Uniunea Naţională a Studenţilor, atac la Ministerul Familiei

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 14 iunie 2022

Gabriela Firea

Gabriela Firea

Modul în care sunt trataţi de Ministerul Familiei îi nemulţumeşte pe mulţi dintre studenţi. Practic, aceştia susţin că au căzut din lac în puţ atunci când au trecut de sub tutela Ministerului Sportului şi au ajuns la cel al Familiei. Acum cer demisia Gabrielei Firea pentru modul cum gestionează relaţia cu tinerii. Uniunea Naţională a Studenţilor din România afirmă: "După o perioadă în care tineretul era umbrit de sport, ne-am arătat deschişi la o schimbare, aceea de a intra sub tutela Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Ţinând cont că anul acesta celebrăm Anul European al Tineretului, eram de părere că vom avea parte de multe schimbări în bine, însă acestea nu au mai ajuns. Au ajuns, în schimb, atitudini dispreţuitoare la adresa federaţiei noastre, implicit la adresa tuturor studenţilor pe care îi reprezentăm, şi nu numai. În data de 12.06.2022, doamna Ministru (n.r. Gabriela Firea) publică pe pagina personală faptul că a invitat federaţiile studenţeşti la o întâlnire pentru a discuta problema taberelor studenţeşti, un subiect mult disputat în ultima perioadă. Constatăm cu un sentiment nesfârşit de mâhnire faptul că doamna Ministru nu cunoaşte numărul federaţiilor naţionale studenţeşti, care sunt în număr de trei, şi invită doar două dintre ele - USR (Uniunea Studenţilor din România) şi ANOSR (Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România). Poate că Ministerul va fi uluit, dar există şi a treia federaţie, coincidenţă sau nu, dar chiar cea mai vocală federaţie la adresa dumneaei în această problemă a taberelor studenţeşti şi anume UNSR - Uniunea Naţională a Studenţilor din România. Pe această cale îi amintim doamnei Ministru prevederile articolului 203 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, care spune că: «Ministerul Educaţiei colaborează, în dezvoltarea învăţământului superior, cu federaţiile naţionale studenţeşti, legal constituite, şi se va consulta cu acestea ori de câte ori este nevoie» şi care ar trebui să fie un moment de reflectare şi un model de urmat".

UNSR încearcă să "ghicească" criteriile care au dus la decizia Gabrielei Firea de a evita această federaţie: "Nu cunoaştem personal criteriile de selecţie pentru funcţia doamnei Ministru, deşi suntem extrem de curioşi să aflăm acest aspect din partea Coaliţiei de Guvernare PNL - PSD, dar dorim să ghicim o parte dintre acestea în urma unei analize mai amănunţite a doamnei Ministru, mai amănunţită decât analiza dumneaei la adresa problemelor tinerilor. Se pare că ceea ce o califică pe doamna Ministru este lipsa de interes pentru tineri. Pe lângă extrem de rarele şi extrem de promovatele pe Facebook întrevederi cu organizaţiile studenţeşti nu putem discuta foarte mult, telefonul personal fiind închis pentru categoria tânără a populaţiei. Pe lângă acest fapt, putem spune că un alt criteriu important pentru acest post par să fie abilităţile de comunicare neînsoţite de acţiuni de niciun fel, iar în ultimul rând observăm că nu este deloc important pentru Coaliţia de Guvernare alegerea unui specialist care să fi lucrat aproape de tineri mai mult decât câteva ore într-o sală de discuţii a Palatului Victoria.

Recentele "succese" cu privire la majorarea numărului de locuri în tabere de la 2.170 la 3.500 şi creşterea numărului de serii de la 4 la 6 nu ne pot cumpăra. În continuare există o problemă a bugetului meselor studenţilor care se vor înscrie anul acesta în programul taberelor studenţeşti. Considerăm faptul că este inutil să aduci «un număr extrem de mare» de studenţi dacă nu le poţi acorda şi mese suficiente şi hrănitoare. Doamna Ministru ne spune că nu există fonduri pentru creşterea subvenţiei de hrană, dar aceeaşi persoană afirma faptul că: «chiar dacă sunt restricţii de ordin financiar şi oarece probleme cu banii, voi găsi susţinere pentru a susţine programele dedicate familiei, tinerilor şi pentru drepturile copiilor». Ne aşteptăm la mai multă putere de muncă şi tenacitate din partea doamnei Ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, abilităţi de care se lăuda de fiecare dată în media autohtonă. Continuăm să facem ceea ce doamna Ministru, împreună cu administraţia Ministerului, nu a făcut până acum şi anume să analizăm. În aceeaşi postare publicată de doamna Ministru se vorbeşte despre faptul că «Tinerii merită toată aprecierea şi tot sprijinul nostru. Sunt motorul dezvoltării şi cei care pot aduce schimbarea», iar aceste vorbe sunt deja expirate, apărând pe buzele fiecărui politician care a dorit să îşi câştige electorat de partea sa. De asemenea, doamna Ministru ne întinde o altă speranţă falsă, spunând că va propune reintroducerea gratuităţii transportului feroviar pentru studenţi însă nu ne spune dacă legat de această propunere s-a consultat cu domnul Ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Astfel, ne putem întreba dacă doamna chiar se gândeşte la studenţi sau doar vrea să îi îndulcească cu vorbe goale şi să îi aducă din tabere gratis cu trenul, dar pe stomacul gol".

Uniunea Naţională a Studenţilor din România solicită în mod public şi direct demisia doamnei Ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse din cauza incapabilităţii de a relaţiona cu reprezentanţii tinerilor, de a da dovadă de empatie pentru problemele lor şi a acţiona fără echivoc în cazuri grave.

Cu o zi în urmă, Gabriela Firea anunţa că a avut o întâlnire cu reprezentanţi din Uniunea Studenţilor din România (USR) şi ANOSR pentru a discuta despre taberele studenţeşti din acest an şi a promis că lunar se va întâlni cu toate organizaţiile şi asociaţiile de tineret pentru a găsi rezolvări comune problemelor tinerilor din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb