Ucraina anunţă că este în proces de izolare a unei părţi a forţelor ruse din regiunea Herson

Ucraina anunţă că este în proces de izolare a unei părţi a forţelor ruse din regiunea Herson

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 14 august 2022

Ucraina a anunţat, duminică, că trupele ruse care traversau fluviul Nipru în regiunea ucraineană Herson, pe care Moscova o controlează, riscă să rămână blocate după ce toate podurile existente au fost scoase din uz, informează news.ro.

"Singurul mijloc de a traversa fluviul pentru ocupanţi sunt pontoanele de lângă podul Antonivski, dar acestea nu vor putea satisface pe deplin nevoile lor", a declarat deputatul regional Sergui Khlan pentru televiziunea ucraineană.

El a mai spus că, "Rusia îşi transferă centrele de comandă de pe malul drept al râului pe cel stâng, conştientă că, în cazul unei escaladări, acestea nu pot fi evacuate la timp".

Oficialul a estimat la 20.000 numărul soldaţilor ruşi prezenţi pe malul drept al râului şi a precizat că pot oricând "trece podurile avariate pe jos".

Trupele ruse au cucerit la începutul invaziei Hersonul, de pe fluviul Nipro, singura capitală regională pe care au reuşit să o cucerească până în prezent. Au înaintat câteva zeci de kilometri spre vest, dar cele trei poduri (două rutiere şi unul pe cale ferată) care traversează fluviul în zona pe care o controlează au fost bombardate în mod repetat în ultimele săptămâni.

Cel mai important este podul Antonivski, din suburbiile oraşului Herson, care a fost vizat de mai multe ori de rachete de la sfârşitul lunii iulie. Un altul este podul Nova Kahovka, la 50 de kilometri nord-est, ţinta atacurilor din această săptămână.

"Ieri (n.r. vineri), forţele noastre armate au lovit în sfârşit şi eficient podul de lângă Nova Kahovka. Ruşii nu mai pot transfera echipamente, muniţii şi chiar alimente pentru trupele lor", a afirmat Khlan, sâmbătă seara.

Ministerul britanic al Apărării a confirmat în raportul zilnic de sâmbătă că "cele două poduri rutiere principale care oferă acces la teritoriul ocupat de Rusia de pe malul de vest al Niprului sunt probabil nefuncţionale".

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Ukraina o sa dispara de pe harta.. o v a inghitii Russia....

    1. Oare Ucraina va disparea sau vor disparea multe din regiunile asiatice din Federstia Rusa?

      Se pare ca chiar crezi ca siberienii sunt tampiti si nu vad cum bogatiile din solul lor sunt inghitite de oligarhii moscoviti! 

      Propagandistilor cautati-va de lucru ca nu mai tine mult biznisul!

      Armata rusa se pricepe cel mai bine la spalat Putinul, iar cand o sa dea in cele din urma respectivul ortul kirilului n-o sa mai ramana nimic de voi. Puterea in Rusia se schimba rar dar se schimba din radacini.

      Am auzit ca se cauta oameni in agricultura... 

      Esti cautat deci sa dai cu sapa si sa dai de mancare la viermi si gandaci, hrana europeanului modern.

      Războiul din Ucraina le-a împins pe Finlanda și Suedia în brațele alianței NATO, a încurajat patriotismul ucrainean, a consolidat alternativa democratică pe care Ucraina o oferă în locul tiraniei liderului de la Kremlin și i-a îndemnat pe clienții europeni ai Rusiei să își caute alte surse de aprovizionare. Nu în ultimul rând, a trezit din somnolență gigantul german care a fost în aceeași măsură cel mai bun partener economic al Rusiei și cel mai mare dușman al său, scrie The Economist. Agresiunea rusească ar putea fi catalizatorul transformării Germaniei în cel mai mare coșmar al lui Vladimir Putin.

      Pentru a împrumuta expresia folosită de împăratul Hiroshito, cel mai longeviv monarh al Japoniei, când a anunțat capitularea țării sale la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial, conflictul din Ucraina a evoluat nu neapărat în avantajul lui Vladimir Putin. Germania avea mare nevoie de acest semnal de alarmă. Mulțumită de sine și puțin apatică, Germania a întârziat să realizeze că lumea din jurul ei era în plină transformare. Acum, germanii au ajuns la un consens rar pentru o democrație și anume nevoia de schimbare profundă și extinsă a economiei și a securității. Norii de furtună se adunau de mult în jurul Germaniei, care se bucură de statulul de cea mai puternică economie a Europei, cel mai stabil sistem politic și, după cum le place germanilor să creadă, țara cu cei mai responsabili cetățeni. Vechea Germanie vs. noua Germanie Dar războiul din Ucraina a expus dependența Germaniei, cultivată cu atenție de Moscova, față de combustibilii ieftini din Rusia. Germanii nu sunt doar vulnerabili în fața șantajului energetic al Kremlinului, ci au finanțat chiar invazia lui Putin. Ideile optimiste ale germanilor, precum iluzia fostului cancelar Angela Merkel că întreținerea comerțului cu Rusia va tempera pornirile războinice ale lui Putin, au dus la situația în care Germania s-a făcut că nu aude apelul aliaților care cereau mai multe investiții în apărarea țării și a Europei. 

      Germania s-a ferit și de alte provocări, precum dependența economiei de exportul de produse de inginerie și de piața de desfacere din China, investițiile slabe în infrastructură, slaba digitalizare a serviciilor publice și lipsa muncitorilor calificați. Acum, o nouă Germanie se arată la orizont. La trei zile după declanșarea invaziei, noul cancelar Olaf Scholz și-a susținut în Bundestag mult-aplaudatul discurs Zeitenwende (momentul istoric de cotitură) prin care semnaliza ruperea de modelul pacifist adoptat de țara sa după terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial. Vestea bună este că provocările pe care le întâmpină Germania sunt rezolvabile. Când Rusia a invadat Ucraina, Germania era dependentă în proporție de 55% de gazul rusesc, iar pesimiștii avertizau că proviziile se vor epuiza, fabricile se vor închide și germanii vor îngheța la iarnă în case. Măsurile inițiate de Scholz pentru transformarea Germaniei În realitate, pe măsură ce gazul rusesc alimentează tot mai puțin cisternele Germaniei, rezervele pentru iarnă cresc într-un ritm normal. Industriașii spun că vor putea reduce consumul mai mult decât era de așteptat, în timp ce guvernul a repornit centralele pe bază de cărbune și plănuiește să extindă durata de viață a trei centrale nucleare pe care s-a grăbit prea tare să le închidă. Scholz a promis că va mări bugetul pentru apărare cu o treime și că nu va mai trata cu aceeași lejeritate problemele de politică externă, trimițând Ucrainei armament greu în lupta contra Rusiei. Mai mult, guvernul german a inițiat o revizuire a relațiilor sale cu China și va emite în curând o strategie de securitate națională, primul efort de acest gen pentru formularea unor obiective geostrategice proprii.

      Digitalizarea și „înverzirea” industriei și adăugarea de servicii publice de înaltă calitate vor fi mai greu de realizat, dar atât guvernul lui Scholz, cât și marii afaceriști par să fi adoptat o abordare pragmatică. Legile imigrației sunt modificate pentru a atrage mai mulți muncitori calificați, în timp ce Germania a început să fie mai deschisă în privința înregistrării deficitului bugetar atât acasă, cât și în restul Europei. Dezvoltarea relațiilor strânse cu Europa înseamnă că, pe viitor, când companiile vor căuta metode noi de a-și consolida lanțurile de aprovizionare, Germania va fi un loc atractiv pentru investitori. Pericolele care pândesc Germania din umbră Pericolele pândesc în continuare din umbră. Turcia sau o a doua administrație Trump ar putea complica lucrurile în sânul alianței NATO. Germania ar avea atunci de înfruntat o provocare mult mai grea pentru securitatea sa și a Europei, din postura ei de al doilea cel mai mare membru al alianței, dar totodată slab dotată militar. Germania a făcut o alegere înțeleaptă când a pus Europa în centrul preocupărilor sale. Dar în fața provocărilor politice pentru UE din partea Poloniei, Ungariei și a unui posibil nou guvern de dreapta în Italia, Germania va juca un rol vital în salvarea integrității proiectului european. Cel mai mare pericol, însă, este ca Germania să cadă din nou în letargie și prudență. Schimbările cuprinzătoare au nevoie de mulți ani, iar Scholz nu este un politician foarte popular. Ucraina este un prim test pentru determinarea Germaniei. Cu toate că atitudinea dură adoptată de Scholz față de Putin i-a convins pe mulți germani, sprijinul poporului a început să mai scadă, în condițiile în care costul războiului umrează să se simtă și în facturile la căldură. Ar fi o tragedie ca Germania să abandoneze Ucraina atât pentru ucraineni, cât și pentru germani. Acest conflict se dă pentru viitorul continentului și reprezintă o oportunitate pentru Germania să își recâștige locul în inima Europei. 

      Iar ei sunt trimisi sa moara in luptele din Ucraina.

    "deputatul regional Sergui Khlan"... spune ca rusii au 20 000 de soldati acolo? Pai ar fi nevoie de 50-100 000 de ucrani sa ii poata goni peste rau. Ceea ce ucranii nu au in zona.

    1. En contraire...pentru 20000 de mujici lesinati de foame sunt suficienti 5000 de ucrainieni:-)...

      On the Kherson front lines, little sign of a Ukrainian offensive

      wa iting on weapons deliveries, Ukrainian gains on the ground have stalled 

       

      Nu asta spune Washington Post pe 12 aug. Practic rusii s-au fortificat in Kherson si atacatorii, ucrainienii, nu au nicio sansa sa atace pozitiile rusesti. Pentru ca nu au artilerie, nu au blindate, nu au aviatie. Au doar niste sabotori care dau lovituri pentru mass media. Si pentru mujicii care ii aplauda. In rest, rusii stau bine mersi in transee, bine alimentati pe podurile confirmate chiar de deputatul ucrainian, si bombardeaza ingrozitor pe sarmanii ucrainieni care mor cu sutele in fiecare zi. 

       

      But time is slipping if Ukraine is to meet President Volodymyr Zelensky’s stated goal of winning the war by the end of the year, and the current situation on the ground raises the prospect of a long, grinding stalemate instead. Residents who have fled villages in the Kherson region have described Russian forces moving in reinforcements, and officials have eyed those troop movements warily. 

      “They’ve dug in,” said Oleksandr Vilkul, head of the military administration in Kryvyi Rih, after returning fr om a trip to inspect the front lines on Sunday. “We know that they are trying to fortify their positions. The enemy has significantly increased its artillery along the entire line,” he said of the 60-mile-long front line, after returning fr om visiting positions on Sunday. 

      Lacking the basic artillery and armored vehicles needed to progress, Ukraine has focused on operations far behind the front lines. That includes a mysterious attack earlier this week on a Russian air base in Crimea, a major supply hub for Russian operations in Kherson previously assumed to be out of its enemy’s reach. 

      The progress Ukrainian forces had made here in recent months — recapturing a string of villages fr om Russia’s control — has largely stalled, with soldiers exposed in the open terrain. 

    Se afla in proces de izolare a unei parti a fortelor ruse pentru a le proteja de covid?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9736
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8269
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2922
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9269
Gram de aur (XAU)Gram de aur414.0962

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb