UE condamnă parada prizonierilor de război din Doneţk

V.B.
Internaţional / 25 august 2014

Uniunea Europeană a condamnat astăzi parada prizonierilor de război organizată ieri în Doneţk de către insurgenţii proruşi, transmite AFP, adăugând că oficialii UE au calificat gestul separatiştilor drept o "încălcare a reglementărilor internaţionale".

"Condamnăm cu fermitate parada militarilor ucraineni organizată ieri de grupări ilegale, pe străzile din Doneţk, unde prizonierii au fost atacaţi şi insultaţi. Astfel de fapte sunt inacceptabile şi reprezintă încălcări ale reglementărilor internaţionale", a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului european de acţiune externă.

Ieri, rebelii proruşi au expus, în marş forţat pe o stradă principală din Doneţk, zeci de prizonieri de război ucraineni. Oamenii au strigat: "Fasciştilor!" către soldaţii capturaţi în timpul luptelor, care mergeau cu capetele plecate. Cei mai mulţi dintre bărbaţi erau nebărbieriţi şi purtau haine militare sau civile. Grupul a staţionat în piaţa Lenin, în huiduielile mulţimii.

"Putem vedea acum trecând oameni care au fost trimişi aici să ne ucidă. Noi suntem ruşi", s-a putut auzi într-o portavoce în momentul în care prizonierii au venit. Pentru ca umilinţa să fie şi mai mare, mai multe maşini pentru curăţarea străzilor mergeau în urma lor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Condamna pentru ca si-au adus aminte de umilinta de la parada "invinsilor", Marele Vals, de la data de 17.Iulie.1944 din Moscova . < March of German POW's Moscow, 17 July 1944 >

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb