UNPR cere demisia vicepremierului George Copos

(C.P.)
Ziarul BURSA #Politică / 12 mai 2005

Uniunea Naţională a Patronatului Român cere demisia vicepremierului George Copos din motive de incompatibilitate, afirmă Marian Petru Miluţ, preşedintele acestei confederaţii patronale, într-un comunicat de presă. UNPR apreciază că premierul George Copos ar trebui "să dea dovadă de respect faţă de contribuabilii din România şi să înceteze să se ocupe de afacerile personale din incinta Palatului Victoriei. UNPR cere ministrului Trans-porturilor, Construcţiilor şi Turismului "să asigure transparenţa procesului de vînzare a pachetului de acţiuni deţinut la Athenee Palace Hilton şi să facă publice ofertele şi garanţiile depuse de firmele ofertante, pentru a evita o nouă inginerie financiară caracteristică pentru turismul românesc".

UNPR, se spune în comunicat, atrage atenţia asupra incompatibilităţii flagrante în care se află vicepremierul George Copos în cazul în care această tranzacţie se va face între grupul de firme Ana şi MTCT. O asemenea tranzacţie, susţine preşedintele UNPR, între firmele controlate de vicepremierul Copos, şeful pe linie executivă al ministrului de resort, trebuie să intre în atenţia organismelor de control financiar şi să fie avizată de firmele de audit financiar şi de Consiliul Concurenţei.

"În patru luni de zile de la numirea în funcţie, domnul Copos a avut o singură iniţiativă menită să îmbunătăţească mediul de afaceri din România, aceea de a acumula venituri personale provocînd dezordine, atît în fotbalul românesc, cît şi în activitatea organizaţiilor patronale din România. Firmele româ-neşti au nevoie de iniţiativă, de sprijin financiar real şi de o preocupare constantă faţă de îmbunătăţirea competitivităţii şi a transparenţei. Este evident că vicepremierul Copos este depăşit de situaţie şi şi-a atins gradul maxim de competenţă, iar UNPR solicită imperativ retragerea domniei sale din activitatea guvernamentală pe care riscă să o compromită", îşi încheie declaraţia de presă Marian Petre Miluţ, preşedintele UNPR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb