"UniCredit": Euro s-ar putea deprecia din nou, după publicarea testelor de stres

V. Ribana
Internaţional / 17 iulie 2010

Euro ar putea reveni pe trend descendent - lăsând în urmă câştigurile recente faţă de dolar, după publicarea testelor de stres privind băncile din Europa, dată fiind probabilitatea foarte redusă ca aceste teste să surprindă în mod pozitiv, spun specialiştii "UniCredit" SpA Italia.

"Probabil că potenţialul de creştere a fost depăşit", a precizat, într-o notă adresată investitorilor, Marco Annunziata, economist şef în cadrul "UniCredit". Potrivit Bloomberg, Annunziata a subliniat: "Sperăm că acest exerciţiu al testelor va fi realizat în mod profesionist, astfel încât să evite un accident major".

Autorităţile de reglementare din Europa examinează soliditatea a 91 de bănci din regiune, urmărind să determine dacă acestea pot să supravieţuiască unor potenţiale pierderi din deţinerile în obligaţiuni ale statelor.

Rezultatele acestor teste vor fi publicate la data de 23 iulie.

Ieri, euro a trecut de pragul de 1,30 dolari pentru prima oară după data de 4 mai. În jurul orei 14:00, pe piaţa din Londra, cursul monedei unice revenise sub 1,30 dolari, fiind de 1,2970 dolari.

În opinia lui Annunziata, deprecierea monedei unice până la un curs mai mic de 1,20 dolari este puţin probabilă, iar această ipoteză poate fi luată în calcul doar dacă rezultatul testelor de stres va fi "o surpriză negativă majoră".

Tsetele de stres au fost efectuate de autorităţile de reglementare a sectorului financiar din Europa cu scopul sporirii încrederii în domeniu, în condiţiile în care băncile suportă presiuni crescute din cauza regulilor mai stricte privind capitalul, a impozitelor mai mari şi a unor noi prevederi legale.

Conform presei internaţionale, testele simulate de analişti au arătat că "National Bank of Greece", KBC, "Commerzbank", "Credit Agricole" şi "Dexia" au obţinut rezultate mai slabe decât bănci concurente mai mari, dar nu se află la un nivel periculos.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb