gratiati Batranii!
(mesaj trimis de Solutia Eficienta în data de 22.03.2017, 02:02)
Construiti puscarii cu Bani Europeni si rezolvati problema. Gratiati doar BATRANII Amarati inchisi pentru fleacuri!
2.1. Cauza supraaglomerarii: (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2017, 02:13)
Unii oameni batrani sunt inchisi degeaba! Rusine Judecatorilor haini care fac asta dar dau drumul unor infractori periculosi. Ar trebui sa dea socotela pentru hotararile lor!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2017, 02:04)
JUSTICE
INJUSTICE
JUST ICE
4. fără titlu
(mesaj trimis de METODA COMUNISTA în data de 22.03.2017, 02:06)
Faceti ECHIPE de BRIGADIERI ca pe vremea lui CEASCA: ca sa se invete HOTII, CRIMINALII si VIOLATORII cu MUNCA!
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2017, 02:08)
Buna idee! Asa inchisorile n-ar mai fi supraaglomerate si ar avea si Romania mana de lucru ieftina