Ucraina spune că ruşii nu reuşesc să avanseze de-a lungul liniilor de front

F.D.
Internaţional / 3 august 2023

Ucraina spune că ruşii nu reuşesc să avanseze de-a lungul liniilor de front

Forţele ruseşti nu au făcut niciun progres de-a lungul liniilor de front, dar au o apărare fortificată în zonele puternic minate pe care le controlează, îngreunând deplasarea trupelor ucrainene spre est şi sud, au declarat miercuri oficiali ucraineni, relatează News.ro.

Informaţiile din surse ruseşti despre luptele de pe linia frontului spun că 12 atacuri ucrainene au fost respinse în regiunea Doneţk - un punct central al ofensivei ruseşti de luni de zile.

O mare parte din activitatea militară rusă s-a concentrat pe atacuri aeriene care au avariat infrastructura de cereale din portul ucrainean Izmail, situat pe Dunăre. Ministerul rus al Apărării a declarat, de asemenea, că forţele sale au distrus o dronă navală ucraineană care a încercat să atace o navă de război rusă care escorta o navă civilă în Marea Neagră.

Forţele ucrainene au lansat în iunie o campanie de recucerire a zonelor ocupate şi au făcut presiuni spre sud, spre Marea Azov, pentru a rupe puntea terestră dintre estul Ucrainei ocupate şi peninsula Crimeea anexată de Rusia.

De asemenea, Kievul afirmă că a recucerit zonele din apropierea Bahmut, un oraş din estul Ucrainei cucerit de forţele ruseşti în luna mai după luni de lupte.

Adjunctul ministrului ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a declarat că forţele ruse au "încercat destul de insistent să oprească înaintarea (trupelor ucrainene) în sectorul Bahmut, dar fără succes". Forţele ruseşti, a scris ea pe aplicaţia de mesagerie Telegram, s-au întărit cu rezerve şi echipamentele în trei zone, mai la nord, unde au fost de asemenea raportate lupte grele în ultimele săptămâni.

Oleksii Danilov, secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, a declarat că forţele ruseşti au avut suficient timp în lunile de ocupaţie pentru a-şi pregăti apărarea şi a amplasa mine pe suprafeţe extinse. "Inamicul s-a pregătit foarte temeinic pentru aceste evenimente", a declarat el la televiziunea naţională. "Numărul de mine de pe teritoriul pe care trupele noastre l-au recucerit este de-a dreptul nebunesc. În medie, există trei, patru, cinci mine pe metru pătrat", a afirmat Danilov. El a reluat declaraţiile preşedintelui Volodimir Zeleski potrivit căruia progresele, deşi mai lente decât se spera, nu pot fi grăbite, deoarece sunt în joc vieţi omeneşti.

"Nimeni nu poate stabili termene limită pentru noi, cu excepţia noastră... nu există un calendar fix", a spus Danilov. "Nu am folosit niciodată termenul de contraofensivă. Există operaţiuni militare şi acestea sunt complexe, dificile şi depind de mulţi factori", a atras atenţia oficialul ucrainean.

Ministerul rus al Apărării, în relatarea sa zilnică despre situaţia de pe front, a declarat că forţele ucrainene au făcut încercări nereuşite de a avansa în mai multe sectoare atât în sudul, cât şi în nordul regiunii Doneţk.

De asemenea, potrivit ministerului de la Moscova, forţele ruse au lansat lovituri asupra oraşelor din jurul Bahmut, inclusiv Kurdiumovka, la periferia sudică a oraşului, şi Ceasiv Iar, primul oraş important din vest.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Nu a folosit nimeni cuvantul contraofensiva? Pe bune? Din toamna pregatea Ucraina contraofensiva prin care promitea ca ajunge la mare, iar dupa zeci de miliarde primiti, nu e nici o contraofensiva! Astia isi bat joc de toata lumea?

    1. Contraofensiva merge excelent.

      Rușii sunt paradiți în transport, baze militare și pe front. :

      La un moment dat una dintre părți va urla că nu mai are nici muniție, nici carne de tun pentru că podurile, căile ferate și, în general, orice cale de acces nu mai există. : 

    Stiu ca nu e bine, dar cateodata as vrea ca NATO sa stearga de pe fata pamantului ranjetul asta tamp care razbate din est! Mari valori, mare caractere!

    1. esti tare plin de ura !

      probabil ca iese din tine fierea si amarul cu o culoare galben-verde-albastra  

    "ruşii nu reuşesc să avanseze de-a lungul liniilor de front"

    Marea contrafensiva cu 1 500 000 soldati,inarmati pana in gat cu 

    super arme din 30 tari NATO,mercenari straini cat incape din  

    banii a 30 de tari NATO,logistica si informatii NATO,promisa de anul trecut, 

    si Zelenski se mandreste ca RUSII nu avanseaza ??!!

    ceva nu pusca fratilor in comunicare  

    1. slava kokaina cu comunicarea !

    Fara trupe masive NATO camuflate in sodati ucrainieni, comedia macabra a circarului(pt propriul popor) nu are cum sa mai tina prea mult, iar atunci cand isi vor epuiza si ultimele resurse materiale si umane(alea umane sunt deja la limita), banderistii vor fugi si vor capitula ca iepurii!

    1. Unde sa fuga ca sunt la ei in tara ......violatorii pe care-i sustii ar trebui sa se intoarca la casele lor, peste granita

      Ce vorbesti, Frantz? " Unde sa fuga?" Pai, multi dintre ei(cei cu bani) au fugit pe Costa de Azur ca sa lupte cu sticlele de sampanie si cu caviarul! Cei cu statut mediu paraziteaza Romania, Polonia si Tarile Baltice!

      ce vorbesti ?

      in crimeea 85 % sant rusi  

      in donbass 75 % sant rusi  

      afara cu armata invadatoare a ucrainei din Donbas !

      rasistii ucrainieni sa plece la ei acasa la kiev sau in vestul ucrainei  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb