Un tribunal din Belgia opreşte executarea silită a veniturilor ROMATSA de către fraţii Micula

Ioana Dogaru
Companii / 26 ianuarie 2016

ROMATSA a obţinut la un tribunal din Belgia o decizie favorabilă la contestaţia depusă împotriva executării silite de către fraţii Micula a veniturilor pe care regia le încasează de la EUROCONTROL, urmând ca sechestrul să fie ridicat în cel mai scurt timp, informează un comunicat de presă ROMATSA..

"În urma sentinţei pronunţate în data de 25 ianuarie 2016, contestaţia executorie depusă de ROMATSA la Tribunalul de Primă Instanţă din Bruxelles împotriva executării silite instituite de fraţii Micula a fost admisă. Instanţele belgiene au dat câştig de cauză ROMATSA la contestaţia depusă de regie împotriva executării silite a banilor datoraţi acesteia, de către EUROCONTROL, în urma procesului fraţilor Micula cu statul român", se arată în comunicatul ROMATSA - Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian.

Hotărârea este executorie şi stipulează ridicarea sechestrului în cel mai scurt timp (cinci zile), precum şi sumele care vor fi plătite ca daune morale, de către Viorel Micula, statului român şi ROMATSA, precizează sursa citată.

În septembrie, ROMATSA a fost notificată de către EUROCONTROL cu privire la existenţa unui act de executare silită transmis de către un executor judecătoresc belgian asupra fondurilor cuvenite regiei, în urma prestării de servicii de trafic aerian, cauzată de procesul dintre fraţii Micula şi statul român, aminteşte comunicatul de presă.

ROMATSA a ajuns în imposibilitatea de a încasa banii de la EUROCONTROL pentru serviciile de navigaţie aeriană furnizate, după ce fraţii Viorel şi Ioan Micula au obţinut într-o instanţă din Belgia, în urma unui litigiu cu statul român, o decizie de poprire pentru fonduri de până la 85 milioane de euro, echivalând cu circa jumătate din încasările regiei pe un an, relatează Mediafax.

Fraţii Ioan şi Viorel Micula, proprietarii European Food, au câştigat în 2013, la Curtea de Arbitraj de la Washington, un proces intentat statului român, în urma sistării programului de facilităţi fiscale. Cei doi oameni de afaceri, care au şi cetăţenie suedeză, au susţinut că statul român nu şi-a respectat angajamentele referitoare la protecţia reciprocă a investiţiilor cuprinse în acordul bilateral dintre Suedia şi România, semnat în 2002, a precizat sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. romatsa au facut doar rau in cazul asta vorbind neintrebati intr un proces de drept international.

    statul roman a actionat si a cistigat. 

    alina stia ce scrie. 

    asta e ca la radio erevan. 

    nu ati vazut ce facea romatsa acum o saptamana la dg 24.complicii lui micula.

    documentati va! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb