UN PRIM PAS SPRE UN NOU MODEL DE SERVICII BANCARE Banca poloneză Alior şi Telekom România vor oferi servicii bancare clienţilor

A.S.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 6 octombrie 2017

Banca poloneză Alior şi Telekom România vor lansa în această lună Telekom Banking, un serviciu prin care vor oferi servicii bancare clienţilor. În 2015, Telekom Romania Mobile a încheiat un acord cu banca poloneză Alior, privind înfiinţarea în comun a unei sucursale bancare în România, pentru furnizarea de servicii bancare destinate celor 6 milioane de clienţi ai operatorului de telefonie mobilă.

Potrivit unui raport publicat de banca poloneză în urmă cu doi ani, Telekom România va servi ca intermediar pentru furnizarea serviciilor financiare ale Alior clienţilor persoane fizice şi companiilor. În 2015, reprezentanţii Telekom România au declarat: "Prin acest parteneriat, Telekom România Mobile va oferi servicii bancare persoanelor fizice şi ulterior clienţilor business, cu accent pe funcţionalitatea mobile wallet".

Acest acord continuă cooperarea dintre bancă şi T-Mobile, care a condus la lansarea T-Mobile Banking Services (T-Mobile Us³ugi Bankowe) în mai 2014, potrivit unui raport. Alior a semnat, în 2014, un acord cu T-Mobile Polska, divizia din Polonia a Deutsche Telekom, grupul german care controlează Telekom România Mobile Communications.

"Cooperarea dintre cele două părţi va funcţiona ca o filială a Alior Bank în România", se arată în raport. Telekom România va încasa mai multe comisioane pentru clienţii atraşi, precum şi un procentaj din profitul sucursalei din România a Alior Bank, calculat înainte de taxe. Nivelul acestui procentaj depinde de profitabilitatea clienţilor atraşi prin intermediul Telekom România.

Telekom România Mobile Communications sau orice altă entitate indicată de companie va avea, potrivit informaţiilor din presă, până la 30 iunie 2038 opţiunea de a cumpăra o parte din operaţiunea care include filiala băncii, în linie cu termenii specificaţi în acord şi condiţionat mai ales de obţinerea acordului Autorităţii de Supraveghere Financiară din Polonia şi al Băncii Naţionale a României.

La începutul anului trecut, Alior Bank anunţase că vrea să atragă 800.000 de clienţi în următorii cinci ani.

Alior Bank, înfiinţată la sfârşitul anului 2008, furnizează servicii pentru aproape trei milioane de clienţi, din care 126.000 de companii. Banca se situează pe locul al patrulea în Polonia după reţea, cu peste 1.000 de unităţi proprii, la care se adaugă punctele de lucru din magazinele T-Mobile de pe piaţa poloneză.

Acţionarul majoritar al instituţiei financiare este asiguratorul de stat PZU SA (31,65%). Alţi investitori ai băncii sunt Aviva OFE Aviva BZWB (8,94%) şi Nationale-Nederlanden PTE SA (5,10%). Conform site-ului băncii, 54,31% este deţinut de "alţi acţionari".

Alior este a noua mare bancă din Polonia, cu active de 61,8 miliarde de zloţi (14,3 miliarde de euro) la finele trimestrului al doilea din 2017 şi aproape 9.500 de angajaţi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. foarte tare

    Apune perioada tradiționalismului bancar ...cu achiziții de bănci și sute de agenții

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb