Turcii de la Oyak vor să cumpere active ale Holcim şi Lafarge din România

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 14 noiembrie 2014

Fondul turc de pensii Oyak Group dispune de două miliarde de dolari pentru achiziţii şi este interesat să cheltuiască o parte din această sumă pentru active ale Holcim şi Lafarge din România, Serbia şi Ungaria, a declarat şeful diviziei de ciment a grupului, Celal Caglar, potrivit Bloomberg.

Celal Caglar susţine: "Suntem interesaţi să licităm singuri sau împreună cu un grup european pentru active. Oyak urmăreşte cu atenţie procesul de vânzare. Grupul deţine 2 miliarde de dolari în numerar pentru achiziţii şi poate atrage o sumă de cinci ori mai mare dacă va fi necesar".

Oyak deţine în Turcia o capacitate de producţie de ciment de 20,1 milioane de tone pe an, prin intermediul a şase fabrici, reprezentând 19% din capacitatea existentă în ţară. Grupul mai are o capacitate de producţie de clincher de 10,3 milioane de tone pe an, 15% din producţia totală a Turciei, conform sursei citate.

Grupul Oyak, prezent pe piaţa din România cu operaţiuni de stocare, ambalare, comerţ şi distribuţie a cimentului, este cel mai mare producător de ciment din Turcia.

Holcim şi Lafarge au convenit la începutul lunii aprilie o fuziune prin schimb de acţiuni, care va crea cel mai mare producător de ciment din lume, cu vânzări anuale de 44 de miliarde de dolari. Pentru a obţine aprobările necesare pentru încheierea fuziunii, cei doi producători trebuie să vândă o parte dintre activele pe care le deţin.

La sfârşitul lunii octombrie, Holcim şi Lafarge au înaintat în mod oficial Comisiei Europene propunerea de fuziune, Lafarge urmând să renunţe la operaţiunile pe care le conduce în România.

Autorităţile de reglementare europene urmează să decidă până la 15 decembrie dacă aprobă acordul de fuziune sau deschid o investigaţie aprofundată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb