UPDATE Marius Nica, Felix Stroe şi Paul Stănescu, propuşi şi votaţi de PSD în locul miniştrilor demisionari

GEORGE FORCOŞ
Politică / 13 octombrie 2017

Mihai Tudose şi Liviu Dragnea (Sursa foto: captură Youtube)

Mihai Tudose şi Liviu Dragnea (Sursa foto: captură Youtube)

Urmăriţi aici declaraţiile de aseară ale lui Liviu Dragnea şi Mihai Tudose

-----

Actualizare 20:00 Victor Ponta: "Tudose a câştigat repriza întâi şi a capitulat necondiţionat în repriza a doua"

Deputatul Victor Ponta a afirmat, referindu-se la ultimele evoluţii din PSD, că premierul Mihai Tudose a câştigat repriza întâi şi a capitulat necondiţionat în repriza a doua.

Fostul premier PSD a precizat pe pagina sa de Facebook: "Tudose a câştigat repriza întâi şi a capitulat necondiţionat în repriza a doua! Păcat. Deci au pierdut toţi până la urmă / inclusiv Guvernul / inclusiv România! 1. După "tinerii" lui Băsescu a venit şi rândul "tinerilor" lui Dragnea! Cu Stănescu şi Stroe e clar că se poate mai rău decât cu Shaideh şi Cuc! Îl vedeţi pe "europeanul" Stănescu seducandu-i pe cei din Comisia Europeană / îl vedeţi pe "tânărul şi elegantul" Felix Stroe discutând despre coridoarele de transport european sau despre salvarea TAROM? Mai bine să nu îi vedeţi - zău! De ce s-a mai făcut schimbarea? Că să plângem după cei care au plecat? 2. Marius Nica trebuia pus Ministru al Fondurilor Europene din Ianuarie 2017 - îl punem acum ca să avem pe cine să dăm vina pentru anul acesta pierdut? 3. Am spus şi eu că pretextul schimbării unor miniştrii pentru dosarul făcut de DNA a fost "neinspirat"! Ştiam că ALDE nu o să cedeze - şi acum iată ce a ieşit!?!?".

(G.F.)

--------

Actualizare 19:30 Sorin Grindeanu: "Tudose mi-a propus o funcţie de ministru"

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat astăzi că Mihai Tudose i-a propus o funcţie de ministru, ofertă pe care a refuzat-o.

Sorin Grindeanu a precizat pentru Europa FM: "Am refuzat din motive personale, nu e un moment potrivit. Şi, dacă sunt adevărate cele ce am citit, sper să facă treabă şi vor fi foarte buni miniştri. Cine ştie ce rezervă viitorul? În acest moment, lucrurile sunt clare şi este exclus".

De asemenea, întrebat dacă ar accepta vreodată o funcţie de ministru, Sorin Grindeanu a răspuns: "cine ştie ce ne oferă viitorul".

Fostul premier a precizat că discuţiile au avut loc la începutul acestei săptămâni, şi că propunerea a venit direct de la Mihai Tudose.

(G.F.)

--------

Actualizare 18:20 Florin Cîţu: "Astăzi, mai mult ca oricând, se cere o moţiune de cenzură, având în vedere personajele noi din Guvern"

Senatorul PNL Florin Cîţu, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că este necesară o moţiune de cenzură, din cauza ultimelor evenimente care s-au petrecut în PSD.

Cîţu a adăugat că grupul PNL va iniţia această moţiune cât mai curând.

Senatorul a afirmat: "Moţiunea de cenzură rămâne o variană şi cred că astăzi, mai mult ca oricând, se cere o moţiune de cenzură, având în vedere personajele noi din Guvernul pe care îl alege Mihai Tudose. Cred că ce se întâmplă cu PSD astăzi ne arată că s-ar putea ca această moţiune de cenzură să treacă. Vom iniţia moţiunea de cenzură şi vom încerca să cooptăm toate partidele care vor să o susţină. Ceea ce s-a întâmplat în această săptămână ne arată clar că este necesară cât mai curând".

El susţine că decizia luată de PSD de a o păstra pe Sevil Shhaideh în Executiv ignoră avertismentele venite de la Bruxelles şi de la investitorii străini.

De asemenea, senatorul PNL a afirmat că "lupta" dintre Liviu Dragnea şi Mihai Tudose nu se va sfârşi, iar restul ţării va plăti prin costuri mai mari şi mai puţini bani în buzunare.

Cîţu a subliniat: "Într-un context economic dificil, când avem şi semnale de pe pieţele internaţionale că economiile globale încetinesc, FMI tocmai a anunţat că supraîndatorarea economiilor globale, reprezintă un risc major pentru creşterea economică. În România, Guvernul ne-a oferit o a doua criză politică, iar aceea ce am văzut că au decis după această criză politică nu ne dă nicio speranţă că lucrurile vor fi mai bune în viitor, că vor guverna mai bine. Din contră, prin deciziile pe care le-au luat, aceste personaje care intră astăzi în Guvern şi această luptă între Dragnea şi Tudose nu se vor sfârşi aici. Iar noi, restul ţării, vom deconta această luptă prin costuri mai mari, dobânzi mai mari, o inflaţie mai mare, o monedă mai slabă şi mai puţini bani în buzunare".

(S.A.)

-------------

Actualizare 18:00 Paul Stănescu: "Sunt mândru că sunt prieten vechi cu Liviu Dragnea"

Preşedintele PSD: "Paul Stănescu e prieten cu mine, dar câştigător iese premierul"

Paul Stănescu, propus la Ministerul Dezvoltării, a declarat, astăzi, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că este mândru de prietenia pe care o are cu Liviu Dragnea, pe care îl cunoaşte de foarte mult timp.

La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea le-a spun jurnaliştilor, după ce aceştia l-au întrebat pe Paul Stănescu cum sunt relaţiile dintre el şi premier, să iasă din "paradigma confruntărilor", pentru că, deşi este prieten vechi cu Stănescu, premierul a avut de câştigat, pentru că este un "om bun în Guvern".

"Nu pot să neg că nu sunt prieten cu preşedintele Liviu Dragnea, ne cunoaştem de foarte mulţi ani de zile. Cu cine sunt prieten, spun lucrul ăsta, deci dacă vreţi, chiar sunt mândru că sunt prieten cu Liviu Dragnea", a declarat Paul Stănescu, la ieşirea din sediul PSD.

Întrebat ce relaţii are cu premierul Mihai Tudose, el a spus că sunt "foarte bune" şi că toţi colegii de partid îi sunt prieteni, însă pe Liviu Dragnea îl cunoaşte de mai mult timp. "Foarte bune. E colegul meu, foarte bune. Toţi colegii mei sunt prieteni, dar pe domnul Dragnea, insist să spun, ne cunoaştem cred că dinainte de 90", a spus Stănescu.

(G.F.)

---------

Actualizare 16:22 Tudose anunţă numirea lui Sevil Shhaideh în funcţia de consilier de stat în cadrul Guvernului

Premierul: "Partenerii noştri de la ALDE au hotărât să-l menţină pe ministrul Viorel Ilie în Guvern"

Sevil Shhaideh a fost numită în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului guvernamental, a anunţat astăzi premierul Mihai Tudose.

"La ora asta cred că a devenit (consilier de stat, n.r.) deja. Actele au fost semnate în cursul dimineţii", a spus premierul, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Despre faptul că o păstrează în Executiv, deşi la momentul anunţului privind remanierea a invocat probleme penale în cazul lui Shhaideh, Tudose a precizat: "Eu am spus că sunt probleme care, din cauza naturii penale invocate, pot aduce atingere activităţii lor în relaţia cu Bruxellesul, nu că sunt doamnele vinovate (Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, n.r.)".

"Ca şi consilier domnia sa ne va ajuta foarte mult pe ceea ce are experienţă şi cred că e cea mai bună din ţară în această zonă în ceea ce înseamnă dezvoltarea regională, reforma administrativă", a precizat premierul.

Întrebat dacă şi fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc va fi păstrat într-o funcţie în Guvern, Tudose a spus: "Este parlamentar".

În ceea ce îl priveşte pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, care a fost menţinut în funcţie, Tudose a răspuns: "Înţeleg că decizia s-a luat. Partenerii noştri de la ALDE au hotărât să-l menţină în Guvern. Suntem în parteneriat, noi am făcut ceea ce a trebuit în zona noastră".

Întrebat dacă nu este deranjat de acest lucru, premierul a răspuns: "Deci, este opinia lor, suntem aliaţi".

Mihai Tudose a explicat că, spre deosebire de Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, Viorel Ilie, deşi are la rândul său probleme cu legea, nu lucrează cu Bruxellesul.

(S.A.)

-------------

Actualizare 16:06 Tudose: "Noul secretar general al Guvernului este Roxana Bănică"

Prim-ministrul Mihai Tudose a anunţat astăzi că noul secretar general al Guvernului va fi Roxana Bănică, actual secretar general adjunct al Cabinetului pe care îl conduce, ea înlocuindu-l pe Mihai Busuioc, ales miercuri în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi.

"Propunerea este dna Roxana Bănică, fost secretar general la Finanţe, actualmente secretar general adjunct la Secretariatul General al Guvernului", a anunţat prim-ministru Mihai Tudose.

Secretarul general al Guvernului Mihai Busuioc a fost numit miercuri de către plenul reunit al Parlamentului, cu 275 de voturi "pentru" şi 95 "împotrivă", pentru un mandat de nouă ani, în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi în locul lui Nicolae Văcăroiu, al cărui mandat a expirat.

------

Actualizare 16:01 Biografie: Paul Stănescu, fost director al Fabricii de conserve Caracal, preşedinte CJ Olt timp de două mandate

Paul Stănescu, propus la Ministerul Dezvoltării, are 60 de ani, este senator, absolvent al Facultăţii de Agronomie din Craiova şi al unui curs de management economic, a fost pe rând, din 1982, când a terminat facultatea, director al Fabricii de conserve Caracal, director al IAS Studina, director Agromec Vişina şi preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, funcţie pe care a deţinut-o timp de două mandate, transmite news.ro.

Conform CV-ului postat pe site-ul Senatului, el a urmat cursuri în Franţa şi în Italia, în perioada 2005 - 2006 şi un Curs de management economic, organizat de Ministerul Economiei.

El se declară cunoscător al limbilor engleză şi franceză.

Ca senator, este co-semnatar pentru 19 iniţiative legislative şi a avut 9 declaraţii politice, pe diverse teme: "Referendumul pentru familie, un demers corect şi legitim pentru clarificarea art. 48 din Constituţia României", "PSD a promis o guvernare axată pe programul de guvernare, şi nu pe interesele înguste ale unor personaje politice", "Ostilitatea PSD-ului faţă de capitalul străin nu este decât folclor urban" sau "Bunăstarea românilor în România şi UE se măsoară în cifre şi promisiuni îndeplinite".

Stănescu este chestor al Senatului şi membru în grupurile de pritenenie cu Letonia, Mongolia şi Cipru, precum şi membru în comisiile de agricultură şi pentru drepturile omului

Paul Stănescu deţine o casă de 299 de metri pătraţi în Vişina şi un apartament în Craiova, un autoturism Nubira şi un cont de 24.136 de lei deschis în 2017 la BRD.

(M.I.)

-------

Actualizare 15:27 Biografie: Felix Stroe, fost comandant de nave de război, conduce Asociaţia Română a Apei şi are şi cetăţenia moldovenească

Felix Stroe, propunerea PSD pentru Ministerul Transporturilor, este fost comandant de nave de război, actualmente preşedinte al Asociaţiei Române a Apei. El are dublă cetăţenie, română şi moldovenească, şi conduce filiala PSD Constanţa din 2015, după demisia lui Radu Mazăre, potrivit news.ro.

Felix Stroe s-a născut pe data de 25 decembrie 1955, în localitatea Valea Teancului, judeţul Buzău. După ce a urmat cursurile Liceului "Bogdan Petriceicu Haşdeu" din Buzău, în perioada 1970-1974, Felix Stroe s-a înscris la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie în 1978.

De asemenea, între 1985 şi 1987 a urmat Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti, Facultatea de comandă şi stat major, absolvită cu media 9.45.

În perioada 1978 - 1991 Felix Stroe a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare, cu stagii la toate eşaloanele, din care cinci ani comandant pe nave de război.

După 1991 şi până în anul 2000 a desfăşurat activităţi în domeniul privat, fiind acţionar sau asociat şi administrator la societăţi comerciale din domenii ca turism, comerţ, producţie industrială, industrie alimentară şi prestări de servicii.

Între 2000 - 2003, Felix Stroe a fost viceprimar al municipiului Constanţa, iar între 2000 şi 2013, consilier în cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa.

Începând din aprilie 2003 până în prezent, el conduce Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa.

De asemenea, între 2008 - 2014 Felix Stroe a fost preşedinte al Patronatului Român al Apei şi prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Apei, iar din 2014 este preşedinte al Asociaţiei Române a Apei.

Din vara lui 2015, Felix Stroe ocupă funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa. El a fost ales după ce fostul lider al social-democraţilor constănţeni, Radu Mazăre, a demisionat din funcţie şi din partid.

Felix Stroe a primit în anul 2010 titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Constanţa, iar în anul 2011 pe cel de Cetăţean de onoare al municipiului Komrat din Republica Moldova.

Pe lângă cetăţenia română, Felix Stroe o mai deţine şi pe cea moldovenească.

El este căsătorit şi are doi copii.

(S.A.)

-------------

Actualizare 15:23 Biografie: Marius Nica, apropiat al Rovanei Plumb, a mai deţinut conducerea Ministerului Fondurilor Europene în Guvernul Ponta

Marius Nica, propus şi votat, astăzi, în şedinţa Consiliului Naţional al PSD pentru a prelua conducerea Ministerului Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb, a mai deţinut acest portofoliu în perioada martie-noiembrie 2015, el fiind cunoscut drept un apropiat al Rovanei Plumb, scrie news.ro.

Marius Nica s-a născut în 27 noiembrie 1980 în localitatea braşoveană Sânpetru.

El a absolvit Academia de Informaţii, a lucrat în Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, în calitate de secretar general, la Ministerul Mediului şi la Ministerul Muncii. El a fost şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Loteriei.

Nica a absolvit, în 2003, Academia Naţională de Informaţii din Bucureşti, secţia Facultatea de Informaţii. Ulterior, Nica a obţinut o diplomă de master la SNSPA Bucureşti, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (2003-2005) şi a urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană (2007-2009). După terminarea facultăţii, Marius Nica a lucrat, timp de cinci ani, ca ofiţer la Ministerul Apărării Naţionale.

În perioada februarie 2008 - mai 2011, Marius Nica a fost consilier la cabinetul europarlamentarului PSD Rovana Plumb.

Timp de un an (mai 2011 - mai 2012), a fost administrator al societăţii SC "Holding Group Trading International" SRL. Între mai 2012 şi ianuarie 2013, Nica a fost director de cabinet al Ministrului Mediului şi Pădurilor şi apoi secretar general la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Odată cu numirea Rovanei Plumb la Ministerul Muncii, în martie 2014, Marius Nica a devenit secretar general la acest minister.

Nica a fost ministru al Fondurilor Europene în perioada martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcţia de prim-ministru, iar în ianuarie 2016 el a fost numit secretar general în acelaşi minister.

(S.A.)

------------

Actualizare 15:15 Liviu Dragnea: "Stănescu, Stroe şi Nica, votaţi în unanimitate în CEx pentru a-i înlocui pe miniştrii demisionari"

Paul Stănescu, liderul PSD Olt, este propunerea pentru conducerea Ministerului Dezvoltării şi pentru postul de vicepremier, în locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, este propus pentru Ministerul Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, iar Marius Nica este propus să preia conducerea Ministerului Fondurilor Europene în locul Rovanei Plumb, a anunţat liderul PSD la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Liviu Dragnea a spus că a fost un vot în unanimitate, cu o singură excepţie, la Felix Stroe, cu vot împotrivă din partea lui Nicolae Bănicioiu.

De asemenea, fostul vicepremier Sevil Shhaideh a devenit consilier de stat.

(S.A.)

-------------

Actualizare 14:48

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CEx) s-a încheiat, iar membrii CEx au votat cele trei propuneri în locul miniştrilor demisionari. Astfel, la Ministerul Dezvoltării Regionale va fi Paul Stănescu, liderul PSD Olt, la Ministerul Transporturilor - Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, iar la Fonduri Europene - Marius Nica.

Anunţul a fost făcut de către Adrian Ţuţuianu, la finalul şedinţei care s-a încheiat la 14.30.

Adrian Ţuţuianu a precizat, totodată, că va ocupa funcţia de chestor al Senatului, înlocuindu-l astfel pe Paul Stănescu.

Propunerile au fost făcute de premierul Mihai Tudose. Paul Stănescu va fi şi vicepremier, preluând mandatul deţinut până acum de Sevil Shhaideh.

Şedinţa CEx a început la ora 13:00 la sediul central al PSD.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că propunerile cu succesorii celor trei miniştri demisionari vor fi trimise preşedintelui Iohannis luni.

Surse social-democrate susţin, potrivit news.ro, că Dragnea le-a spus liderilor PSD că nu va mai merge la Cotroceni la depunerea jurământului miniştrilor şi că va mai merge acolo doar după alegerile prezidenţiale.

(S.A.)

-------------

Actualizare 13:39 Corina Creţu, despre demisiile lui Sevil şi a Rovanei: "Sunt şocata că numele meu se vehiculează în legatură cu acest subiect"

Corina Creţu neagă informaţia pe surse potrivit căreia ar fi cerut demiterea Rovanei Plumb şi a lui Sevil Shhaideh precizând că este şocată că numele său se vehiculează în legatură cu acest subiect.

Creţu a precizat, pe pagina sa de Facebook: "Urmare acuzaţiilor total deplasate la adresa mea, apărute azi in media din România, doresc sa fac următoarele precizări: Nu am avut niciodată discuţii pe tema schimbării vreunui membru al Guvernului cu Primul Ministru al României sau cu un alt membru al Executivului. Sunt şocată de faptul că numele meu se vehiculează în legatură cu acest subiect. Aş dori să reamintesc faptul că în calitate de Comisar european pentru politica regională, rolul meu este acela de a sprijini toate statele membre, guvernele şi autorităţile locale şi regionale în a accesa cu succes fondurile europene, în sprijinul cetăţenilor indiferent în ce colţ din Europa s-ar afla. Dupa cum ştiţi, am susţinut necondiţionat toate guvernele, indiferent de culoarea lor politică, fiindcă în viziunea mea, cred sincer că politica de coeziune este pentru oameni şi deci nu are şi nu trebuie să aibă vreodată culoare politică. Am salutat în mod deosebit progresele realizate de Guvernul României în domeniul fondurilor europene, în acest an, şi doresc să le mulţumesc pe această cale celor trei miniştri: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc pentru buna colaborare, care a făcut posibilă începerea atragerii fondurilor europene în România pentru exerciţiul financiar 2014-2020. Atât eu cât şi serviciile mele, am făcut şi facem tot ce este omeneşte posibil pentru a ajuta autorităţile din România în eliminarea tuturor blocajelor şi obstacolelor în privinţa absorbţiei fondurilor europene. În acest context, din respect pentru munca mea şi a colegilor mei, am rugămintea de a nu mai implica numele meu în disputele politice interne.Vă mulţumesc!"

(A.C.)

--------

Actualizare 13:21 Surse: Viorel Ilie rămâne în Guvern

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, rămâne în Guvernul Tudose, potrivit informaţiilor Digi24.

Coaliţia PSD-ALDE a decis să îşi menţină sprijinul pentru ministrul cu probleme în justiţie.

----

Actualizare 13:15 Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au ajuns la sediul PSD pentru şedinţa Cex

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, şi premierul Mihai Tudose au ajuns la sediul PSD, unde urmează să se întrunească, din nou, Comitetul Executiv Naţional al formaţiunii.

(M.I.)

-------

Actualizare 12:28 PNL: "Tudose şi Dragnea au prezentat una dintre cele mai dezgustătoare scene din cele zece luni de guvernare"

Partidul Naţional Liberal (PNL) consideră că premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD Liviu Dragnea au prezentat la finalul şedinţei CEx, una dintre cele mai dezgustătoare scene din cele 10 luni de guvernare şi că actuala formulă de guvernare şi-a dovedit limitele, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

De asemenea, liberalii cer şi remanierea miniştrilor Viorel Ilie, Liviu Pop şi Florian Bodog, informează sursa.

"Premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD Liviu Dragnea au prezentat la miezul nopţii trecute una dintre cele mai dezgustătoare scene din cele 10 luni de guvernare, comparabilă cu episodul Grindeanu, intrat în istoria ridicolului politic post-decembrist. Partidul Naţional Liberal consideră actuala formulă de guvernare şi-a dovedit limitele, iar dezastrul înregistrat până acum se va accentua pe fondul luptelor intestine din interiorul PSD", consideră liberalii, ei afirmând că liderii PSD "nu sunt preocupaţi câtuşi de puţin de actul de guvernare, ci doar de exploatarea poziţiilor publice în interes personal, aceasta fiind şi miza reală a războiului din interiorul partidului de guvernământ dincolo de disimularea derizorie la care am asistat".

Potrivit sursei citate, PNL avertizează că situaţia economică a României se va degrada în mod accelerat, "întrucât guvernarea va deveni un câmp de bătălie subteran, în care sunt folosite instituţii şi resurse publice de către grupările Tudose - Dragnea".

"Nu există personaje pozitive în această situaţie politică gravă! Atât premierul Mihai Tudose, cât şi preşedintele PSD Liviu Dragnea, sunt exponenţii aceleiaşi mentalităţi toxice care ratează şansele României la dezvoltare", susţin liberalii.

Potrivit opiniei acestora, decizia remanierii anunţată de Mihai Tudose şi Liviu Dragnea este un act de normalitate, dar care ar fi fost valabil dacă se petrecea în urmă cu aproape trei săptămâni, atunci când PNL i-a solicitat public acest lucru premierului.

Reprezentanţii PNL au mai transmis: "A fost nevoie de o presiune publică uriaşă, de semnale din partea instituţiilor europene, de ameninţările Opoziţiei, pentru ca premierul să admită un lucru firesc, anume faptul că în Guvern nu pot sta miniştri suspectaţi de fapte penale. Cu atât mai mult, nu poate fi un motiv de apreciere poziţia premierului Tudose după ce el însuşi a votat pentru menţinerea în funcţie a miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb în 25 septembrie. Aceasta după ce în 7 septembrie susţinea contrariul, anume că orice ministru cu probleme penale, inclusiv persoana sa, trebuie să părăsească Guvernul dacă se află într-o astfel de situaţie. De altfel, minciuna este străvezie şi în afirmaţiile sale de noaptea trecută potrivit cărora cele două colege ale sale şi-ar fi anunţat intenţia de a demisiona imediat după declanşarea cercetării penale. Dacă aşa au stat lucrurile, ce rost ar mai fi avut tot acest circ?".

Potrivit sursei citate, liberalii propun ca, dacă premierul Tudose doreşte să se ia în serios, "să-şi condiţioneze colegii din Camera Deputaţilor să permită continuarea anchetei în cazul Rovanei Plumb, pe care Liviu Dragnea a anunţat că o va bloca" şi să procedeze la remanierea ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, indiferent de poziţia conducerii ALDE.

PNL consideră absolut necesară remanierea "ministrului analfabet al Educaţiei, Liviu Pop", precum şi a "ministrului plagiator al Sănătăţii, Florian Bodog".

(A.C.)

-----

Actualizare 12:13 Surse: Paul Stănescu, Felix Stroe şi Marius Nica sunt candidaţii care îi vor înlocui pe miniştri demisionari

Primele nume pentru înlocuirea miniştrilor demisionari ale Executivului au fost vehiculate, potrivit unei sursei din presă.

Potrivit Antena3, La Ministerul Dezvoltării Regionale ar putea fi numit Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt, la Ministerul Transporturilor Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, iar la Fondurile Europene Marius Nica (dorit de premierul Tudose) sau Carmen Moldovan (dorită de Dragnea).

(A.C.)

----

Actualizare 09:52 Şedinţă a liderilor PSD şi ALDE, la ora 10:00

Liderii PSD şi ALDE se întâlnesc astăzi, la ora 10:00, pentru a discuta despre o posibilă înlocuire a ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie.

(M.I.)

-------

Actualizare 08:28 Ponta, după CEx al PSD: "Tudose a scăpat de oameni din «Cartelul de la Teldrum»"

Fostul lider PSD Victor Ponta afirmă, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD în care Sevil Shhiadeh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc au demisionat, că premierul Mihai Tudose a reuşit să scape de cei mai importanţi soldaţi ai "Cartelului de la Teldrum", rămânând totuşi "ultima redută", Carmen Dan şi că dacă în locul acestora nu vor fi puse "alte slugi credincioase ale lui Dragnea", atunci schimbarea este important.

Alte concluzii ale sale cu privire la şedinţă sunt acelea că "Daddy se salvează întotdeauna doar pe sine" şi că "membrii CEx s-au comportat halucinant".

Ponta a scris pe Facebook "După ce ca avem circ în loc de guvernare - avem circ pe reprize: Repriza 1 - Tudose a reuşit să scape din Guvern de cei mai importanţi soldaţi ai "Cartelului de la Teldrum" - Mihai Busuioc, Sevil Shaideh si Razvan Cuc (actţiunea DNA este doar un pretext total neinspirat) / a ramas Carmen Dan ca ultima redută a "Cartelului" / Rovana Plumb este victimă colaterală pentru că oricum Dragnea nu avea de gând să se lupte pentru ea (şi nici măcar pentru fondurile europene care vor fi gestionate de al 4 lea ministru în mai puţin de un an - ce iresponsabilitate!!!)".

Conform sursei, el spune însă că dacă în locul acestoa, mai ales la SGG şi la MDRAP, Tudose rezistă şi nu pune alte slugi credincioase ale lui Dragnea atunci schimbarea este importantă.

Ponta a susţinut: "Concluzie 1 - încă o dată s-a văzut că cine se bazează la nevoie pe ajutorul lui Dragnea are până la urmă soarta crudă a lui Vali Preda şi a multor altora - "Daddy" se salvează întotdeauna doar pe el (în special îmi pare rău pt Sevil dar cred că trebuia să se aştepte la asta) / iar idealiştii şi naivii gen Liviu Pleşoianu au avutîincă o dovadă că aşa zisa luptă a lui Dragnea cu "Sistemul" este doar o uriaţă păcleală!".

O altă concluzie a fostului lider PSD este: "Membrii CEX al PSD s-au comportat iar halucinant jucând în scenariile scrise de Dragnea şi au căzut în ridicol la final / să supui la vot demisii e de cascadorii râsului - după acel vot să îşi dea totusi demisiile e de cascadorii plânsului / majoritatea celor de acolo îi cunosc, îmi sunt prieteni şi îi respect - nu îi înţeleg cum participă la asemenea mascaradă!"

Ponta a cocluzionat: "Concluzia finală: şi eu şi mulţi români am votat PSD în Decembrie 2016 pentru cu totul si cu totul altceva! Niciodată în politica noastră nu a fost aşa o prăpastie între ce au promis nişte oameni şi ce au făcut; poate doar la Băsescu ( inventatorul si modelul lui Dragnea) ! Mare păcat!".

(A.C.)

-----

Actualizare 08:11 Sevil Shhaideh: "Eu mi-am păstrat decizia pe care am luat-o miercuri şi mi-am susţinut-o, mulţumesc CEx pentru susţinere"

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, la finalul şedinţei Consiliului Executiv al PSD, că a luat decizia încă de miercuri, şi-a păstrat-o şi şi-a susţinut-o.

"Mulţumesc membrilor CEx pentru toată susţinerea din această seară. Eu mi-am păstrat decizia pe care am luat-o ieri şi mi-am susţinut-o", a declarat vicepremierul demisionar, la finalul CEx.

Rovana Plumb: "Am luat o decizie, nu mă joc, sunt fermă"

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a spus că decizia sa privind demisia era luată, nu la cald, ci după ce a cumpănit, ea spunând că este nevinovată, dar că aceasta este cea mai bună hotărâre pentru partid.

Rovana Plumb, la finalul şedinţei CEx a menţionat: "Mi-am prezentat poziţia în cadrul forului de conducere, am spus clar că am luat o decizie, nu la cald, am cumpănit. (....) Nu am renunţat la demisie şi nu mă joc, sunt fermă în momentul în care iau o decizie. Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor şi să îi rog pe toţi cei care sunt de bună credinţă să înţeleagă gestul nostru. Demnitatea este ceea ce ne rămâne".

(A.C.)

------

Miniştrii Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc au demisionat, deşi "toată lumea" din Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat le-a cerut să nu demisioneze, a anunţat, ieri seară, Liviu Dragnea la finalul şedinţei CEx, care a durat aproape şase ore.

Preşedintele PSD a precizat: "Au fost discuţii destul de profunde în care s-a discutat despre programul de guvernare, despre situaţia celor două colege şi despre faptul că PSD nu doreşte ca instituţii care nu ar trebui să aibă influenţă să influenţe remanierile guvernamentale. Toţi colegii au adus argumente ca cele două colege să nu plece, după ce ele au anunţat la începutul şedinţei că s-au hotărât să demisioneze. După toate orele de discuţie, în care toată lumea le-a cerut să rămână, au fost întrebate încă o dată li şi-au menţiunt decizia de a menţiona. Nu vor să pună sub semnul întrebării actul guvernării".

De asemenea, Liviu Dragnea a subliniat că toată lumea a plecat supărată din şedinţa CEx şi că PSD "a trecut printr-o cumpănă foarte mare".

La rândul său, premierul Mihai Tudose a spus că, imediat după ce au primit citaţiile la DNA, Sevil Shaideh şi Rovana Plumb i-au prezentat demisiile, pe care el nu le-a acceptat. El a mai spus că nu are nimic să le reproşeze celor două.

Prim-ministrul a subliniat: "Atât Sevil, cât şi Rovana au venit la mine după ce au primit citaţiile la DNA să îşi dea demisia. Le-am oprit, l-am sunat pe Liviu. Nu am nimic să le reproşez (...) Sper că Sevil va accepta să lucreze în continuare în aparatul guvernamental".

În ceea ce priveşte demisia lui Răzvan Cuc, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că ministrului Transporturilor a avut o susţinere serioasă în CEx.

"Şi Răzvan Cuc şi-a prezentat demisia. Răzvan Cuc a avut o susţinere foarte serioasă în CExN. Pentru mine a fost o surpriză plăcută. Şi pentru premier. Sunt lucruri pe care le-a făcut şi pe care nu le-a comunicat, din păcate. E un tânăr bun, capabil. A prezentat astăzi lucruri pe care nu le ştiam mulţi dintre noi", a spus Dragnea la finalul şedinţei CExN.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. "Domnia legi" vine impus de afara de la Bruxeles, Catalonia fierbe, Psd se pisa pe lege cu Dna cu tot.

    Atunci pienalu' nea Dragnea nu folosieste' demisia?

    La Psd toti certati cu legea sunt foarte buni specialisti? 

    1. DNA n-are treaba cu legea. În cazul ultimelor stalinisme au schimbat incadrarile. Acuză miniștri la ordin, incadrarile sunt optimizate pe parcurs.

      In afara de propaganda securistă, nu intereseaza pe nimeni activitatea stalinistă a DNA-ului. 

      Pretenare, necazul mare e altul: PSD ramane fara Daddy iar Daddy ramane cu nadrageii in vine.

      La ultima făcătură de dosar a câștigat alegerile. Stalinistii tai insistă sa-l faca președinte.:)

    Doamne , ce lipsa de rusine sa declari ca si-au depus demisiile imediat cind toate declaratiile lor initiale scaparau , cita minciuna sa sustii ca la transporturi au fost realizari si nu s-a stiut

    De ce pentru unii care au incalcat legea,nu este lege,iar pentru alti se inventeaza infractiuni si se iau masuri.Asta nu e deloc democratie.E democratia pumnului in gura.Rusine.

    1. Baga la dovleac: Romania nu se va fi curatat decat la timpul urmasilor urmasilor nostri, atunci cand insasi poza intregului sediu al PSD va aparea, in ziarul Bursa, doar in nuante de alb&negru. Asa sa le ajute Dumnezeu!

      Poate chiar mai curând, imediat ce mafia securistă pierde controlul asupra DNA-ului.

    Acum ca dl. premier si-a indeplinit visul ca cele 3 persoane sa nu mai faca parte din Guvern,imi doresc ca dl. premier sa faca ceva pentru romani,nu vorbe dl. premier''VREM FAPTE'',vrem sa vedem cum se lupta cu bancile ca romanii sa nu mai fie sclavii bancilor,vrem sa vedem cum se lupta cu firmele multinationale,vrem sa vedem cum bancile,firmele multinationale nu mai trimit pe ascuns banii in alta tara,sa lupte impotriva abuzurilor,sa lupte pentru legile justitiei,toata lumea trebuie sa raspunda,vrem sa vedem cum absoarbe fondurile europene(se zovoneste ca eliminarea d.nei Rovana a fost cu dedicatie ca Romania sa nu mai absoarbe fonduri europene),vrem sa vedem cum premierul lupta impotriva curentului din exterior,vrem sa vedem cum dl premier face ceva impotriva binomului,vrem sa vedem ce va spune dl. premier daca d.na Rovana P. si Sevil S. sunt achitate....CINE RASPUNDE.Avem asteptari mari de la dvs dl. premier '''VREM FAPTE NU VORBE'''.

    1. Facultate la Cantemir dupa prima tinerete, adica pe pile? Tot felul de cursuri fara nici o utilizare pentru tara.

      Ce asteptari ai de la el? 

      Tudose nu e omul care sa ofere capu' lui Dragnea. Dragnea e scolit pe vremea lui Ceasca cand se facea scoala.

      Acum un necalificat castiga mai mult decat un cadru didactic cu doctorat. 

      .....Sa traiti d-le Dragnea....

    Nici ochi in cap.

    Jalnica declaratie.

    Vedeti ce a spus Ctp aseara care se adevereste. Un batran care ii cunoaste bine :))) 

    Cine atrage FONDURI ???

    Cine FACE proiecte ??? 

    1. In primul rand doresc sa-i dau nota 10 lui Tariceanu In al doilea rand justitia din ROMANIA este in ZODIA LUI BERIA ,cel sustinut de STALIN ,pana a fost otravit de BERIA .ACOLO S- A GASIT UN HRUSCIOV care i- a luat capul lui BERIA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb