Turbomecanica îşi ameliorează pierderea în primul trimestru al anului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 mai 2023

Turbomecanica îşi ameliorează pierderea în primul trimestru al anului

Producătorul de componente pentru aeronave Turbomecanica Bucureşti (TBM) a raportat, pentru primul trimestru al acestui an, o pierdere de 0,03 milioane de lei, cu mult mai mică decât cea din primele trei luni ale anului trecut, de 3,2 milioane de lei, pe fondul reducerii cheltuielilor, după cum reiese din raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cifra de afaceri s-a ridicat la 22,9 milioane de lei, cu 10% sub cea din perioada ianuarie-martie 2022, de aproape 25,5 milioane de lei.

Cheltuielile cu materiile prime, materialele consumabile şi mărfurile s-au ridicat la 9,2 milioane de lei, cu 21,5% sub cele din primul trimestru al anului trecut, în vreme ce cheltuielile cu personalul au scăzut cu 7,8%, la 11,06 milioane de lei. Cheltuielile cu energia şi combustibilul au urcat de la 1,15 milioane lei în primele trei luni din 2022, la 1,96 milioane lei în primul trimestru al acestui an.

"Societatea a luat masuri, ca şi în anul trecut, în ceea ce priveşte procesul de aprovizionare prin achiziţionarea de materii prime şi materiale necesare şi pentru produsele care se vor finaliza până la finele anului 2023", se arată în raport.

În acest context, pentru primele trei luni ale anului, Turbomecanica a raportat un câştig din exploatare de 0,66 milioane de lei, faţă de o pierdere de 2,7 milioane de lei în perioada ianuarie-martie 2022, în timp ce din activitatea financiară a înregistrat un rezultat negativ de 0,61 milioane de lei.

"Costurile financiare nete au crescut cu 0,11 milioane de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi reprezintă cheltuielile cu comisioanele bancare şi dobânzi", se menţionează în raport.

Cel mai mare acţionar al Turbomecanica este Radu Viehmann, care la finele anului trecut avea 25,92% din capitalul companiei, în timp ce Dana Maria Ciorapciu deţinea 15,16% din Turbomecanica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb