Un depozit din Ilfov cu documente a ars tot weekend-ul

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 29 mai 2017

Un depozit din Ilfov cu documente a ars tot weekend-ul

Printre societăţile care au rămas fără acte sunt şi bănci

Un depozit din Ilfov care conţinea documente ce aparţineau unui număr de 150 de companii importante din industria alimentară, precum şi unor bănci şi unor societăţi comerciale de bricolaj şi instalaţii a ars tot weekend-ul.

Depozitul cu acte a fost cuprins de flăcări puternice vineri seara, iar ieri încă ardea mocnit, conform reprezentanţilor ISU.

Încă de la izbucnirea incendiul, pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, aceştia declarând că misiunea a fost una dificilă, neputându-se apropia foarte mult de construcţie pentru că exista riscul de prăbuşire a pereţilor.

Hala care a luat foc vineri seara aparţine unei companii de arhivare şi este situată în comuna Dărăşti, din judeţul Ilfov. Incendiul a fost unul puternic şi s-a întins pe 1000 de metri pătraţi, cuprinzând 80% din suprafaţa clădirii şi provocând un fum gros, vizibil de la kilometri departare, potrivit reprezentanţilor ISU.

Întrebat despre pagubele produse de incendiu, Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU, a spus, citat de sursele de presă, că este posibil ca doar echipamentele electronice aflate în partea din spate a clădirii să fi scăpat de flăcări.

Iniţial, au fost trimise pentru stingerea incendiului zece autospeciale, patru autoscări şi o echipă de descarcerare, însă numărul acestora a fost suplimentat, ajungându-se la 15 autospeciale de stingere, trei echipe de descarcerare şi au fost aduse şi motopompe pentru alimentare din surse fără presiune, conform sursei citate.

Ştefan Ecxarcu, managerul Global Archive, compania căreia îi aparţine depozitul distrus de incendiu, a precizat, sâmbătă, că urmează să fie făcută o analiză, în baza situaţiei electronice pe care firma o are, pentru a fi stabilită situaţia exactă a pagubelor. Domnia sa a menţionat că depozitul avea asigurare, iar companiile care au rămas fără documente vor fi despăgubite.

Şeful companiei a declarat, citat de presă: "Toate documentele distruse erau pe suport clasic, doar o parte erau şi în format electronic, la solicitarea clienţilor, şi vom face o analiză să vedem exact ce documente au fost distruse. Fiecare companie avea depozitate documentele în mai multe spaţii, nu erau toate în acelaşi loc. Există o asigurare a depozitului, în valoare de 500.000 de euro, şi există asigurare şi pentru conţinut, iar clienţii vor fi despăgubiţi, vor primi contravaloarea reconstituirii documentelor".

Conform domniei sale, firma a investit 400.000 de euro într-un sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert, la două dintre depozitele companiei, iar pentru depozitul cuprins de incendiu erau începute lucrări de dotare cu un astfel de sistem.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ce teapa si au luat băncile care aveau depozitate acolo dosare de credite. Poate n-a fost chiar o întâmplare.... Cine stie ale cărei bănci dosare au ars sa ne spună si noua. Poate scăpa cat mai multi cu creditele nerambursate...:)

    1. Hotii ca tine imediat se gandesc cum sa iasa pe daiboj.

      tu ai mentionat hoti nu eu, asa ca duc rationamentul mai departe si intreb: ce banci au avut ceva de ascuns de a ars arhiva lor?

    de la Bursa m-as fi asteptat la un articol mai am-plu pe tema asta, nu o simpla stire

    1. incearca pe "teorii ale conspiratiei" pentru cei fara boi acasa

      poate face Michael si Stephan un joint Venture pentru schimb de experienta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb