Un studiu israelian confirmă că doza ''booster'' a vaccinului Pfizer asigură protecţie împotriva variantei Omicron

S.B.
Miscellanea / 12 decembrie 2021

Un studiu israelian confirmă că doza ''booster'' a vaccinului Pfizer asigură protecţie împotriva variantei Omicron

Cercetătorii israelieni au anunţat sâmbătă că schema de imunizare bazată pe trei doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech asigură o protecţie importantă împotriva noii variante Omicron a virusului SARS-CoV-2, informează Agerpres.

Descoperirea făcută de cercetătorii israelieni este similară cu concluziile prezentate de companiile Pfizer şi BioNTech la începutul acestei săptămâni, considerate un prim semnal că doza de supra-rapel ("booster") a acestui vaccin ar putea să joace un rol cheie în ceea ce priveşte protecţia împotriva riscului de infectare cu noua variantă Omicron.

Studiul israelian, realizat de cercetătorii de la Sheba Medical Center şi Laboratorul Central de Virusologie din cadrul Ministerului Sănătăţii din Israel, a comparat probe sangvine prelevate de 20 de persoane care au primit două doze de vaccin în urmă cu 5-6 luni cu cele recoltate de la acelaşi număr de persoane care au primit doze "booster" în urmă cu o lună.

"Oamenii care au primit a doua doză de vaccin în urmă cu 5-6 luni nu au nicio capacitate de neutralizare împotriva Omicron. Deşi ei au o anumită capacitate de neutralizare împotriva variantei Delta", a declarat Gili Regev-Yochay, directoarea secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Sheba Medical Center.

"Vestea cea bună este că doza 'booster' creşte această protecţie împotriva Omicron de câteva sute de ori. Este vorba despre o protecţie importantă furnizată de doza 'booster'. Ea este totuşi mai mică decât capacitatea de neutralizare împotriva variantei Delta, de aproximativ patru ori mai mică", a adăugat cercetătoarea israeliană.

Specialiştii din Israel au precizat că studiul lor a fost realizat în condiţii reale şi a folosit virusul real, în timp ce companiile Pfizer şi BioNTech au utilizat un pseudovirus, care a fost modificat prin inginerie genetică pentru a conţine mutaţiile principale ale variantei Omicron.

Studiul israelian a fost publicat la scurt timp după ce o cercetare medicală din Africa de Sud a descoperit că varianta Omicron poate să evite parţial protecţia furnizată de două doze de vaccin anti-COVID-19.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Deci daca doza booster asigura protectie, mai trebuie ca fiecare om sa fie intepat de inca 3 ori in 2022.

    1. asa ai citit sau iti dai cu parerea?

    Este momentul sa mai invatam cate ceva. Pentru ca spre deosebire de Baciu, Gheorghita si alti "suficienti" pentru care stiinta a demonstrat, pentru cei cu adevarat inteligenti, stiinta se lupta sa inteleaga ce se intampla cu virusul si cu vaccinurile in corpul omenesc. Si de ce sunt atat de multe efecte adverse. De peste 60 de ori mai multe / om vaccinat decat la alte vaccinuri.

     

    "A Possible Role for Anti-idiotype Antibodies in SARS-CoV-2 Infection and Vaccination 

    William J. Murphy, Ph.D., and Dan L. Longo, M.D" 

    Publicat pe 24 nov, acest articol propune o interpretare de-a dreptul exploziva a patologiei Covid. 

    " The Network Hypothesis, formulated in 1974 by Niels Jerne, described a mechanism by which the antibody responses to an antigen themselves induced downstream antibody responses against the antigen-specific antibody. 

    The paratopes, or antigen-binding domains, of some of the resulting anti-idiotype (or “Ab2”) antibodies that are specific for Ab1 can structurally resemble that of the original antigens themselves. Thus, the Ab2 antigen-binding region can potentially represent an exact mirror image of the initial targeted antigen in the Ab1 response, and Ab2 antibodies have even been examined for potential use as a surrogate for the antigen in vaccine studies. However, as a result of this mimicry, Ab2 antibodies also have the potential to bind the same receptor that the original antigen was targeting (Figure 1). Ab2 antibodies binding to the original receptor on normal cells therefore have the potential to mediate profound effects on the cell that could result in pathologic changes, particularly in the long term — long after the original antigen itself has disappeared. 

    This aspect of regulation of immune-cell responses was postulated by Plotz in 1983 as a possible cause of autoimmunity arising after viral infection5 and has since been supported experimentally by direct transfer of anti-idiotype antibodies." 

     

    Sa traducem in română pentru oamenii fără cunoștințe de genetică. În imunologie încă se lucrează cu postulate, adică cu presupuneri considerate adevărate pentru că explică niște manifestări clinice, dar procesele moleculare nu au fost identificate cu precizie. Iar unul dintre aceste "adevăruri" teoretice este faptul că la orice corp străin (antigen, proteina spike), sistemul imunitar produce anticorpi (Ab1) pentru a rezolva problema iar după ce antigenul a fost eliminat, mulțimea de anticorpi Ab1 din sânge este eliminată prin alți anticorpi (Ab2) care sa neutralizeze primii anticorpi Ab1. Pentru a îi neutraliza, anticorpii Ab2 trebuie să semene cu antigenul originar. Deci, la câteva săptămâni după infecție sau vaccinare, corpul va produce chiar un soi de mini-proteină spike incorporată in anticorpii Ab2. Cu cât mai mulți anticorpi Ab1, cu atât mai mare va fi avalanșa de Ab2 care conține mini-proteine spike produsă de corp. 

     

    Ce infectați vor genera mai puțini anticorpi Ab1, proporțional cu severitatea bolii. Cei vaccinați cu două, trei doze vor genera titruri de anticorpi enorme. Iar avalanșa de Ab2 va fi pe măsură. Ceea ce inseamna ca post vaccinare, daca ai titru de anticorpi foarte mare, organismul va suferi efectele adverse ale unei avalanse de proteine spike. Care explica miocarditele si decese la mai multe luni de la vaccinare, dar si bolile autoimune. 

    Conform acestei teorii, populatia vaccinata isi va face abonament la medic pentru a se trata de numeroasele probleme de care va suferi. BUY BIG PHARMA shares. BUY BUY BUY. 

    1. La 6 luni dupa a 2 doza, cei vaccinatzi cu Pfizer prezinta titru de anticorpi foarte mic...

      La 6 luni dupa a 2 doza, cei vaccinatzi cu Pfizer prezinta titru de anticorpi foarte mic...

      Dupa booster, autoritatile spun ca titrul este chiar si de 10 ori mai mare.

      Analizând în comparație cu etapele anterioare ale studiului, se observă o evoluție importantă a titrului de anticorpi după administrarea dozei 3 de vaccin, valoarea medie înregistrată fiind de 2767 AU/ml. Astfel, după booster, valoarea medie a titrului de anticopi este de 2,5 mai mare față de valoarea medie înregistrată la 10 zile după cea de-a doua doză (1050 AU/ml) și de peste 10 ori mai mare față de valoarea medie la 6 luni post-rapel (233 AU/ml).

      Eu am dupa 7 luni de la a doua doza 4500 de anticorpi, sotia 6000. Inca nu facem boosterul. Mai vedem la primavara.

      Terminati cu dezinformarea asta desantata. 

      Vecinul meu a facut ultima doza acum 2 luni. In total, a facut 9 doze pentru ca el are mai multa incredere in 'stiinta' decat cei care au facut 2 doze. Se simte bine, deci ai dreptate cu dezinformarea deşănţată.

      BRUSSELS, Dec 9 (Reuters) - European Union countries are expected to agree to limit to nine months the duration of COVID-19 certificates for travel around the bloc, three EU sources told Reuters, but some states are concerned that such a limit could hinder travel.

      Un comentariu cretin din partea unui idiot, crezi ca pari inteligent berbecule?

    F bine. Sa facă ei 3 doze și 4 boostere ca să fie imunizați și sa ne lase cu cercetările și concluziile lor care nu au adus nimic bun.

    Și atunci cei vaccinați cu cele 3 doze , de ce intră în carantină de merg o zi în serbia ?!

    1. pentru ca sunt si vaccinati la chiuveta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb