Twitter închide conturi apropiaţilor lui Trump, care susţin teorii conspiraţioniste

J.P.
Internaţional / 11 ianuarie 2021

Twitter închide conturi apropiaţilor lui Trump, care susţin teorii conspiraţioniste

Twitter a declarat vineri că a suspendat conturile fostului consilier al securităţii naţionale al lui Trump, Michael Flynn, şi al avocatului pro-Trump, Sidney Powell, în urma violenţei de miercuri, a raportat prima dată NBC News şi a confirmat Business Insider.

De asemnea, Twitter l-a suspendat pe Ron Watkins, administratorul site-ului de imagini compuse din panouri de mesaje 8kun, care serveşte efectiv ca bază pentru mişcarea conspiraţionistă QAnon.

Cei trei aliaţi ai lui Trump jucaseră roluri semnificative în răspândirea teoriei conspiraţiei QAnon şi încurajaseră violenţa.

"Conturile au fost suspendate în conformitate cu politica noastră privind activitatea dăunătoare coordonată", a declarat un purtător de cuvânt al Twitter pentru Business Insider.

"În zilele următoare, vom suspenda definitiv conturile adepţilor teoriilor conspiraţioniste QAnon", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Flynn a lansat în mod repetat apeluri publice, inclusiv pe Twitter, pentru ca Trump să impună legea marţială pentru a răsturna rezultatele alegerilor prezidenţiale din SUA.

După acţiunile de miercuri, Twitter a spus că a blocat contul lui.

Trump a revenit joi pe Twitter laudându-şi susţinătorii.

Twitter a declarat pentru Business Insider că a luat o serie de paşi suplimentari pentru a detecta tweet-urile care îi încalcă politicile şi îşi aplică mai dur politica de integritate civică. Între timp, Facebook a declarat că l-a suspendat pe Trump pentru restul mandatului său.

Twitter, Facebook şi alte site-uri de socializare s-au confruntat cu critici puternice pentru că au permis dezinformarea şi extremiştii de extremă dreaptă să continue să prolifereze pe platformele lor.

Sute de angajaţi Twitter au solicitat să-l suspende definitiv pe Trump, spunând că răspunsul companiei a fost insuficient, a raportat The Washington Post. Angajaţii Facebook şi YouTube au criticat, de asemenea, eşecul companiilor lor de a detecta, dezrădăcina şi răspunde la dezinformare şi conturile de extremă dreapta care, uneori, au cerut violenţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb