Ungaria acuză Ucraina de hărţuirea şi lipsirea de drepturi a minorităţii maghiare în raionul Muncaci

V.G.
Internaţional / 19 ianuarie 2023

Ungaria acuză Ucraina de hărţuirea şi lipsirea de drepturi a minorităţii maghiare în raionul Muncaci

Viceministrul ungar de externe le-a cerut astăzi liderilor locali din raionul Muncaci din vestul Ucrainei să ''înceteze imediat atrocităţile anti-maghiare'', precum ''hărţuirea şi lipsirea minorităţii etnice ungare de drepturile sale'', informează Agerpres.

''Dacă Ucraina vrea să fie o membră a Uniunii Europene, atunci este inacceptabil să hărţuiască sistematic o minoritate etnică şi să o priveze de drepturile sale'', a scris pe Facebook secretarul de stat în MAE ungar, Tamas Menczer.

''Nu înţelegem deloc cum deciziile şi măsurile anti-ungare ajută în Ucraina războiul împotriva Rusiei'', a adăugat el.

"Este important de menţionat că evenimentele inacceptabile s-au produs toate în raionul Muncaci şi nu în alte părţi ale regiunii Transcarpatia", a remarcat oficialul ungar, exprimându-şi speranţa că ''nu va trebui să ne confruntăm cu astfel de măsuri anti-ungare şi în alte locuri".

''Îndemnăm liderii locali să înceteze imediat atrocităţile anti-ungare'', a continuat în mesajul său secretarul de stat, care le-a cerut liderilor naţionali ucraineni să ''facă toate eforturile, fără întârziere, pentru ca măsurile anti-ungare să fie retrase şi să fie restabilită starea de fapt''.

Ungaria aşteaptă din partea liderilor ucraineni să depună toate eforturile astfel încât, în pofida războiului, stabilitatea în Transcarpatia să fie menţinută, a mai transmis oficialul de la Budapesta.

Potrivit hungarytoday.hu, oficiali locali ucraineni au organizat îndepărtarea din oraşul Muncaci a statuii păsării Turul (un simbol ungar), au fost înlăturate cu sprijinul poliţiei ucrainene drapele de pe sediile administrative în două sate ucrainene cu populaţie majoritar maghiară, au fost şterse inscripţiile în maghiară ale unei şcoli de fotbal finanţată de Ungaria într-unul din acele sate şi directorul unei şcoli maghiare din Muncaci a fost demis, printre alte fapte semnalate de membri ai minorităţii ungare.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Zelenski terorizeaza toate minoritatile nationale,

    si pe nazistii astia asteptam in UE

    macar ungurii zic ceva !

    romanii stau in genunchi , dinnou !

    rusine tradatorilor natiunii romane ! 

    1. toti romanii care sustin Ucraina sint niste tradatori ai natiunii romane !

      rusine lor !

      nu trebuie sa tinem cu rusia DAR nu trebuie sa tinem nici cu ucraina ! 

    Bun venit la realitate,ucrainienii maltrateaza minoritatite din 2014 dar nimeni nu a vrut sa vada,oare de de toate tarile se fac ca nu stiu nimic si au ascus gunoiul sub pres

    1. ''Îndemnăm liderii locali să înceteze imediat atrocităţile anti-ungare'' , a continuat în mesajul său secretarul de stat...

      "Potrivit hungarytoday.hu, oficiali locali ucraineni au organizat îndepărtarea din oraşul Muncaci a statuii păsării Turul (un simbol ungar), au fost înlăturate cu sprijinul poliţiei ucrainene drapele de pe sediile administrative în două sate ucrainene cu populaţie majoritar maghiară, au fost şterse inscripţiile în maghiară ale unei şcoli de fotbal finanţată de Ungaria într-unul din acele sate şi directorul unei şcoli maghiare din Muncaci a fost demis, printre alte fapte semnalate de membri ai minorităţii ungare." 

      ...

      Astea sunt atrocitatile?!?  

      Asa este ,nu sunt atrocități când ți se închid scolile si bisericile în limba materna nici când sunt amenințați cu închisoarea dacă nu vorbesc în ucrainiana,nici când ii iau cu arcanul la oaste,oare care este diferența între Ceaușescu care a fost numit dictator de o planeta și zelenki

      De atrocitatile maghiare din Transilvania de la Ip, Traznea, Nusfalau nu ne spui nimic?

      La carte la ei nu scris de la Ip, Traznea, Nusfalau

    Asta pateste si minoritatea romaneasca din Ucraina.Dar "Pitt Lunganul si Dick Rotofeiul", se fac ca ploua ca de obicei,cand e vorba de a proteja interesele romanilor,de oriunde.Mai ales ca acum e vorba de a zgaria poleiala banderistilor lui Zelenski.

    Respect Ungaria,inca o data!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb