Unităţile de procesare vizuală Tesla de la NVIDIA pe staţiile de lucru HP Z800

M.M.
Ziarul BURSA #Internaţional #IT / 6 august 2009

Unităţile de procesare vizuală Tesla de la NVIDIA pe staţiile de lucru HP Z800

NVIDIA, liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală, anunţă, printr-un comunicat de presă remis redacţiei, că cea mai puternică staţie de lucru HP - sistemul HP Z800 - poate fi configurată cu două unităţi de procesare vizuală (GPU) NVIDIA Tesla. Acesta este un nou indicator al creşterii cererii de unităţi de procesare vizuală în industria procesării de înaltă performanţă (HPC), menţionează comunicatul.

Andy Keane, General Manager al Diviziei Tesla din cadrul NVIDIA, a declarat: "Unităţile de procesare vizuală Tesla oferă cea mai rapidă tehnologie de procesare din istoria industriei de procesare de înaltă performanţă (HPC). Suntem încântaţi că un lider precum HP livrează sisteme cu unităţi de procesare vizuală Tesla pe piaţă, astfel uşurându-le semnificativ munca utilizatorilor."

Organizaţiile care utilizează staţiile de lucru HP pentru accelerarea procesării în domenii precum cercetarea ştiinţifică, designul industrial, explorarea seismică şi animaţia 3D pot beneficia acum de unităţile de procesare vizuală NVIDIA Tesla cu ajutorul cărora pot rezolva cele mai complexe probleme de procesare.

Dezvoltate pe arhitectura de procesare intens paralelă NVIDIA CUDA, unităţile de procesare vizuală Tesla le permit utilizatorilor care activează în industria procesării de înaltă performanţă (HPC - high performance computing) să optimizeze codurile folosite în diferite domenii.

Datorită arhitecturii CUDA pentru care a fost scris, AMBER, o aplicaţie cu mai mult de 60.000 de utilizatori, îmbunătăţeşte cu până la 50X viteza simulărilor de dinamică moleculară. Astfel, cercetătorii pot obţine mult mai rapid rezultatele simulărilor ştiinţifice. În finanţe, Numerix şi CompatibL au anunţat că aplicaţia Counterparty Risk, integrată în soluţia analitică Numerix 7 şi folosită de peste 375 de instituţii financiare va fi accelerată pe arhitectura CUDA. Această aplicaţie de calcul al preţurilor derivate a obţinut o îmbunătăţire a performanţei de 18X în modelarea sistemelor complexe de preţuri.

Jeff Wood, Director Worldwide Marketing, Staţii de lucru, HP, a declarat: "Utilizatorii staţiilor de lucru HP sunt profesionişti de top în domeniile în care activează, care utilizează tehnologia pentru a crea şi inova la un nivel nemaiîntâlnit până acum. Unităţile de procesare NVIDIA Tesla îmbunătăţesc semnificativ cele mai avansate staţii de lucru ale noastre, facilitând rularea aplicaţiilor care lucrează intensiv cu algoritmi în virgulă mobilă."

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadroşi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb