Unul dintre liderii opoziţiei din Venezuela a fugit în secret din ţară, după ce a stat 1 an şi 6 luni ascuns în ambasada Spaniei

J.P.
Internaţional / 25 octombrie 2020

Unul dintre liderii opoziţiei din Venezuela a fugit în secret din ţară, după ce a stat 1 an şi 6 luni ascuns în ambasada Spaniei

Leopoldo Lopez, unul dintre liderii marcanţi ai opoziţiei din Venezuela, s-a ascuns în aprilie 2019 în ambasada Spaniei din Caracas, de teama arestării, iar acum a fugit din ţară, potrivit familiei sale, citată de BBC, relatează G4media.

Tatăl său a spus că s-a dus în Columbia, de unde va ajunge în Spania.

Lopez se afla în ambasada Spaniei de anul trecut, după ce a stat alături de liderul opoziţiei, Juan Guiado, în timpul protestelor din 2019 şi a cerut populaţiei să se răscoale împotriva preşedintelui Nicolas Maduro.

Leopoldo Lopez a fost primar în Venezuela, educat la prestigioasa universitate Harvard. El fusese arestat în 2014 pentru că a incitat la proteste politice. A primit o sentinţă de 14 ani de închisoare, însă după trei ani a fost mutat în arest la domiciliu.

Anul trecut, în timpul protestelor împotriva regimului Madura, el a fost eliberat de agenţi de securitate loiali opoziţiei. Instanţele din ţară au decis însă că acesta a încălcat termenii arestului la domiciliu şi au cerut arestarea sa pentru a ispăşi restul pedepsei de 14 ani.

În acel moment, Lopez s-a refugiat în ambasada Spaniei, de unde a plecat în secret în urmă cu două zile. În Madrid este aşteptat de soţia lui şi de cei trei copii.

Guvernul nu a comentat fuga acestuia.

Protestele din Venezuela continuă şi acum. Luna trecută, sute de mitinguri spontane au explodat în întreaga ţară, alimentate de furia faţă de penele frecvente de curent şi lipsei apei potabile şi a combustibilului.

Oamenii sunt furioşi şi pentru că autorităţile neglijează provincia, în timp ce toate resursele sunt direcţionat strict către capitala Caracas.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb