Comitetul patrimoniului mondial, reunit din 24 iunie la Manama sub preşedinţia lui Shaikha Haya Bint Rashed al-Khalifa din Bahrain, a mai înscris trei situri culturale în lista UNESCO. Înscrierea siturilor va continua până la 1 iulie, potrivit unesco.org.
Noile situri, în ordinea înscrierii, sunt: Situl arheologic Thimlich Ohinga din Kenya, situat la nord-vest de oraşul Migori, în regiunea Lacului Victoria. Această aşezare a fost construită probabil în secolul al XVI-lea. Aşezarea Ohinga pare să fi servit drept fort pentru comunităţi. Thimlich Ohinga, carcase cu pereţi din piatră este cea mai mare şi bine păstrată aşezare tradiţională de acest fel. Este un exemplu excepţional tipic al primelor comunităţi pastorale din bazinul Lacului Victoria, relatează News.ro.
Vechea aşezare Qalhat, sit care este localizat pe coasta de Est a sultanatului Oman, include anticul oraş Qalhat, înconjurat de ziduri, ca şi zonele unde sunt localizate necropolele.
Oaza Al-Ahsa, din Arabia Saudită, este un sit alcătuit din grădini, canale, izvoare, puţuri, un lac de drenare, precum şi clădiri istorice, situri arheologice. Al-Ahsa, un peisaj unic geocultural, este cea mai mare oază din lume şi un excepţional exemplu de interacţiune dintre on şi mediul înconjurător, conform surselor citate.