Rusia, acuzată că foloseşte bombe cu fosfor în Donbas

UCRAINA:  Rusia, acuzată că foloseşte bombe cu fosfor în Donbas

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 13 martie 2022

Un responsabil al poliţiei ucrainene din regiunea Lugansk din estul ţării a acuzat în noaptea de sâmbătă spre duminică armata rusă că i-a atacat localitatea cu bombe cu fosfor, relatează AFP, transmite Agerpres.

Potrivit lui Oleksi Biloşiţki, şeful poliţiei din Popasna, oraş situat la circa o sută de kilometri vest de Lugansk, forţele ruse au folosit bombe cu fosfor asupra localităţii sale.

"Suferinţe şi incendii", a scris el pe Facebook, comparând metodele ruşilor cu cele ale naziştilor.

Informaţiile nu au putut fi verificate deocamdată, precizează AFP.

Tot în Donbas, la Kramatorsk, un tren care evacua persoane spre Lvov, în vestul Ucrainei, a fost atacat în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit şefului regiunii militare Doneţk, Pavlo Kirilenko. El a spus că bombardamentul a făcut un mort şi un rănit.

De asemenea, două biserici din Donbas care adăposteau civili au fost la rândul lor afectate de lupte, potrivit autorităţilor regionale. Este vorba de biserica din Sviatoguirsk, loc celebru de cult din regiunea Doneţk, şi de o biserică din Severodoneţk, în regiunea Lugansk.

Nu a fost comunicat niciun bilanţ a victimelor.

Aceste localităţi se află în părţile din regiunile Lugansk şi Doneţk care nu făceau parte din "republicile" separatiste prororuse până la începutul invaziei ruse din Ucraina la 24 februarie.

În acelaşi timp, nouă persoane au murit în atacuri ruseşti asupra oraşului-port Mikolaiv, în apropiere de Odesa, în sudul Ucrainei, a transmis duminică pe Telegram guvernatorul acestei regiuni, Vitali Kim.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Referitor la trenul din Donbas, trebuie subliniat ca povestea este diferita:

    Un tren de pasageri care se îndrepta să preia refugiații evacuați din estul Ucrainei a fost atacat de forțele ruse, ucigând un conductor, a anunțat compania națională de căi ferate din Ucraina, citată de BBC. 

     

    Deci trenul se indrepta catre zona de conflict, nu avea refugiati in el. Dar cine calatorea cu trenul? Sa vedem ce ne spune NY Times acum doua zile intr-un articol cu titlul: "Europe’s Trains Take Fighters to Ukraine, and Bring Back …" 

     

    nytimes 2022 03 11 

    2 days ago Ukrainians Vitali Slobodianiuk, right, and Volodymyr Kotsyuba on a train fr om Prague to Przemysl in Poland. They were going back to Ukraine to join the fight against Russia’s invading army. Emile.... 

    Cautati si cititi continuarea reportajului. Daca a existat un atac asupra trenului, nici asta nu poti sti cu siguranta daca stirea vine din partea ucrainiana, atunci in acel tren nu se aflau decat mercenari, luptatori ucrainieni care se indreptau spre front. 

    1. Ai incurcat trenurile.

    Minciuni spuse de ucraineni ....Nu mai cred nimic din ce declara ucrainenii pentru ca sunt disperati si ar spune orice impotriva rusilor care vin sa ii salveze......Ucrainenii si Rusii sunt popoare infratite au acelasi sange ...Ei se cearta ei se impaca prosti sunt cei care se baga intre ei sa ii desparta.....Nu mai plangeti Ucraina ca nu este departe de Rusia lui Putin....

    1. ...ar spune orice impotriva rusilor care vin sa ii salveze...?!?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb