UNIVERSAL ROBOTS: Evoluţia domeniului automatizării în 2023

M.C.
Miscellanea / 20 ianuarie 2023

Evoluţia domeniului automatizării în 2023

În ultimii câţiva ani, multe organizaţii au implementat într-un ritm alert schimbări bazate pe dezvoltarea tehnologică, conform unui comunicat remis redacţiei. Pe măsură ce societatea este într-o continuă digitalizare, integrarea tehnologiei şi gestionarea eficientă a noilor procese reprezintă cheia succesului. Având în vedere transformările rapide în ceea ce priveşte locurile de muncă din mai toate industriile, fie că este vorba de trecerea la munca hibridă sau de adoptarea unor noi tehnologii, Anders Beck, Vice President of Strategy and Innovation în cadrul Universal Robots, ne spune la ce ne putem aştepta în 2023.

1. Soluţiile "la cheie", preconfigurate şi gata de folosit, vor simplifica accesul la tehnologiile din domeniul automatizării

"În ultimii ani, am asistat la dezvoltarea multor tehnologii sofisticate. Progresele din robotică, învăţarea automatizată ("machine learning") şi alte tehnologii au sporit substanţial ritmul acestei schimbări. Crearea unui sistem robotizat necesită dezvoltarea componentei hardware şi software, dezvoltarea de aplicaţii, senzori şi interfeţe, pentru a numi doar câteva dintre necesităţi. De aceea, 2023 va fi anul soluţiilor "la cheie". Producătorii de echipamente originale ("Original Equipment Manufacturers" sau OEM) - companii care creează noi aplicaţii şi produse în jurul tehnologiilor existente - se vor afla în centrul acestei sarcini. Ei sunt capabili să stimuleze inovaţia prin combinarea tehnologiilor, pentru a oferi soluţii complete pentru cele mai comune aplicaţii de pe o linie de producţie, cum ar fi sudarea şi paletizarea ", a susţinut Anders Beck.

Rezultatul? Automatizarea va deveni mai sofisticată, dar mai uşor de utilizat decât până acum. În cele din urmă, aceste soluţii inovatoare facilitează integrarea de către companii a unor tehnologii esenţiale şi nu există nicio limită pentru modurile creative pe care companiile le vor găsi pentru a aduce roboţii alături de oameni la locul de muncă.

2.Producătorii se vor îndrepta către producţia modulară

Roboţii industriali tradiţionali rămân o componentă importantă în unele zone ale producţiei, dar observăm o tendinţă de implementare a modelelor de producţie mai flexibile. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că roboţii industriali tradiţionali sunt, de obicei, mari, ficşi şi implică o implementare mult mai complexă.

În schimb, coboţii pot efectua o gamă similară de activităţi precum roboţii industriali tradiţionali, însă sunt mai mici, mai uşori şi pot fi implementaţi mai facil. Sunt concepuţi pentru a lucra alături de oameni, astfel încât prezintă un risc mai mic pentru siguranţă şi sunt mai potriviţi pentru mediile care necesită flexibilitate şi adaptabilitate. În plus, coboţii sunt cei mai eficienţi din punctul de vedere al costurilor pentru companiile care doresc să automatizeze.

Se estimează că industria coboţilor va creşte la 2,2 miliarde de dolari până în 2026 (The Collaborative Robot Market 2022 Report, Interact Analysis). Pe măsură ce coboţii continuă să schimbe modul în care se lucrează în zone precum ambalarea, paletizarea, sudarea şi asamblarea, în 2023 vom vedea companii şi mai mari apelând la coboţi pentru a creşte modularitatea producţiei. Greutatea robotului şi versatilitatea vor fi specificaţii esenţiale pentru cei care vor căuta noi soluţii de automatizare, se arată în comunicat.

3. Sarcina utilă mai mare a coboţilor şi o rază mai lungă de acţiune vor schimba peisajul pentru unele zone ale producţiei

Pe măsură ce mai multe companii se îndreaptă către automatizarea realizată prin coboţi, mulţi producători vor avea în continuare nevoie să lucreze cu greutăţi mai mari. Vestea bună este că, recent, au fost introduşi mai mulţi coboţi cu sarcină utilă mare şi cu o rază de acţiune mai largă. În 2023, acest tip de coboţi vor continua să transforme industria producţiei, îmbunătăţind viaţa multor angajaţi.

Anul acesta, Universal Robots a prezentat un nou cobot, UR20, construit pentru sarcini utile mai mari, viteze mai mari şi un control superior al mişcării, toate într-un sistem uşor, cu o amprentă mică. Sarcina utilă de 20 de kilograme va transforma aplicaţii precum paletizarea, în timp ce raza sa de 1750 de milimetri va fi utilă în sudare. Cobotul va fi suficient de uşor pentru a fi pur şi simplu deşurubat şi mutat sau ataşat unei unităţi de producţie pe roţi. Acest lucru va crea noi posibilităţi pentru aplicaţii şi va stimula inovaţia la nivel global. UR20 va fi livrat clienţilor în 2023.

4. Creşterea instalărilor de roboţilor industriali pe termen lung va continua, în ciuda incertitudinilor globale

IFR World Robotics Report, cel mai important raport din robotică, a arătat că instalarea roboţilor industriali a atins un maxim istoric în 2021, crescând cu 31% faţă de anul precedent. În general, instalaţiile anuale de roboţi la nivel mondial între 2015 şi 2021 s-au dublat. Deşi creşterea din 2022 pare să fie mai lentă în sector, aceasta se datorează în mare parte incertitudinilor globale declanşate de pandemie şi de deficitul de componente electronice.

Ne aşteptăm ca tendinţa ascendentă a automatizării prin coboţi să ia avânt în 2023. De ce? Întreprinderile din întreaga lume se confruntă cu o penurie de forţă de muncă şi competenţe şi, în ciuda provocărilor de zi cu zi cu care se confruntă industria în acest moment, ne aflăm în mijlocul tranziţiei către industria 5.0, în care lucrul alături de roboţi pune accentul pe rolul omului, pe sustenabilitate şi dezvoltarea afacerii.

5. Clienţii vor fi în centrul proiectării roboţilor

Deşi vorbim pe larg despre colaborarea roboţilor la locul de muncă, partea umană este cea care stimulează inovaţia. Clienţii îşi înţeleg propriile nevoi mai bine decât oricine altcineva şi oferă mai mult ca niciodată informaţii valoroase cu privire la cerinţele lor. Astfel, companiile de robotică vor implica mult mai mult clienţii finali în dezvoltarea produselor.

Proiectele de co-dezvoltare în care companiile de robotică şi clienţii lucrează împreună în dezvoltarea de soluţii vor creşte în 2023. În cele din urmă, acestea permit clienţilor să influenţeze direct produsul pe care îl cumpără, oferind, în acelaşi timp, informaţii utile pentru companiile producătoare de roboţi, care vor putea lansa produse în beneficiul întregii pieţe.

Viitorul coboţilor

Companiile trebuie să inoveze constant şi să rămână adaptabile pentru a supravieţui şi a se extinde. Pe măsură ce înaintăm în 2023, acestea se vor baza din ce în ce mai mult pe tehnologie şi inovaţie pentru a accesa noi soluţii "la cheie", gata de integrat în producţie - toate acestea fac din anul următor o perioadă interesantă pentru automatizare, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. companiile mici si mijlocii falimenteaza toate si ramin corporatiile, parte din ele.

    Cu atata automatizare nu trebuie sa ne mai preocupam cine ne vor plati pensiile, o vor face robotii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb