Ucraina reţine un oficial guvernamental de rang înalt şi un lider din sectorul financiar, suspectaţi de spionaj pentru Rusia

N.R.
Internaţional / 21 iunie 2022

Ucraina reţine un oficial guvernamental de rang înalt şi un lider din sectorul financiar, suspectaţi de spionaj pentru Rusia

Ucraina a reţinut un oficial guvernamental de rang înalt şi un lider din sectorul financiar, suspectaţi că fac parte dintr-o presupusă reţea de spionaj rusească, a anunţat, marţi, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), relatează Reuters, conform News.ro.

Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) nu a oferit numele celor cei doi suspecţi, ci i-a identificat ca fiind un funcţionar de rang înalt din Secretariatul Cabinetului de Miniştri şi un şef de departament la Camera de Comerţ şi Industrie.

De asemenea, SBU a anunţat pe contul de Telegram că a efectuat o "operaţiune specială în mai multe etape" pentru a neutraliza presupusa reţea de spionaj.

"Ca urmare: la Kiev, şeful unui departament al Secretariatului Cabinetului de Miniştri şi şeful uneia dintre direcţiile Camerei de Comerţ şi Industrie au fost reţinuţi", a scris SBU pe contul de Telegram.

SBU susţine că oficialii reţinuţi au transmis inamicului "diverse informaţii secrete", de la starea "capacităţii de apărare" a forţelor ucrainene, până la "aranjamentele de la frontiera statului şi datele personale ale oamenilor legi".

Cei doi suspecţi principali au fost înfăţişaţi stând în faţa unui drapel ucrainean într-un videoclip în timp ce declarau că au colaborat cu Moscova.

Nu există informaţii certe dacă cei doi suspecţi au făcut aceste declaraţii fiind constrânşi.

SBU a mai menţionat că Rusia le-a plătit suspecţilor între 2.000 şi 15.000 de dolari pe sarcină, în funcţie de nivelul confidenţialităţii şi de importanţa informaţiilor. Unul dintre bărbaţi a afirmat în timpul înregistrării că a primit în total 33.000 de dolari pentru activităţile sale, iar celălalt a dezvăluit că a primit 27.000 de dolari.

Unul dintre suspecţi, care avea numele de cod "Kireev", a mărturisit că a început colaborarea cu serviciile secrete ruse în 2016. Celălalt a spus că a început colaborarea în 2019.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Epoca Ceaușescu a fost mic copil pe lângă ce fac ucrainienii acum

    1. Seamana cu epoca lui Stalin pe care cauta sa o reinvie Putin?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb