UE va avea o agenţie pentru combaterea spălării banilor

F.D.
Internaţional / 18 ianuarie

UE va avea o agenţie pentru combaterea spălării banilor

Comisia Europeană salută acordul politic la care au ajuns Parlamentul European şi Consiliul cu privire la propunerile Comisiei referitoare la primul regulament privind combaterea spălării banilor şi a finanţării terorismului (CSB/CFT) şi la cea de a şasea directivă CSB/CFT, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Aceste propuneri creează un cadru unic de reglementare în materie de combatere a spălării banilor şi a finanţării terorismului şi servesc ca bază pentru coordonarea activităţii viitoarei Autorităţi pentru Combaterea Spălării Banilor (ACSB). Noile norme stabilesc cerinţe la nivelul Uniunii pentru sectorul privat, în vederea asigurării unui nivel consecvent al controalelor în cadrul întregii pieţe unice. De asemenea, ele armonizează sarcinile şi competenţele autorităţilor naţionale de supraveghere şi ale unităţilor de informaţii financiare (FIU) pentru a permite o cooperare transfrontalieră eficace. În plus, acest nou cadru oferă competenţe sporite registrelor beneficiarilor reali, pentru a se asigura transparenţa în ceea ce priveşte persoanele care deţin sau controlează persoane juridice şi fiducii. Pe lângă acestea, el armonizează normele privind accesul la informaţiile respective, făcând posibil ca actorii care au un interes legitim, inclusiv jurnaliştii şi societatea civilă, să poată contribui la combaterea criminalităţii financiare. Accesul mai larg la informaţiile privind bunurile imobile va ajuta de asemenea autorităţile competente să combată utilizarea abuzivă a acestor active de către infractori.

Aceste propuneri ale Comisiei au făcut parte din pachetul legislativ privind CSB prezentat în iulie 2021, care includea, de asemenea, un nou regulament de instituire a unei autorităţi pentru combaterea spălării banilor (ACSB) şi o revizuire a Regulamentului privind trasabilitatea transferurilor de fonduri şi de criptoactive. Cele patru propuneri din pachet au fost aprobate de colegiuitori.

Mairead McGuinness, comisarul pentru stabilitate financiară, servicii financiare şi uniunea pieţelor de capital, a declarat: "Salut acordul privind regulamentul şi directiva, care aduc UE foarte aproape de realizarea deplină a unui cadru nou şi mai solid pentru combaterea spălării banilor şi a finanţării terorismului. Acordurile din această săptămână reprezintă o etapă importantă în lupta împotriva «banilor murdari» din UE. Noua abordare stabileşte norme care tratează în mod decisiv deficienţele identificate în trecut şi oferă mecanisme flexibile pentru a se asigura faptul că sistemul nostru financiar nu este o destinaţie uşoară pentru produsele provenite din săvârşirea de infracţiuni. Ambiţia acestor norme demonstrează încă o dată voinţa şi angajamentul politic puternic al Parlamentului European şi al Consiliului de a realiza un nou cadru care să poată preveni în mod eficace spălarea banilor murdari prin sistemul financiar al UE."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb