Unitatea de fond "Napoca" s-a apreciat cu 6,4% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 9 ianuarie 2004

Randamentul maxim lunar ar fi revenit ieri investitorilor care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Azomureş". Cursul lor mediu, exprimat în euro, a crescut cu 44,16%. Cei care au optat pentru titlurile "Banca Transilvania" şi-au majorat valoarea investiţiei cu 17,38% în termeni reali.

Persoanele care au optat pentru acţiunile celor mai lichide zece societăţi cotate la prima categorie a Bursei şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET ar fi avut un cîştig mai redus. Datorită creşterii valorii indicelui, calculat în euro, portofoliul lor valori ieri cu 10,69% mai mult decît în urmă cu o lună. Portofoliul format cu acţiunile celor cinci SIF şi cu structura indicelui BET-FI ar fi adus ieri un cîştig mai mic, de 8,84%. Randamentul a fost determinat de creşterea indicelui bursier, calculat în euro.

Persoanele care au preferat un plasament cu grad de risc mai scăzut şi au cumpărat unităţile fondului "Napoca" au avut ieri un cîştig maxim de 8,5%. Dacă exprimăm valoarea unităţii fondului în euro, cîştigul real a fost de 6,44%, din cauza deprecierii leului în raport cu euro. Cei care au preferat unităţile "FDI Allegro" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 3,08%, iar unităţile fondului "Integro" s-au apreciat cu 1,48%. Persoanele care au decis să-şi constituie în urmă cu o lună un depozit lunar în euro ar fi avut ieri un cîştig maxim de 0,3%, cea mai bună dobîndă fiind oferită de "Garanti Bank". Nu la fel de inspiraţi au fost cei care au optat pentru depozitele lunare în lei. Dobînzile oferite de acestea nu au fost suficiente ca să acopere deprecierea leului în raport cu euro. Pierderea minimă a fost de 0,5% din valoarea sumei investite, exprimate în euro, dacă optau pentru instrumentele oferite de CEC sau depozit la "Finansbank". Cei care şi-au păstrat economiile acasă în lei, şi-au diminuat ieri valoarea acestora, exprimată în euro, cu 1,89%, din cauza deprecierii leului în raport cu euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb