UNNPR nu a solicitat Justiţiei majorarea onorariilor notariale

F. A.
Comunicate de presă / 6 ianuarie 2012

În replică faţă de unele comentarii apărute în mass-media, privitoare la o presupusă iniţiativă legislativă având ca obiect majorarea onorariilor stabilite pentru prestarea serviciilor notariale, Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR), face unele precizări, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Astfel, intrarea în vigoare a Codului civil de la 1 octombrie 2011 conduce la necesitatea completării onorariilor notariale, având în vedere faptul ca nu este reglementată modalitatea de stabilire a acestora pentru noile proceduri stabilite în sarcina notarului public, cum ar fi autentificarea convenţiei matrimoniale, declaraţiei de renunţare la drept, promisiunii unilaterale de vânzare sau de cumpărare, fiduciei, legatului cu substituţie fidecomisară, mandatul de incapacitate, convenţia de preciput şi multe altele.

Onorariile notariale pot fi completate sau modificate numai prin Ordin al Ministrului Justiţiei, pe baza propunerilor înaintate de UNNPR, conform prevederilor Legii nr.36/1995 a notarilor publici şi a activităţii notariale. Până în prezent, UNNPR nu a înaintat Ministrului Justiţiei propuneri privind modificarea onorariilor notariale.

Propunerile ce vor fi înaintate Ministrului Justiţiei de către notarii publici privind modificarea tarifelor de onorarii vor privi exclusiv noile proceduri ce incumbă notarilor publici şi se vor încadra în linia decentă promovată de instituţia noastră în ultimii ani.

Notarii publici mai menţionează în respectivul comunicat că nu au solicitat Ministrului Justiţiei majorarea onorariilor notariale pentru procedurile notariale deja reglementate şi sub acest aspect, informaţiile vehiculate în presă sunt total nefondate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb