UE face demersuri pentru eliminarea restricţiilor impuse de Indonezia asupra materiilor prime pentru oţelul inoxidabil

J.P.
Internaţional / 16 ianuarie 2021

UE face demersuri pentru eliminarea restricţiilor impuse de Indonezia asupra materiilor prime pentru oţelul inoxidabil

Uniunea Europeană a solicitat instituirea unui grup special în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) cu scopul de a obţine eliminarea restricţiilor ilegale la export impuse de Indonezia asupra materiilor prime necesare pentru producţia de oţel inoxidabil, în special minereul de nichel şi minereul de fier, a informat Comisia Europeană, conform Agerpres.

Măsurile pe care UE le contestă se referă la interzicerea exporturilor de minereu de nichel şi la cerinţele interne de prelucrare a minereului de nichel şi a minereului de fier. Aceste măsuri restricţionează în mod ilegal accesul producătorilor de oţel din UE la materiile prime necesare pentru producţia de oţel inoxidabil.

În timp ce industria din UE a atins cel mai scăzut nivel de producţie de oţel inoxidabil din ultimii 10 ani, Indonezia este pe cale să devină al doilea cel mai mare producător din lume după China, poziţie susţinută de avantaje neloiale şi ilegale, precum cele contestate în acest litigiu.

În cererea referitoare la instituirea grupului special, UE contestă restricţiile de lungă durată şi variate aplicate de Indonezia exporturilor de minereu de nichel. Din ianuarie 2020, Indonezia a introdus o interdicţie totală asupra exporturilor de minereu de nichel, rezervându-l pentru producţia indoneziană de oţel inoxidabil.

Indonezia aplică, de asemenea, cerinţe interne de prelucrare a minereului de nichel şi a minereului de fier, care obligă întreprinderile să îşi supună materiile prime anumitor operaţiuni de prelucrare sau de purificare în Indonezia înainte de a le exporta. Acest lucru restricţionează în mod nejustificat exporturile de materii prime neprelucrate.

Aceste măsuri sunt în mod clar incompatibile cu interzicerea restricţiilor la export prevăzută la articolul XI alineatul (1) din Acordul General pentru Tarife şi Comerţ (GATT) din 1994.

"În urma încercărilor repetate de a soluţiona această chestiune direct cu Indonezia, UE este acum obligată să ia măsuri şi să sesizeze OMC cu privire la această problemă. Vom acţiona întotdeauna pentru a proteja drepturile operatorilor noştri economici şi pentru a proteja condiţiile de concurenţă echitabile pentru producătorii din UE. De fapt, niciun membru al OMC nu este autorizat să restricţioneze exporturile de materii prime în acest mod, impunând restricţii ilegale pentru a favoriza producătorii interni. Vom lua măsurile necesare pentru a restabili condiţii echitabile pentru industria siderurgică a UE, conform dreptului nostru, şi aşa cum ne-am angajat să acţionăm ca parte a agendei noastre de punere în aplicare şi de asigurare a respectării legislaţiei. Acestea sunt momente foarte dificile pentru sectorul siderurgic al UE, care se confruntă cu supracapacitatea la nivel mondial, cu subvenţionarea ilegală şi cu alte măsuri restrictive pentru comerţ, precum şi cu criza economică provocată de pandemia de COVID-19. Vom lua toate măsurile posibile pentru a sprijini operatorii noştri din sectorul siderurgic în acest mediu dificil", a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv şi comisar pentru comerţ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb