UniCredit SpA, al doilea grup bancar italian, a îmbunătăţit estimările privind veniturile şi profitul în 2021, după ce a raportat astăzi rezultate trimestriale peste aşteptări, în urma scăderii pierderilor din împrumuturi şi a veniturilor mai ridicate, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
În trimestrul trei din 2021, profitul net a urcat la 1,06 miliarde de euro (1,23 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 838 milioane de euro.
De asemenea, veniturile au urcat cu 19%, la 4,44 miliarde de euro, în perioada iulie-septembrie 2021, în timp ce veniturile nete din dobânzi au crescut cu 3,1%, pe fondul sporirii tranzacţiilor, în special în Europa de Est.
În 2021, UniCredit se aşteaptă acum la un profit net de peste 3,7 miliarde de euro, după ce anterior estima peste trei miliarde de euro.
Veniturile anuale ar urma să se situeze la 17,5 miliarde de euro, după ce în urmă cu trei luni banca previziona aproximativ 17,1 miliarde de euro.
De asemenea, UniCredit şi-a redus estimările privind pierderile din împrumuturi aşteptate pentru acest an.
În 9 decembrie, UniCredit urmează să prezinte noul plan strategic, primul sub conducerea actualului director general Andrea Orcel. Noul plan ar putea include achiziţii şi fuziuni, ca mod de a accelera strategia menită să majoreze profitul UniCredit, apreciază analiştii.
Duminică, Ministerul italian al Economiei şi UniCredit SpA au anunţat oprirea negocierilor privind potenţiala preluare a băncii Monte dei Paschi di Siena SpA (MPS) de către UniCredit.
"În pofida eforturilor ambelor părţi, UniCredit şi Ministerul Economiei anunţă că negocierile referitoare la potenţiala achiziţie a Banca Monte dei Paschi di Siena nu vor mai continua", se arată într-o declaraţie comună.
În iulie, UniCredit a anunţat în mod oficial că a demarat discuţiile pentru preluarea Monte dei Paschi, cea mai veche bancă din lume. După ce a salvat de la faliment MPS în 2017, în schimbul a 5,4 miliarde de euro, Trezoreria italiană a promis că îşi va reduce participaţia de 64% până la jumătatea anului 2022, cel mai târziu.
Preluarea MPS ar fi fost prima operaţiune majoră de fuziuni şi achiziţii demarată de noul director general de la UniCredit, Andrea Orcel, care a preluat postul de CEO în data de 15 aprilie.
Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.
În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.