UNIUNEA SALVAŢI BUCUREŞTIUL: Unul din dosarele pe numele lui Liviu Negoiţă va fi redeschis

Andrei Stan
Anticorupţie / 8 octombrie 2015

Curtea de Apel Bucureşti a trimis dosarul lui Liviu Negoiţă, fostul primar al Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu, fost şi actual arhitect-şef al Sectorului 3, şi Marius Mihăiţă, fost şi actual secretar al Primăriei Sectorului 3, înapoi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în vederea începerii urmăririi penale, transmite un comunicat emis de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.

Iniţial, parchetul a decis neînceperea urmăririi penale, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a contestat decizia a instanţa şi a avut câştig de cauza.

Potrivit comunicatului obţinut de presa locală, împotriva celor trei a fost formulată o plângere penală de către Asociaţia Salvaţi Bucureştiul după ce aceştia au semnat în 23.05.2008 o autorizaţie de construire pentru un imobil parter + 7 etaje, situat în Calea Dudeşti nr. 94, într-o zona în care regimul de înălţime maximă era parter plus 4 etaje.

"În data de 03.11.2009 Tribunalul Bucureşti a anulat autorizaţia de construire, reţinând că această depăşeşte regimul de înălţime al zonei. Totuşi, în total dispreţ faţă de decizia instanţei de judecată, la două zile după ce Tribunalul anulase autorizaţia pentru construcţia din Calea Dudeşti, în data de 05.11.2009, cei trei au emis o nouă autorizaţie de construire pentru un imobil de parter + 9 etaje în aceeaşi locaţie. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a emis ordonanţă de clasare (neînceperea urmăririi penale), dar prin hotărârea pronunţată în dosarul 3363/2/2015, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat ordonanţa Parchetului şi a trimis dosarul către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în vederea începerii urmăririi penale împotriva celor trei. Hotărârea este definitivă", se arată în comunicatul asociaţiei.

"Aceeaşi corupţie pe care o vedem în achiziţiile publice este şi în direcţiile pentru construcţii din primarii. Contra şpagă s-au dat etaje în plus, s-a construit pe spaţiul verde, iar consecinţa este aglomerarea oraşului, sufocarea traficului şi poluarea aerului pe care îl respirăm. Este necesară o curăţenie generală în administraţia publică din Bucureşti, iar hotărârea Curţii de Apel Bucureşti este un pas în această direcţie", a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de iniţiativă al USB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb