Uniunea Europeană, preocupată de legăturile Turciei cu Rusia

V.G.
Internaţional / 11 decembrie 2022

Uniunea Europeană, preocupată de legăturile Turciei cu Rusia

Uniunea Europeană este preocupată că Turcia menţine un parteneriat strâns cu Rusia în pofida războiului din Ucraina şi a sancţiunilor occidentale dure împotriva Moscovei, transmite dpa, potrivit Agerpres.

"Aprofundarea relaţiilor economice între Turcia şi Rusia este o cauză de mare preocupare'', a arătat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, într-o scrisoare către Parlamentul European.

Un alt motiv de preocupare îl constituie politica Turciei de a nu se alătura măsurilor restrictive ale UE împotriva Rusiei, se mai spune în scrisoare.

Conform aceleiaşi relatări, Borrell a subliniat că UE şi Turcia se află într-o uniune vamală, care garantează libera circulaţie a bunurilor, inclusiv a produselor cu dublă utilizare, civilă şi militară.

"Este important ca Turcia să nu ofere Rusiei nicio variantă de ocolire a sancţiunilor", a prevenit Borrell.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că astăzi va avea discuţii telefonice separate cu omologii săi rus şi ucrainean, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, pentru consolidarea acordului asupra exportului cerealelor prin Marea Neagră.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Parteneriatele sunt doar o consecinta a legaturii dintre autocrati

    Bineinteles ca Turcia ofera Rusiei modalitati de ocolire a sanctiunilor, care e noutatea? 

    turcia va fi facuta taitei intre rusia si sua (prin proxy-uri) ... in curand

    1. :) zau? nu mai zice! :)

      cred ca cineva tot a mai zis-o inainte, in anii trecuti! :) ...chiar pe aici 

      Turcia are cea mai puternica armata in Europa,

      fiind si membru NATO,sta bine blindat militar 

      Cea mai puternica armata din Europa zici:-)?...acum se explica de ce mujicia este "a doua armata din lume":-)...si turcii sunt la fel de "desculti" ca si mujicii...daca primesc kurzii un sfert din ajutorul militar primit de ucrainieni, matura pe jos cu " cea mai puternica armata din Europa":-). Turcii se milogesc de americani de nu stiu cati ani sa le vanda avioane F16, probabil intelesi cu mujicii si sa faca " revers engineering". Si nu mai vorbesc de economia " celei mai puternice armate din Europa":-), anul asta inflatie de 80%...categoria junk ca si mujicia, Iran, Corea de Nord

      Esti un mujic incult si analfabet. Turcia are sute de F16.

      The Turk Hava Kuvvetleri(THK, or Turkish Air Force) received its first two F-16s (both Lockheed-built block 30 F-16C's, #86-0066 and #86-0067) as assembly kits in March of 1987, and Turkey officially received its first F-16D in a ceremony at Fort Worth in July of 1987. The first Turkish F-16C/D's arrived at Murted AB in October of 1987, followed by the first flight of a Turkish-built F-16C (#86-0068) on October 20th, 1987. Starting with the 44th aircraft (USAF serial number #88-0033), all THK F-16s fr om the first batch were manufactured to block 40 standard. Production of the Peace Onyx I order ended with F-16C Block 40 #93-0014. 

      TAI has also been awarded a contract to build wings, center fuselages, and aft fuselages for USAF F-16s. They have also been awarded a contract to build 46 Block 40 F-16C/D's for the Egyptian Air Force under the Peace Vector IV program (to be delivered through the USAF of course). 

      ANKARA, Nov 17 (Reuters) - President Tayyip Erdogan expects issues around Turkey's purchase of U.S. F-16 jets to be resolved soon, following a meeting with U.S. President Joe Biden on the sidelines of a G20 summit.

    Turcia are planuri mai mari decat ticaloasa si tiranica UE. Turcia are planuri sa intre in BRICS. Dar o va face abia dupa ce se va crea OPEC-ul gazelor si Turcia va construi un hub de gaze pentru UE. Turcia are toate cartile in mana, ramane sa le joace cu intelepciune.

    1. daca ue e tiranica atunci turcia e hipersupermega tiranica

      Gresesti. Sunt la fel de tiranice si despotice. Au doar repere diferite.

    Daca in poza apare Borrell, atunci este nimerit sa citam un articol din The Times, britanic.

    Borrell primeste un salariu pentru postul de diplomat, cam 20 000 de euro / luna.

    Dar in plus, primeste si pensie pentru mandatele de europarlamentar dintr-un fond de pensii care are un deficit de peste 450 mil de euro. Poftim? Da, fondul de pensii este pe minus, nu are niciun ban, dar ii plateste lui Borrell o pensie frumoasa. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb