TUROS LORAND, LIDERUL SENATORILOR UDMR: ''Cetăţenii ne cer să depăşim certurile şi să ne comportăm responsabil''

G.U.
Politică / 25 noiembrie 2021

''Cetăţenii ne cer să depăşim certurile şi să ne comportăm responsabil''

Noua coaliţie de guvernare nu este o chestiune ideologică, ci singura soluţie care poate asigura stabilitate, iar cetăţenii aşteaptă ca politicienii să depăşească certurile şi să se comporte responsabil, a declarat, astăzi, în plenul Parlamentului, liderul senatorilor UDMR, Turos Lorand, informează Agerpres.

"Ziua de astăzi este una mult aşteptată - învestim un guvern cu puteri depline, un guvern care are la bază o coaliţie care şi-a propus scoaterea României din criza pandemică şi economică. După dezbateri şi negocieri serioase, responsabile şi aprofundate, s-a ajuns la un numitor comun. Partidele care alcătuiesc această coaliţie au pus deoparte disputele şi au reuşit să prioritizeze problemele reale, la care avem nevoie de răspunsuri urgente. Această coaliţie este rezultatul unui proces lung de încercări de a asigura ţării stabilitatea necesară", a afirmat senatorul în şedinţa în care se votează învestirea Guvernului Ciucă.

Acesta a arătat că această coaliţie, cu o majoritate semnificativă, va avea posibilitatea după învestire nu doar de a gestiona treburile ţării, ci şi aceea de a promova şi realiza politici publice, dar va avea şi posibilitatea", după analiza eşecurilor trecute, de a regândi şi de a reforma Constituţia".

"Vom putea elimina disfuncţionalităţile dintre instituţii şi să punem bazele unui stat stabil şi rezilient. În acest moment, formarea coaliţiei nu este o chestiune ideologică, nu este o chestiune de simpatie sau de antipatie politică sau personală, este singură soluţie în urma căreia putem asigura o majoritate care putea oferi stabilitate, predictibilitate şi din care putem să redăm speranţa fiecărui cetăţean într-un trai mai bun. Astăzi trebuie să vorbim concret despre urgenţele care trebuie rezolvate în al 12-lea ceas. (...) Astăzi, cetăţenii ne cer să depăşim certurile, să ne comportăm ca nişte politicieni responsabili, fără isterii, fără criză, fără ură. Astăzi, avem în faţa noastră lista cu problemele care nu mai pot fi amânate, avem nevoie de soluţii ferme", a punctat senatorul UDMR.

Între problemele cu care se confruntă românii, el a enumerat pandemia de COVID-19, scăderea puterii de cumpărare, creşterea preţurilor, amintind că este nevoie de adoptarea bugetului de stat şi că PNRR reprezintă şansa de dezvoltare a României.

"De aceea venim în faţa oamenilor cu soluţii concrete, pentru a-i ajuta să depăşească această perioadă grea. În programul de guvernare se prevede mărirea punctului de pensie de la 1 ianuarie; de asemenea, pensia minimă va creşte la 1.000 de lei, iar salariul minim brut pe ţară va fi de 2.550. (...) România are nevoie de un guvern stabil, care conduce ţara raţional, nu haotic şi nu prin decizii pripite. Obiectivul nostru este comun, şi anume bunăstarea cetăţenilor. (...) Sunt convins că împreună, cu respect şi încredere, vom reuşi", a spus Turos Lorand, precizând că la solicitarea UDMR a fost înfiinţat Ministerul Familei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Si numai acum se aude vocea poporului? Cand s-au jucat in doua luntrii luni si ani de zile in diverse guverne si combinatii doar ca sa le iasa pasenta cu un minister sau vreo lege ori OUG care sa le rezolve niste interese au avut vata-n urechi?

    Nu stimate bozgor, cetățenii nu va cer sa furați si sa jefuit tara asta într-un hal in care sa nu mai rămână nimic după voi. Cetățenii își doresc o tara cinstită fata de ei, ca d-aia plătesc taxe, politruc ordinar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb