"UCM" Reşiţa, acţiunea care a dublat banii investitorilor în ultima lună

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 4 septembrie 2009

"UCM" Reşiţa, acţiunea care a dublat banii investitorilor în ultima lună

Acţiunile producătorului de echipamente hidro şi motoare "UCM" Reşiţa (UCM), controlat de grupul elveţian Inet, au consemnat cea mai mare creştere în ultima lună, apreciindu-se cu 91,27%, cu toate că lichiditatea a fost foarte scăzută. Creşterile semnificative ale titlurilor UCM s-ar putea datora speculaţiilor cu privire la o eventuală ofertă de delistare a companiei, acţionarul majoritar controlând peste 96,4% şi având astfel posiblitatea de a delista compania.

Investitorii care au cumpărat acţiuni de pe Bursă, în perioada 31 iulie - 2 septembrie, au avut şi ei de câştigat. Cei mai norocoşi au fost cei care s-au orientat către un portofoliu format din cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), indicele BET-FI, care le reprezintă, consemnând o apreciere de 9,06%, în timp ce indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la bursă, a crescut cu 2,54%. În acelaşi ritm au mers şi cele mai lichide 25 de acţiuni de pe Bursă, grupate sub forma indicelui BET-XT, urcând cu 4,8%.

Tot pe plus au fost şi cei care au preferat, luna trecută, să achiziţioneze bijuterii şi alte obiecte din aur. Metalul galben a câştigat 1,14%, pe fondul scumpirii preţului acestuia la nivel mondial.

Cu toate acestea, investitorii care s-au hotărât să constituie depozite în lei la băncile comerciale, s-au dovedit mai puţin inspiraţi, înregistrând creşteri mai sensibile la această categorie de plasament. Cei mai norocoşi au fost cei care s-au orientat spre "Romanian International Bank" (RIB), care a continuat să ofere cele mai bune randamente, fructificând contul deponenţilor cu 0,37%.

Şi tradiţionaliştii care au preferat, la 31 iulie, să constituie depozite în euro, tot la RIB s-au putut considera norocoşi, în condiţiile în care au înregistrat un randament de 0,42%, peste media celorlalte bănci.

Mai mult însă au câştigat persoanele care au achiziţionat titluri la fondul "Active Dinamic", cel mai performant în perioada analizată. Astfel, investitorii care s-au orientat către acest fond au câştigat 11,90% din investiţia iniţială.

Cei care au decis să îşi schimbe banii în euro au fost şi mulţumiţi de alegere, în detrimentul celor care au preferat să-şi ţină economiile în lei, moneda europeană câştigând 0,58% comparativ cu moneda naţională.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb