Un raport al UE dezvăluie noi tendinţe în ceea ce priveşte contrabanda şi consumul de droguri

F.A.
Internaţional / 31 ianuarie 2013

Europa intră într-o nouă eră importantă în ceea ce priveşte oferta şi cererea de droguri ilegale, o evoluţie care constituie o provocare pentru politicile şi răspunsurile actuale în materie, arată primul raport comun referitor la piaţa drogurilor în UE al Observatorului European pentru Droguri şi Toxicomanie (OEDT) şi al Europol, publicat la Bruxelles.

Cele două agenţii ale UE şi-au unit forţele pentru a oferi prima analiză strategică a pieţei europene a drogurilor ilegale în ansamblul său, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

În raport, agenţiile descriu o piaţă care este din ce în ce mai dinamică, inovatoare şi capabilă să reacţioneze rapid la provocări şi care necesită un răspuns la fel de dinamic, inovator şi flexibil în întreaga Europă. Raportul dezvăluie "mutaţiile criminalităţii organizate din Europa": în timp ce, în trecut, piaţa drogurilor din UE s-a concentrat asupra anumitor droguri traficate de operatori specializaţi, de-a lungul unor rute bine definite, piaţa actuală este mai "fluidă", rutele noi şi transporturile care conţin mai multe substanţe devenind mai frecvente.

Comisarul UE pentru afaceri interne, Cecilia Malmström, a declarat: "Acest raport care apare la momentul potrivit evidenţiază interdependenţa din ce în ce mai mare ce caracterizează piaţa europeană modernă a drogurilor, unul dintre cele mai complexe şi invazive fenomene infracţionale ale timpurilor noastre. Grupurile de criminalitate organizată sunt în prezent mai susceptibile să traficheze simultan mai multe substanţe şi să îşi unească forţele. Traficul de droguri devine, de asemenea, mai diversificat, atât în ceea ce priveşte complexitatea rutelor alese, cât şi tipurile de droguri transportate de-a lungul lor. Toate acestea impun o cooperare sporită la nivelul UE".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb