• Update 12:08 Dan Paul, reconfirmat preşedintele Asociaţiei Brokerilor
Dan Paul a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Brokerilor.
---
• Update 11:37 Gherguş, Căpcănaru, Nagy şi Stavrositu, membri în conducerea Asociaţiei Brokerilor
Laurenţiu Căpcănaru, conducător "Elda Invest", Nicolae Gherguş, preşedintele "Confident Invest", Iancu Stavrositu, preşedintele "Interfinbrok Corporation", şi Viorica Nagy, Director General Adjunct NBG Securities Romania au fost aleşi ca membri în conducerea Asociaţiei Brokerilor.
---
Asociaţia Brokerilor ţine, astăzi, alegerile pentru Consiliul Director, pentru funcţia de preşedinte Dan Paul fiind singurul candidat.
Pentru completarea Consiliului Director, au fost înscrise cinci candidaturi pentru patru locuri, respectiv Laurenţiu Căpcănaru, conducător "Elda Invest", Victor Stănilă, PR manager la "Tradeville", alături de trei dintre actualii membri ai Consiliului Director, respectiv Nicolae Gherguş, preşedintele "Confident Invest", Iancu Stavrositu, preşedintele "Interfinbrok Corporation", şi Viorica Nagy, Director General Adjunct NBG Securities Romania.
Dan Paul ne-a declarat, săptămâna trecută, că are aşteptări pozitive pentru alegeri. "În comunitate, nu sunt disensiuni. În continuare, lucrurile merg în aceeaşi direcţie, spre dezvoltarea pieţei de capital", ne-a spus domnia sa.
• Nicolae Gherguş: "Mă bucură faptul că nucleul Consiliului Director va rămâne acelaşi"
Nicolae Gherguş are încredere că va fi reconfirmat în funcţie la AGA Asociaţiei Brokerilor. Domnia sa ne-a declarat: "Cred că am făcut tot ce este omeneşte posibil în sensul sprijinirii membrilor, în negocierile cu ASF, cu Ministerul de Finanţe, cu celelalte entităţi ale Pieţei, am participat activ la majoritatea activităţilor Asociaţiei. Nu am primit multe reproşuri. Am fost membru în două Consilii şi pot depune mărturie că absolut toţi membrii CD-urilor au fost persoane preocupate exclusiv de scopul asociaţiei şi de interesul majorităţii membrilor. Am făcut mereu eforturi de a determina care este acest interes majoritar, şi mărturisesc că de multe ori (în cazul FCI, de exemplu) am acţionat împotriva interesului personal. Am fi fost mult mai departe toţi, dacă în CA al BVB ar exista un astfel de nivel al dedicaţiei membrilor către interesul majoritar şi nu către cel al instituţiei căreia îi aparţine. M-am expus deseori criticând ASF-ul, personal sau prin intermediul comunicatelor, indirect sau în întâlniri directe sau atunci când am iniţiat Adunări Generale ale BVB.
Trebuie să înţeleagă toată lumea că apartenenţa la Consiliul AB nu înseamnă doar şedinţa de Consiliu, ci şi foarte multă implicare personală, angajament şi timp, deoarece în contextul în care personalul executiv este format din trei oameni, membri CD sunt cei care îi suplinesc şi îi însoţesc atunci când este cazul. Mă bucură faptul că nucleul Consiliului Director va rămâne acelaşi".
• Viorica Nagy: "Asociaţia este şi trebuie să rămână principalul organism de formare şi specializare profesională pe piaţa de capital"
Strategia propusă de Viorica Nagy urmăreşte trei direcţii: educaţia în domeniul bursier, legislaţia pieţei şi dezvoltarea Asociaţiei Brokerilor.
Domnia sa declarat: "Prima direcţie importantă o constituie educaţia în domeniul pieţei de capital. Asociaţia este şi trebuie să rămână principalul organism de formare şi specializare profesională pe piaţa de capital.
Asociaţia Brokerilor trebuie să aibă drept obiectiv şi implicarea în crearea şi menţinerea unei legislaţii favorabile pieţei de capital. Îmi propun să avem o reglementare mai clară, motiv pentru care consider că este important să dezvoltăm un dialog constructiv cu Autoritatea de Supraveghere Financiară în actualizarea reglementărilor pieţei de capital.
Este important ca Asociaţia Brokerilor să rămână o voce în societate pentru a putea reprezenta interesele membrilor săi şi pentru a îi sprijini pe aceştia în identificarea şi rezolvarea problemelor profesionale specifice cu care se confruntă".
• Laurenţiu Căpcănaru: "Intenţionez implicarea Asociaţiei în familiarizarea brokerilor cu pieţele externe"
Laurenţiu Căpcănaru intenţionează implicarea Asociaţiei în familiarizarea brokerilor cu pieţele externe, astfel încât să fie capabili să ofere clienţilor cele mai bune soluţii pentru portofoliile lor, chiar dacă asta înseamnă şi alte instrumente financiare decât cele de la BVB.
"Într-o lume globală, nu putem fi brokeri numai de acţiuni româneşti", ne-a spus domnia sa, adăugând: "Pe de altă parte, consider că este datoria actorilor pieţei: brokeri, Bursă, ASF, să găsim soluţii de finanţare pentru firmele româneşti utilizând piaţa de capital de la noi. Fără finanţarea economiei suntem inutili. Punct. Cu toţii."
• Victor Stănilă: "Programul pe care îl propun urmăreşte creşterea nivelului de informare şi educare bursieră"
Piaţa de capital duce lipsă de investitori, problemă pe care o resimt toate casele de brokeraj, consideră Victor Stănillă. Domnia sa ne-a declarat: "Lipsa investitorilor de retail pe piaţa de capital are, în opinia mea, două cauze majore: o promovare redusă şi un nivel relativ scăzut de cultură investiţională. Cele două sunt complementare, de aceea, programul pe care îl propun urmăreşte creşterea nivelului de informare şi educare bursieră prin programe educaţionale şi o strategie de comunicare eficientă. De asemenea, nu trebuie neglijată nici oferta de instrumente financiare, iar aici Asociaţia poate acţiona în sensul de a colabora activ cu autorităţile statului la adoptarea şi implementarea unor reguli care să conducă la atragerea unui procent cât mai mare din populaţie către bursă. Un alt punct din strategia pe care o propun este susţinerea necesităţii unei pieţe a instrumentelor derivate pentru investitorii cu apetit la risc. Nu în ultimul rând, Asociaţia trebuie să fie garantul respectării unor standarde profesionale pentru a evita apariţia unor situaţii care distorsionează imaginea pieţei. Am luat decizia de a candida deoarece cred în potenţialul acestei pieţe, iar printr-o comunicare intensivă la nivelul tuturor intermediarilor consider că putem ieşi din zona de piaţă de frontieră".
Membrii Asociaţiei au pe ordinea de zi şi constatarea încetării calităţii de membre ale SSIF "Active International", "Fairwind Securities", "Avantgarde Finance" şi "Unicapital", ca urmare a încetării activităţii pe piaţa de capital.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.12.2013, 08:43)
de ce nu mariti un pic consiliul, sa incapa toti?
2. Harinvest ?
(mesaj trimis de Theraflu în data de 12.12.2013, 09:19)
Harinvest de ce nu e pe ordinea de zi ?
SSIF ar trebui sa publice pe site-ul propriu sanctiunile primite iar cele care nu au nici macar un site propriu in administrare ar trebui scoase de pe piata de catre CNVM in urmatoarele 6 luni pentru lipsa de transparenta. Pe siteul harinvest nu se vede nimic despre suspendare. Poti sa-ti deschizi si acum un cont acolo daca ai bani ?
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de doru în data de 12.12.2013, 11:35)
pentru ca asa e in Romania. Asa cu colegiul medicilor functioneaza ca sa asigure protectia medicilor care fac greseli sau asociatia functionarilor publici sa tina zeci de mii de trantori, de ce ar fi altfel in piata de capital?
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.12.2013, 11:39)
Imi explica si mie cineva de c4e presedintele asociatiei brokerilor este cel ce detine o firma de brokeraj care pur si simplu nu lucreaza nimic in piata? ce resorturi extraordinare utilizeaza Dan Paul pentru a se mentine in fruntea brokerilor cand el este codasul acestora? Sau e pe principiul ca macar daca nu lucreaza nimic sa i se dea si lui ceva de lucru?
3.1. Cooperativa ! (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Theraflu în data de 12.12.2013, 12:47)
Exista in tara cooperative ale croitorilor, ale geamgiilor, ale cizmarilor etc in care unul mai smecher sa pus in frunte presedinte, a acaparat toata societatea cooperatista, si-a pus oamenii in jur si nu mai poate nimeni sa il dea jos decat daca pleaca in lumea celor drepti.
Cam asa a ajuns si Asociatia Brokerilor o cooperativa .
Asociatia daca nu a fost in stare sa se curete de firme ca Harinvest inseamna ca e protectorul lor,
4. exclus
(mesaj trimis de broker în data de 12.12.2013, 13:55)
De ce nu ati exclus azi Harinvest din AB? Ii girati? Faceti toti la fel?
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.12.2013, 14:47)
Asociatia Brokerilor e un fel de asociatii crescatorilor de dinozauri pitici. La ce-or fi utili astia cu agitatia din asociatia lor pe o piata de capital conectata la aparate e greu de spus.