Turiştii străini veniţi pe litoralul românesc preferă excursiile opţionale în Delta Dunării

Ziarul BURSA #Companii / 27 iulie 2016

Turiştii străini veniţi pe litoralul românesc preferă excursiile opţionale în Delta Dunării

Turiştii străini aleg excursiile opţionale în Delta Dunării şi Bucharest Royal City Tour, iar cei români sunt interesaţi de excursia de o zi la Balcik (Bulgaria), la Palatul Reginei Maria, şi de croaziere în Delta Dunării, potrivit unui studiu referitor la tipul de excursii opţionale preferate de turiştii de pe litoralul românesc.

De la un an la altul, tot mai mulţi români care aleg să-şi petreacă vacanţele pe litoralul românesc - şi nu numai - îşi îndreaptă atenţia către programele şi excursiile opţionale.

Numărul în continuă creştere al turiştilor care aleg litoralul românesc şi turismul intern în general, îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite în acest sector, experienţa dobândită în vacanţele de pe alte meleaguri, dar şi conjunctura internaţională tensionată în ceea ce priveşte unele destinaţii externe au determinat dezvoltarea turismului intern şi, totodată, a acestui segment opţional, se arată în analiză.

Fie că este vorba de cele peste două milioane de turişti români care aleg anual litoralul românesc sau de cei circa 50.000 de turişti străini care ajung aici în mod organizat sau pe cont propriu, trăsătura comună a profilului turistului ultimilor ani este definită de reîntoarcerea la istorie şi cultură, dar, totodată, şi de deschiderea către nou, de nevoia de cunoaştere şi acţiune, spun autorii studiului, citaţi de Agerpres.

"Dacă în primii ani după Revoluţie programele opţionale aproape lipseau cu desăvârşire, iar în anii 2000 le puteam număra pe degetele de la o mână, iată că în 2016, numai litoralul românesc îşi aşteaptă turiştii cu peste 15 programe de bază, culturale, gastronomice sau de aventură, cu preţuri pentru toate buzunarele sau programe pentru toate tipurile de turişti, dornici de acţiune sau relaxare", a afirmat Aurelian Marin, directorul general al Paradis Vacanţe de Vis, tour-operatorul care a realizat studiul.

Astfel, turiştii aflaţi pe litoral pot beneficia de un tur pietonal al Constanţei cu suma de 50 de lei, o vizită a Cetăţii Histria - prima colonie greacă de pe ţărmul de vest al Mării Negre (80 de lei); o plimbare cu caii celebrei herghelii din Mangalia (circa 100 lei), un prânz pescăresc tradiţional sau o seară românească, grecească, turcească sau arăbească autentică (100 - 135 lei), o vizită pe litoralul bulgăresc al Mării Negre la Castelul Reginei Maria de la Balcik & Grădina Botanică (circa 130 de lei); un tur UNESCO în Delta Dunării, rezervaţie a Biosferei (170 de lei), o plimbare pe mare cu nava de croazieră (170 de lei). Turiştilor dornici de adrenalină maximă li se oferă un program Jeep Safari în Delta Dunării la preţul de 490 de lei per adult şi 150 de lei pentru copii.

În urma analizei cererilor, Paradis Vacanţe de Vis spune că turiştii străini preferă excursiile opţionale în Delta Dunării şi Bucharest Royal City Tour, iar cei români sunt interesaţi de excursia de o zi la Balcik (Bulgaria), la Palatul Reginei Maria, dar şi de croaziere în Delta Dunării. În mod detaşat, câştigătoarea excursiilor opţionale de pe litoralul românesc este Delta Dunării, aflată la o distanţă relativ mică (118 kilometri) de staţiunile din nordul Mării Negre.

În ceea ce priveşte tipologia turiştilor care apelează la programe opţionale, ponderea este echilibrată, fiind împărţită între familii cu copii până în 14 ani, tineri - elevi/studenţi şi cupluri.

"Excursiile opţionale vin în completarea pachetelor turistice clasice şi le personalizează, de aceea le-am putea numi, metaforic, «cireaşa de pe tort» a vacanţei turistului. Acestea sunt importante pentru toţi participanţii la desfăşurarea lor, atât pentru turiştii care vor avea o vacanţă completă sau organizatori - fiindcă fidelizează clientela agenţiei, cât şi pentru cei care oferă serviciile conexe de transfer, restauraţie, agrement", a adăugat Aurelian Marin.

Studiul mai arată că 40.000 de turişti străini preferă excursiile opţionale. Dintre aceştia, jumătate achiziţionează pachetele prin agenţiile de turism, iar cealaltă jumătate direct de la furnizorii de acest tip de servicii. Acestor turişti străini li se mai pot adăuga încă 20.000 de pasageri ai vaselor de croazieră care acostează în portul Constanţa, turişti care cumpără servicii opţionale pe litoralul românesc.

Totodată, 10.000 de români cumpără acest tip de programe prin intermediul agenţiilor de turism şi tot atâţia în mod individual, direct de la furnizor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb