Turiştii români care merg cu maşina în Grecia vor fi testaţi obligatoriu anti-Covid de la 1 iulie, chiar dacă sunt vaccinaţi

J.P.
Miscellanea / 1 iulie 2021

Turiştii români care merg cu maşina în Grecia vor fi testaţi obligatoriu anti-Covid de la 1 iulie, chiar dacă sunt vaccinaţi

Toţi cetăţenii, indiferent de ţara de origine, care merg cu maşina de la 1 iulie în vacanţă în Grecia vor fi testaţi la punctele de frontieră indiferent dacă au fost vaccinaţi sau nu anti-Covid, conform Hotnews.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse carantinei pentru 10 zile, iar pentru persoanele care s-au vaccinat anti-Covid, dar cu toate acestea dau rezultate pozitive la teste vor sta în carantină timp de 7 zile.

"A fost introdusă obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile la locul de domiciliu sau la o locaţie stabilită de autorităţile elene. Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantină de doar 7 zile. În ultima zi de carantină, toate aceste categorii de persoane vor fi supuse unui test tip PCR", arată o informare (vezi condiţii de intrare în Grecia pe cale rutieră) a MAE.

Regula se aplică tuturor celor cu vârste peste 12 ani.

Întrebată la Digi24, purtătoarea de cuvânt a MAE, Oana Darie, dacă testele vor fi plătite de turişti sau de greci, aceasta a spus: : "Nu, n-au fost plătite nici până acum. Ele s-au făcut tot timpul. Acum nouatea e că aplicată unitar pentru toţi cetăţenii".

Certificatul digital al UE privind COVID menit să faciliteze călătoriile în UE va fi emis gratuit începând de la 1 iulie inclusiv în România.

Totodată, reprezentanta MAE explică faptul că, deşi de la 1 iulie intră în vigoare certificatul UE privind Covid, care facilitează libera circulaţie în sensul asigurării unui acces securizat unitar la verificarea informaţiilor privind vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, "fiecare stat-membru rămâne cu competenţa de a suplimenta anumite elemente, vorbim de o testare rapidă şi de a adopta anumite măsuri legate de sănătatea publică".

Darie a avertizat că turiştii români ar trebui să evite deplasarea în weekend, dar mai ales în prima parte a zilei de sâmbătă, pentru că atunci se adună fluxuri de turişti din toată regiunea şi să completeze toate documentele din timp, astfel încât să evite timpii suplimentari.

"Încă un aspect, necompletarea PLF-ului, conform legislaţiei din Grecia duce la nepermitarea intrării şi o amendă de 500 de euro. Faptul că poliţiştii permit să completeze la faţa locului e o decizie luată punctual de poliţiştii de frontieră. Deocamdată nu s-a modificat pe accesul pe cale aeriană, e vorba de acel PLF care trebuie completat. E mult mai uşor să mergem în Grecia cu avionul. Turiştii care intră terestru în Grecia vor fi testaţi, nu contează că sunt vaccinaţi, testaţi că au trecut prin boală, toată lumea va fi testată", a spus Oana Darie, purtător de cuvânt al MAE, la Digi24.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb