UNUL DIN FOSTII DIRECTORI GENERALI AI COMBINATULUI: Există posibilitatea ca mari producători de îngrăşăminte să prefere închiderea Azomureş

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 august 2005

Există posibilitatea ca mari producători de îngrăşăminte să prefere închiderea "Azomureş", a declarat, ieri, unul dintre foştii directori generali ai Combinatului de Îngrăşăminte Chimice din Tîrgu Mureş pînă în anul 2001, Doru Oprişcan, citat de Rompres.

Domnia sa a spus: "< Transworld Fertilizers Holding > (n.n. acţionarul majoritar al SC "Azomureş", care deţine 55,97% din acţiuni) date fiind investiţiile pentru protecţia mediului pe care trebuie să le facă în următorii ani, impuse de aderarea la UE, se poate să-şi fi făcut un plan de afaceri pe termen lung şi să-şi dea seama că e cam gata. Drept urmare, este posibil să fi început nişte negocieri de vînzare. Dacă nimereşti un mamut care produce ieftin îngrăşăminte şi pe care îl interesează piaţa românească, e posibil ca acesta să prefere să cumpere combinatul, dar să-l lase pe vînzător să-l închidă, adică pe turci".

Acesta a spus că astfel producătorul ar putea folosi doar depozitele şi reţeaua de distribuţie, în cazul unui scenariu deosebit de sumbru: "Turcii sunt buni oameni de afaceri, dar nu cred că închiderea < Azomureş > s-a decis din motive economice. Dacă ne uităm la bilanţul pe primele 6 luni, vedem că s-a înregistrat profit net de 4,5 milioane de dolari. Dacă ar fi continuat activitatea, pînă la sfîrşitul anului nu ar mai fi fost 8 sau 10 milioane de dolari, dar era profit. Dacă se închide < Azomureş > vor fi nişte costuri mari, de conservare, de pază, toate taxele şi impozitele care trebuie plătite, dar fără profit. Nu cred că e normal să închizi".

Referitor la afirmaţia lui Fuat Kalgay, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC "Azomureş", care a spus că "o anumită culoare politică a dorit închiderea combinatului", Doru Oprişcan a spus că nu crede că o anumită formaţiune politică, oricare ar fi ea, ar dori închiderea "Azomureş". "Că anumite persoane, care fac şi politică, au interese pentru închidere, asta se poate. Închiderea < Azomureş > va fi un semnal că se vor închide şi celelalte, iar cei care au relaţii de afaceri pe piaţa Ucrainei şi Rusiei vor cîştiga enorm, pentru că îngrăşămintele de acolo sunt mai ieftine decît aici. Acesta e singurul interes", a precizat Doru Oprişcan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb