Tudorel Toader şi Carmen Dan, audiaţi în Parlamentul European

E.M.
Internaţional / 23 ianuarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi ministrul de Interne, Carmen Dan, sunt audiaţi astăzi în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, unde prezintă priorităţile preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, în domeniile justiţie şi afaceri interne. Ministrul Justiţiei a susţinut că unul dintre obiectivele preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene este să contribuie la sporirea încrederii cetăţenilor în actul de justiţie şi că România nu se va abate de la principiile statului de drept. Mai mulţi eurparlamentari şi-au declarat îngrijorarea faţă de situaţia statului de drept din România, cerându-i lui Tudorel Toader să nu ia nicio măsură care ar legaliza de fapt corupţia.

Monica Macovei întreabă dacă partenerii europeni au fost consultati în privinţa OUG privind completurile de cinci. "Poporul român merită stat de drept şi respectul Uniunii Europene (...) Cu toţii vrem să avem o preşedinţie de succes, dar pentru asta trebuie încredere. Ieri premierul a afirmat că a discutat cu dvs adoptarea cât mai rapidă a acestei Ordonanţe în baza deciziei CCR, decizie care se dă însă pentru viitor. Din acest motiv spun că, pentru a conduce Consilul JAI încrederea celorlalte state în dvs. este esenţială. Vă asumaţi efectele acestei amnistii mascate, v-aţi consultat cu UE, ştiţi că România ar putea fi pedeapsită pentru astfel de măsură?", l-a întrebat europarlamentarul român Monica Macovei pe ministrul Justiţiei.

Critici deschise si din partea reprezentanţilor ALDE în Parlamentul European. "Îmi exprim şi eu îngrijirarea faţă de statul de drept din România. Sistemul acesta european va funcţiona dacă toate statele aderă la aceleaşi standarde. Ne îngrijorează ceea ce am aflat despre planurile de a anula cam vreo 100 de condamnări penale. Aş vrea să aud dacă Guvernul dumneavoastră are de gând să ţină cont de recomandările Comisiei de la Veneţia", i-a spus ministrului Justiţiei, reprezentanta grupului ALDE, Sophia in 't Veld, potrivit HotNews.ro.

Mai mulţi eurparlamentari şi-au declarat îngrijorarea faţă de ceea ce se întâmplă în România. "Corupţia este antiteza a ceea ce înseamnă UE. Ne îngrijorează situaţia din România. Am văzut cum guvernul dvs s-a lansat asupra cetăţenilor care protestau paşnic. Românii sunt europeni pasionaţi. Nimeni nu-i va lăsa de izbelişte", a susţinut eurodeputata Roberta Metsola (PPE), care l-a întrebat pe Tudorel Toader dacă va ţine cont de raportul Comisiei de la Veneţia.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. sa dai presedintia CUE pe mina infractorilor romani. Este f posibil ca in timpul acestei presedintii, infractorii romani - mari promotori ai valorilor europene, zic ei - sa lucreze cu atita succes incit la sfirsitul acestei presedintii sa nu ramina din UE piatra pe piatra. Poate cu o exceptie, statul franco-german. :))

    1. Sobolanimea basista a iesit din scorburi ??!!!??? Romanii rationali stiau ca deratizarea s-a efectuat definitiv...

    Aud un nume obscen - Monica Macovei şi mă întreb când oare vom scăpa de scurişti? Când oare, Make?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb