UBS: "Scăderile acţiunilor din sectorul tehnologiei au creat oportunităţi de achiziţii în domeniul inteligenţei artificiale"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 octombrie 2023

UBS: "Scăderile acţiunilor din sectorul tehnologiei au creat oportunităţi de achiziţii în domeniul inteligenţei artificiale"

"Dimensiunea totală a industriei AI va creşte de la 2,2 miliarde dolari în 2022, la 170 miliarde dolari până în 2027", spune Mark Haefele, director de investiţii al băncii elveţiene

English Version

Acţiunile companiilor de tehnologie au avut două luni slabe, dar scăderile au creat oportunităţi de achiziţie, crede directorul de investiţii al UBS, conform Business Insider.

În opinia sa, tehnologia pare subevaluată dar evaluările vor creşte, pe măsură ce investitorii vor vedea cum rezultatele companiilor beneficiază de pe urma inteligenţei artificiale.

"Acţiunile de tehnologie au rămas sub presiune în septembrie, în condiţiile în care creşterea randamentelor (n.r. titlurilor de stat) a pus presiune asupra performanţelor. Indicele Nasdaq 100 se află cu circa 8% sub maximul din iulie", a scris într-un raport o echipă condusă de Mark Haefele. "Dar, credem că slăbiciunea recentă oferă o bună oportunitate de a creşte expunerea pe liderii inteligenţei artificiale (AI)".

Sectorul a început anul cu o creştere alimentată de entuziasmul din jurul ChatGPT, dar raliul s-a stins pe măsură ce investitorii au devenit tot mai îngrijoraţi că Rezerva Federală va menţine dobânzile ridicate pentru o perioadă mai îndelungată, pentru a domoli inflaţia. Între 1 ianuarie şi sfârşitul lunii iulie, indicele Nasdaq Composite a crescut cu 38%, dar de atunci, coşul de acţiuni dedicat companiilor intensive în cunoaştere, a scăzut cu 8%.

În opinia echipei UBS, lansarea de noi produse bazate pe inteligenţa artificială va oferi acţiunilor de tehnologie un impuls, pe măsură ce investitorii vor evalua modul în care companiile listate pot să monetizeze domeniul.

"Dimensiunea totală a industriei AI va creşte de la 2,2 miliarde de dolari în 2022 la 170 miliarde de dolari până în 2027, iar anul viitor va reprezenta 20% din creşterea totală a veniturilor sectorului tehnologic", a estimat echipa condusă de Haefele, conform Business Insider.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce mai înseamnă și 170 mld $? Mai ales că sunt doar previziuni!5

    da, ieftin ca braga la 100x eranings sau mai mult

    1. S-a umplut de investitori 5-20x, deși mecanismul creșterii e simplu, companiile își cumpără propriile acțiuni. Odată cu scumpirea banilor, schema 20x va produce mici șocuri, gen -99%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb