"Turbomecanica Combustor Products" estimează exporturi de 23 milioane dolari anul acesta

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 noiembrie 2007

Turbomecanica Combustor Products (TMCP), companie care produce subansamble pentru motoare de avion, estimează că valoarea exporturilor va atinge 23 milioane de dolari anul acesta, iar în 2008 va creşte cu 10%, a declarat ieri pentru NewsIn directorul companiei, Jacques Juneau.

"Anul acesta vom avea exporturi de circa 23 milioane de dolari, iar anul viitor vom creşte cu 10%. Noi producem, printre altele, camere de ardere pentru motoare de aviaţie, respectiv pentru motoarele CFM 56, CF 34/8, CF 34/10. Acoperim circa 50% din necesarul mondial camere de ardere şi exportăm totul la sediul central din Cincinnati, Statele Unite ale Americii. Apoi, sediul central asamblează motoarele sau le retrimite către clienţii finali ca piese de schimb", a spus Juneau, ieri, în cadrul evenimentului General Electric (GE) Day organizat la Romexpo.

Turbomecanica Combustor Products (TMCP) a fost înregistrată în martie 2002 ca societate mixtă între General Electric (GE) Aircraft Engines şi Turbomecanica, în scopul fabricării de camere de ardere pentru motoare de aviaţie. Producţia efectivă a început în 2003.

General Electric a preluat în totalitate acţiunile TMCP în luna mai a acestui an, însă preluarea companiei nu va avea niciun impact asupra forţei de muncă. Ambele părţi au stabilit că valoarea tranzacţiei să rămână confidenţială. Vânzarea pachetului era prevăzută în contractul iniţial, Turbomecanica fiind de acord să îşi vândă participaţia în momentul în care compania va ajunge la maturitate.

Compania Turbomecanica Combustor Products (TMCP) este singura unitate de producţie a GE în Sud-Estul Europei care produce componente ale motoarelor de avion. GE a investit în România, împreună cu partenerii locali, peste 500 de milioane de euro. Numărul de angajaţi ai GE România a ajuns la 900. La noi în ţară sunt prezente toate cele şase divizii ale General Electric: GE Infrastructure, GE Healthcare, GE Commercial Finance, GE Industrial, GE Money şi NBC Universal.

"Creşterea General Electric în România a fost exponenţială. Pentru că în România şi în Bulgaria vor fi absorbite fonduri europene, în special pentru infrastructură, interesul nostru este foarte mare în aceste două ţări. În funcţie de contractele pe care le vom câştiga, investiţiile noastre în România s-ar putea dubla. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu numărul de angajaţi", a declarat ieri preşedintele şi deirectorul executiv al GE International, Nani Beccalli, care nu a precizat la cât vor ajunge concret investiţiile companiei la noi în ţară.

General Electric Company a fost înfiinţată în 1892 prin fuziunea dintre Edison General Electric Company şi Thomson-Houston Electric Company. GE Energy este unul dintre principalii furnizori mondiali de tehnologie, produse şi servicii pentru industria energiei. GE Energy furnizează o gamă de soluţii pentru întregul proces de producţie şi distribuţie a energiei, de la alimentare şi conversie până la livrare, utilizare şi servicii. Produsele şi serviciile General Electric acoperă de la motoare de avioane, generare de energie, tehnologii de procesare a apei şi de securizare, până la echipamente de imagistică medicală, servicii financiare pentru consumatori şi companii, producţia de conţinut mediatic şi materiale performante. GE deserveşte clienţi din peste 100 de ţări şi are peste 300.000 de angajaţi la nivel mondial.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb