Un nou raport detaliază modul în care ASF a acţionat pentru a împinge Euroins România la faliment

T.B.
Bănci-Asigurări / 19 iulie 2023

Un nou raport detaliază modul în care ASF a acţionat pentru a împinge Euroins România la faliment

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a desfăşurat o serie de acţiuni şi operaţiuni ilegale care au încălcat legislaţia naţională şi europeană pentru a scoate Euroins România (EIRO) de pe piaţă, începând cu 2021, ceea ce s-a dovedit a fi factorul cheie care a stat la baza procedurii de faliment declanşate împotriva Euroins Romania, potrivit unui nou raport, publicat în premieră.

Raportul a fost întocmit şi înaintat autorităţilor române de către fosta conducere a EIRO. Acesta prezintă fapte şi cifre noi despre acţiunile răuvoitoare ale ASF în acest caz şi oferă noi dovezi că societatea Euroins România era stabilă şi solvabilă financiar atunci când ASF a decis să-i retragă licenţa, pe 17 martie 2023, aruncând toate costurile aferente în sarcina statului român şi a contribuabililor din România.

ASF a anulat un contract de reasigurare pe deplin valabil cu un reasigurator susţinut financiar de investitori de top pe piaţa globală, a forţat compania de asigurări să marcheze pierderi financiare fictive, a ignorat în mod repetat majorările de capital şi a respins un alt contract de reasigurare perfect valabil.

Potrivit raportului, în decembrie 2021, ASF a refuzat să recunoască o majorare de capital de 120 milioane lei decisă de acţionari în trimestrul 3 al acelui an, care a asigurat acoperirea SCR la 31 decembrie 2021, cu respectarea tuturor cerinţelor de reglementare ( detalii la pagina 2 a raportului).

La data de 17 martie 2023, când a fost închisă de ASF, societatea Euroins România avea resurse financiare proprii constând din peste 44 de milioane de lei în numerar şi 68 de milioane de lei în creanţe, scadente în următoarele 5 zile de la data de 17 martie 2023, faţă de costuri operaţionale zilnice de 5-7 milioane de lei, datorii curente de până la 1,5 milioane de lei, respectiv toate creanţele de până la data de 16 martie achitate.

În total, Euroins România avea capacitatea absolută de a face faţă tuturor datoriilor restante şi scadente cu cel puţin 20 de zile înainte, presupunând cazul extrem în care compania nu ar fi avut venituri în această perioadă. În plus, compania avea de primit 66,7 de milioane de lei în contul creanţelor de la Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România ("BAAR"), care au crescut la 96 de milioane de lei până la 19 aprilie 2023.

Adevăratul şi singurul motiv pentru Euroins Romania a fost scoasă de pe piaţă este decizia ilegală a ASF de a revoca licenţa de funcţionare a Euroins România şi de a nu recunoaşte contractul de reasigurare cu EIG Re (precum şi contractele de reasigurare existente anterior), aşa cum au afirmat domnii Daniel Apostol, purtător de cuvânt al ASF, respectiv Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF, în interviuri acordate mass media din România în luna martie 2023 (detalii în pagina 18 a raportului ante menţionat).

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Marcu șpăgaru ale cui jocuri le-ai realizat??!!Analfabet bilbiit va veni vremea cind vei plăti toate ilegalitățile comise

    1. Lichidatorul CITR a blocat plata salariilor angajatilor ce urmeaza a fi concediati, dar a achitat salariile colaboratorilor ramasi sa lucreze pentru ei la lichidarea firmei EUROINS.

      Astazi 19.07.2023, au fost vandute la licitatie bunurile EUROINS cu toate ca PROCESUL DE INVENTARIERE CE TREBUIE AVIZAT JUTECATORULUI SINDIC NU ESTE FINALIZAT.  

      CITR se indreapta catre Fondul de Garantare Al Salariatilor aducand un prejudiciu statului de cel putin 1.000.000 Ron, iar sumele de bani ce vor fi incasate din vanzarile bunurilor EUROINS se vor "evapora".  

      Rusineeeeeeee! 

      Si nu sesizeaza DNA ?

    Lichidatorul CITR a blocat plata salariilor angajatilor ce urmeaza a fi concediati, dar a achitat salariile colaboratorilor ramasi sa lucreze pentru ei la lichidarea firmei EUROINS.

    Astazi 19.07.2023, au fost vandute la licitatie bunurile EUROINS cu toate ca PROCESUL DE INVENTARIERE CE TREBUIE AVIZAT JUTECATORULUI SINDIC NU ESTE FINALIZAT. 

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb