UPDATE Întâlnire Vosganian - Almunia pentru salvarea Oltchim

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 februarie 2013

Întâlnire Vosganian - Almunia pentru salvarea Oltchim

UPDATE 19:10

Aprobarea unui ajutor de salvare pentru Oltchim se va putea face numai dacă se demonstrează respectarea principiului "prima şi ultima dată", pe baza unor elemente concrete care să convingă echipa de caz că poate autoriza o astfel de măsură de sprijin.

Vice-preşedintele Almunia a menţionat că înţelege urgenţa impusă de situaţia economico-socială din zonă, dar a apreciat că o analiză completă a tuturor elementelor relevante necesită o anumită perioadă de timp pentru evaluarea tuturor datelor şi informaţiilor pe care le furnizează autorităţile române, conform unui comunicat de presă.

UPDATE 13:17 La întâlnirea cu sindicaliştii, Vosganian a reiterat intenţia ME de privatizare a Oltchim

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a reiterat intenţia Ministerului Economiei (ME) de privatizare, ca primă soluţie, a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, în sistem integrat cu Arpechim Piteşti, în cadrul unei întâlniri cu lideri ai sindicatelor din chimie şi petrochimie, arată un comunicat de presă.

Pe parcursul discuţiilor, ministrul Varujan Vosganian a transmis sindicatelor concluziile primei discuţii avute la Bruxelles, la începutul săptămânii, cu Joaquin Almunia, Comisarul pentru Concurenţă, referitoare la posibilitatea acordării unui ajutor de 20 de milioane de euro pentru Oltchim în vederea continuării activităţii.

De asemenea, pe 19 februarie, ministrul Economiei se va întâlni, din nou, cu comisarul pentru concurenţă, în cadrul unui dalog intensificat care să ducă la un răspuns mai rapid din partea Comisiei Europene la solicitările Guvernului României.

Ministrul i-a informat pe liderii sindicali că, în această calitate, a făcut toate demersurile pentru salvarea combinatului vâlcean, având stabilite numeroase întrevederi pe această temă.

Ministrul Economiei s-a întâlnit succesiv, miercuri, 13 februarie 2013, cu lideri ai sindicatelor din chimie şi petrochimie. Din partea sindicatelor, au participat la discuţii Mihai Diculoiu, preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, Achille Duţu Costin, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie, precum şi reprezentanţi ai Confederaţiei Sindicale Cartel ALFA. De asemenea, din partea Arpechim Piteşti a participat, la cea de-a doua întâlnire, o delegaţie condusă de Dumitru Marian, preşedintele Sindicatului Unirea.

----

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit ieri, cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Joaquin Almunia, ca să discute despre ajutorul de stat pe care autorităţile noastre vor să îl acorde combinatului Oltchim. Banii sunt necesari pentru repornirea producţiei la un nivel care să-i asigure profitabilitatea.

Ca să primească undă verde de la Comisia Europeană, autorităţile noas-tre trebuie să demonstreze că Oltchim nu a mai beneficiat, până în prezent, de ajutor de stat, precum suport pentru electricitatea consumată sau scutiri de taxe, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Întâlnirea nu figura pe agenda oficială de ieri a domnului Almunia.

Contactat telefonic, ministrul Vosganian ne-a răspuns că Ministerul Economiei va da un comunicat pe acest subiect în cursul zilei de astăzi.

Combinatul vâlcean are nevoie de capital de lucru de circa 45 milioane de euro pentru repornirea producţiei la o capacitate de peste 65%. Autorităţile vor să acorde Oltchim un ajutor de stat de 20 milioane de euro, precum şi garanţii de stat prin EximBank pentru credite de 25 milioane euro.

Asigurarea capitalului de lucru pentru combinat este vitală pentru succesul reorganizării prin insolvenţă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Sper sa nu fie o lalaiala continua made in Romania!

    stimate dnule vosganian ziceati ca vreti sa fiti un administrator privat la stat. din punctul meu de vedere restructurarea si privatizarea oltchim e examenul dvoastra. luati nota de trecere?? daca l lichidati o sa imi dau seama ce administrator sunteti!

    La ce se refera articolul de mai sus cind zice "Arpechim Pitesti " ?Cred ca in capul unora este o confuzie totala !

    "a reiterat intenţia Ministerului Economiei (ME) de privatizare, ca primă soluţie, a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, în sistem integrat cu Arpechim Piteşti, în cadrul unei întâlniri cu lideri ai sindicatelor din chimie şi petrochimie"----adica va contraziceti seful :-)"„Dacă nu mă înşel, instalaţia de Piroliză de la Arpechim a fost transferată la Oltchim încă de acum doi ani. E drept că Oltchim poate funcţiona şi fără Arpechim însă s-a discutat cu cei de la OMV ca vânzarea să fie efectuată” a mai punctat Victor Ponta"--

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb