Reprezentanţii Bursei de Valori Bucureşti s-au abţinut, până acum, să îşi prezinte o părere oficială faţă de intenţiile autorităţilor să listeze companiile de stat şi pe alte pieţe decât la Bucureşti.
Că nu le convine deloc era clar, însă, probabil de teamă să nu se pună rău cu statul, nu au apărut comentarii "marca BVB" în spaţiul public.
În prezentarea pregătită pentru întâlnirea cu acţionarii de miercuri, Bursei de Valori i-a "scăpat" o remarcă despre faptul că listările duale ar fi dezavantajoase pentru România şi BVB.
BVB precizează că are în derulare întâlniri instituţionalizate cu OPSPI, pe aspecte punctuale/tehnice de listare a companiilor de stat prin BVB, unul dintre acestea fiind "listarea duală şi avantajele acesteia pentru România şi BVB la momentul actual".
Asociaţia Brokerilor şi-a exprimat, la finalul lunii trecute, dezacordul total faţă de declaraţia directorului Direcţiei Privatizare şi Administrare din cadrul Departamentului pentru Energie, Gabriel Dumitraşcu, conform căreia compania Romgaz ar putea avea parte de o listare duală în luna noiembrie, respectiv pe piaţa de la Bucureşti şi la Londra sau Varşovia.
Anagajamentul pentru listarea duală a Romgaz a fost inclusă şi în draftul scrisorii de intenţie a Guvernului către FMI.
1. cine face parte din consortiul Romgaz
(mesaj trimis de anonim în data de 09.08.2013, 01:02)
Haideti sa vedem cine face parte din consortiul care intermediaza listarea Romgaz si care se pare ca a cerut listarea dual, si atunci poate ne dam seama de ce BVB este asa sfioasa.
In afara de DP,in calitate de presedinte a AB, niciun oficial al BVB nu a iesit public pe acest subiect.
2. listarile duale nu sunt bune acum
(mesaj trimis de anonim în data de 09.08.2013, 07:16)
Pentru romania, nu sunt bune listarile duale, in aceasta perioada, cand piata de capital are mare nevoie de companii care sa atraga investitorii
Poate ca cei care intermediaza listarea Tranzagaz urmaresc doar comosionul din listare si poate ca pe ei nu ii intereseaza ce se intampla mai departe cu BVB
dar statul trebuie sa tina cont de nevoile acestei tari si ce e bine pentru Romania, statul este al nostru nu al intermediarilor straini
cei de la BVB s-au comportat cu manusi pentru a nu deranja si a nu crea un scandal public
dar aceste listari trebuie sa fie facute in primul rand pentru romani, daca se duce Romgaz la Londra, cele mai multe actiuni vor merge la straini, ei au mai mult bani si fac supra subscriere, iar noua ne revin foarte putine cand se face distributia pro rata
2.1. COMOSIONUL (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de pentru cine nu sunt bune? în data de 09.08.2013, 16:53)
CONFUNZI TRANSGAZ CU ROMGAZ!!!
COMOSIONULE!