UPDATE Surse: Alin Tatu şi-a vândut deţinerea la SIF Banat Crişana

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 septembrie 2013

Surse: Alin Tatu şi-a vândut deţinerea la SIF Banat Crişana

Update 17:08 ASF investighează tranzacţiile cu acţiuni SIF1

Autoritatea de Supraveghere Financiară investighează tranzacţiile cu acţiuni SIF1 Banat Crişana, după ce cotaţia a urcat spectaculos în ultimele momente ale şedinţei de vineri, pentru ca, luni, un pachet de 6,27% să fie transferat la un preţ în urcare cu 14%.

"Tranzacţiile la care faceţi referire au fost remarcate imediat de Serviciul Supraveghere Electronică", ne-au transmis, astăzi, reprezentanţii ASF, care au adăugat: "Investigaţia a fost declanşată încă de vineri. Intermediarul a fost imediat chestionat asupra elementelor tranzacţiei, iar investigaţia se află în curs, în sensul că ea se aprofundează.

Pentru moment, ASF îşi rezervă dreptul de a nu face comentarii suplimentare legate de investigaţie".

Update 14:00

Acţiunile SIF Banat Crişana (simbol SIF1) au scăzut, în jurul orei 14:00, cu 3,09%, pe un volum de tranzacţionare de circa 1,23 milioane de acţiuni.

---

Două şedinţe de creşteri spectaculoase ale cotaţiei

Omul de afaceri Alin Tatu ar fi renunţat, ieri, la pachetul de 5% pe care îl deţinea la SIF1 Banat Crişana, în urma unei tranzacţii deal, potrivit unor surse din piaţă, pe fondul unor aprecieri spectaculoase ale cotaţiei, în şedinţele de vineri şi de ieri.

Alin Tatu raportase, în luna martie, că a depăşit pragul de 5% din acţiunile SIF Banat Crişana (SIF1), iar, ulterior, a fost unul dintre opozanţii lui Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF1. Acesta a propus în aprilie, împreună cu Bogdan Emil Vânătoru, aprobarea acordării unui dividend brut de 0,1649 lei/acţiune la SIF1, mai mare decât variantele avansate de Consiliul de Administraţie, însă Adunarea Generală a decis că 2012 va fi un an fără dividende la SIF Banat Crişana. Cei doi acţionari s-au înscris şi la alegerile pentru o nouă conducere, însă nu au obţinut voturile AGA.

Cotaţia SIF1 a urcat surprinzător, la finalul şedinţei de vineri, cu aproape 12,5%, la 1,1590 lei/unitate, iar brokerii au declarat, atunci, că misterul creşterii spectaculoase ar trebui să se elucideze în şedinţa următoare.

Şi aşa s-a şi întâmplat.

Ieri, două pachete de acţiuni reprezentând cumulat 6,27% din acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) au fost transferate pentru 45,4 milioane lei (10,2 milioane euro), la un preţ cu aproape 14% peste închiderea de vineri.

Astfel, aprecierea de la finalul săptămânii trecute pare să fi reprezentat pregătirea cotaţiei pentru deal-urile de ieri, având în vedere că preţul dintr-un deal poate varia cu +/- 15% faţă de ultima cotaţie din şedinţa precedentă.

În piaţa principală, situaţia a stat cu totul altfel. Pe parcursul zilei, acţiunile SIF1 au fost în scădere, iar la finalul şedinţei cotaţia a ajuns la 1,1 lei/unitate, cu 5,09% sub închiderea de vineri. Operaţiunile de pe piaţa principală au cumulat 541.000 de lei.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a cerut explicaţii Bursei de Valori Bucureşti privind creşterile cotaţiei acţiunilor bursei din perioada în care era aşteptat avizului pentru noul director general, Ludwik Sobolewski, potrivit declaraţiilor făcute săptămâna trecută de Dan Paul, vicepreşedintele BVB. Astfel, nu este exclus ca şi tranzacţiile de pe SIF1 să fie luate la ochi de Autoritate.

Opinia Cititorului ( 71 )

  1. repede, mai trebuie rezolvat si vanatorul si avem calea libera spe pardis!!!!!

    Dormiti linistit actionari de SIFe reteaua lucreaza pentru voi. Noapte buna  

    Bravo!I-au rezolvat :la BT(tlv)ia dat 50% din sif4 via sif2,lui Tatu i-au dat banii inapoi.au mai ramas micii actionari fraierii,fraierilor...conducer ea sif1 nu mai are niciun fel de opozitie.se vede cat a protejat pragul de detinere pe micii actionari...halal tara,halal conducatori!

    Papagalii de la ASF stau si privesc cum asta își face mersurile PERSONALE, așteptând probabil ca faptele sa devină penale, sa vina DNA ul sa-i salveze de la niște acțiuni pe care sunt incapabili sa le intreprinda.

    Nu mai durează mult, stati linistiti. Ce face acest tupeist se va numi curând subminarea economiei, iar voi puteți rasufla ușurați ca nu v-ați pus rău cu el. Întrebarea este, insa, ce paziti voi acolo? 

    1. Oare ce face acum directorul Directiei Generale de Supraveghere din ASF sectia CNVM? Numeste comisia de investigare sau isi numara lovelele? Nu stiu daca bine dle director general de supraveghere, daca sunteti la numarat? Actionarii mici si neinformati si prosti si batrani si pesedisti capul lui Bilteanu il vor!

    Pai sa o luam pe rand:

    1. De platit sunteti platiti. 

    2. Legi aveti si daca nu aveti va puteti face. 

    3. De lucru nu prea aveti (tanzactii de 2-3 mil EUR pe zi). 

    Firma lu tata emite obligatiuni, eu dir la SIF 1 le subscriu si uite asa scot 8 mil EUR Cash din SIF. Cu banii cumpar 5% din SIF (suveica, patent DINEl alt personaj autorizat de CNVM ca presedinte de SIF). Mai cumpar niste ragalii (COTR, un hotel la Azuga, etc. ) sa mai trag niste bani, inregistrez in Cipru o firma (unde nu se cunosc actionarii) pe care transfer toate asseturile, arunc 8 mil de Eur pe o firma al carui singur asset este un contract ce poate fi reziliat oricand (procedura inceputa) si va las pe toti cu ochii in soare. 

    Tov Ursache, hai trezirea ca e groasa. Se lasa cu DNA, or fi ei securisti dar spatele nu se tine la nesfirsit.

    1. Tov Rusanu, tov, Daianu , tov Ursache, de unde va mai platiti megasalariile daca Bilteanu va falimenteaza sifele? HM credeti ca Soboloweski poate face minuni intr-o caracatita banditeasca? Nu stiu daca e bine tov Ursache? Spaga ii frumoasa dar din pacate se termina.

    Balteanu a adus legea junglei pe piata de capital si la SIF1. Cei mici sunt sacrificati sub ochii ASF !

    1. Asta cu firma in Cipru pute rau, De la bun inceput trebuia facuta o plangere penala!Daca o inregistra in Romania mai era cum era ...dar in Cipru ori Olanda ori Mauritius asta sunt firme facute special pt. delapidari.Orice persoana fizica ori soc. com. romana care isi deschide o firma acolo deja trebuia sa-si faca un autodenunt la DNA ori Parchet!Preventiv!

      Oare exista diferente intre maniera in care actiona Chelu si maniera in care actioneaza in prezent cei cei care conduc SIF1 ???!!!???

      Astia dau spaga grasa si inainte sa nu caraie ASF ca la Impact !

    O ocazie excelenta de a achizitiona acum actiuni SIF1 la pret promotional. In scurt timp pretul actiunilor va creste foarte mult.

    1. cred ca e o ocazie excelenta de a iesi de pe piata romaneasca si a intra pe state sau pe stoxxuri.la noi va fi cutremur mare!

      E sigur ca va fi cutremur ... ai vorbit si cu Marmureanu ??

      ...sigur esti pe vechi ... si Marmureanu a iesit din functie ... sunt altii acum ...

    Cine mai are cash acum ar putea profita de ocazie pentru achizitia actiunilor SIF1. Eu ,din pacate,mi-am blocat banii la SNN.

    Ma astept ca pe termen scurt pretul actiunilor spot sa ajunga la acelasi nivel ca la acest deal,de 1,32.

    1. bilteanu lucreaza pentru tine sub atenta supraveghere a ASF-ului.

    Luati acum SIF1 ca nu mai scad si nu va luati dupa manipulatorii care ar vrea sa le ia degeaba,fara folos insa.

    hooootilor!!! scoate-ti aberatiile din piata: piata-odd-lot, deal, etc. Ca ati "protejat" destul micul investitor ... este atat de protejat ca ... si-o i-a pe orice directie...

    Trebuia Bilteanu sa cumpere direct din piata principala sa poata beneficia si amaratul ala de investeste la bvb... ticalosie mai mare decat la bvb nu am vazut ... multumim brokerilor din piata ca au facut regulamente care ne "protejeaza" asa de bine pe noi, micii investitori ...  

    1. Nu-ti face probleme.Pretul actiunilor SIF1 pe piata Regular la BVB va urmari in scurt timp pretul de pe Piata Deal,deci va ajunge si acolo la 1,32,cum e si normal.

    Aveti rabdare pana saptamana viitoare cand se va intoarce in Piata diferenta de bani de la oferta SNN si veti vedea atunci cum va zbura pretul la SIF1. De fapt cei care au cumparat la 1,32 au anticipat evolutia viitoare.

    1. cred ca ai obosit...

      Bai, tu vorbești serios???? Ce încercări jalnice de manipulare, ce explicatii jenante! E clar, n-aveți pic de rusine!

    Ra....tul asta de Balteanu este de-a dreptul sfidator. Dnilor ASF-isti, in caz ca nu v-ați dat seama, va umileste cu acțiunile lui, va da pe fata......lecții. Despre cum sa te misti la limita legii ( căci sunt convins ca are consilieri buni ), sa-ți atingi scopurile fara ca cineva sa te atingă înapoi in vreun fel. Acest maimutoi a făcut in foarte scurt timp demonstratia faptului ca nu, nu este un business man, un conducator adevărat de instituție de investiții financiare, ci un nehalit, lacom, zgarcit, dispus sa facă orice pt niște bani.

    Cel mai rău este insa ca noi toți stam si privim, pe principiul ' câinii latra, ursul trece', si asta cu complicitatea celor care au obligația sa vegheze si sa preintampine. Rusine ASF! 

    stiti cat a costat camera de hote achizitionata de SIF1 prin Bilteanu de la Romenergo via Hotel Azuga via intermediar ? va zic eu 197.167 EUR. ce parere aveti se putea mai mult ? stie cineva cat ia ASF-ul pentru tainuire?

    1. doar actiunea mai lipseste retinerea tuturor actorilor pentru 29 de zile si recuperarea prejudiciului si propunerea unui dividend special ar fi singurul motiv real de crestere a pretului actiuni SIF1.

      stiti ce rezutlate a avut Hotel NU MA UITAinainte de vanzarea catre SIF1? va zic eu in 2011 pierdere - 2.593.141RON, in 2012 pierdere - 872.052RON merita sa-l cumpere cu 200.000EUR camera nu? doar erau dividendele celor multi si batrani de care au grija URSACHE-DAIANU -RUSANU

      Asta e spalare de bani !

    E clar ca e un nerusinat care ,in dorinta prosteasca de a lua SIF1 la un pret mai jos posteaza de azi dimineata,in disperare ,mesaje idioate pentru a aduce un prejudiciu de imagine lui SIF1. Asta nu arata decat disperarea lui,cu cateva zile inainte de a reintra banii in piata dupa oferta SNN.

    1. cum imi vin banii de la SNN o sa-i dau lui bilteanu sa mi-i administereze ca el cumpara active ieftine de la romenergo de ei. ha...ha...ha

      Liviu, deci Balteanu nu a făcut dealul cu Tatu, ca sa scape de un junghi in coasta? De fapt asta nu e o acțiune de consolidare a pozitiei de la SIF 1? Nu a folosit, de fapt, banii lui SIF1, trecuți prin Romenergo, ca sa cumpere acțiuni tot la SIF1? De fapt Balteanu e super ok, noi suntem cretini, acționari se bat pe acțiunile lui 1 ca se dau dividende mari acolo, nu? Asta ne explici?

      Banii de la SNN vor merge la Romgaz (plus altii scosi din piata pana atunci)!! Cotatia SIF1 va creste atunci cand societatea va avea conducere cinstita. Degeaba este mic pretul daca la actionari i ordinari nu ajunge nimic care sa poata fi valorificat in vreun fel . Dimpotriva, dividendele care se cuveneau actionarilor au fost folosite pentru a cumpara un activ cu pierderi constante (hotelul lui peste) la pret exorbitant. Plus magaria cu firma cipriota plus imprumutul catre Romenergo etc. Nimic bun, nimic viabil, totul o mizerie. Cine sa cumpere mizerii (chiar la pret mic fiind)? Cotatia va creste doar dupa plecarea lui Balteanu and Co (la puscarie sper eu). Alo, ASF, la voi se aude si se vede ce face Balteanul asta la SIF1????

    E clar ca e interes mare pe actiunile SIF1 si s-ar vrea luate cat mai jos,altfel nu-mi explic cum se pierde vremea pe aici repetandu-se aceleasi prostii despre SIF1 de catre persoane care il critica cu o indarjire demna de o cauza mai buna.

    1. In sfarsit scrie si cineva lucid si cu mintea acasa. Tot citesti p'aici si te minunezi cat de isterici sunt postacii. Ce'aveti? Va dirijeaza cineva si voi doar cantati refrenele? Sau sunteti disperati (si nu va mai trece) c-ati cumparat SIF1 in speranta ca va vor napadi dividendele si acu ati ramas "descoperiti"?

      Nu zic ca e ok ce face Balteanu DAR nici nu am vazut aici scris vreun motiv clar pentru atata isterie si fixatie... Poate va tratati, macar sa va treaca putin din simptome, altfel poate sa va cauzeze. 

      Pe cuvânt, i-ați face șefului vostru o mult mai mare favoare dacă ați tăcea draqului, ați bagaun solitaire, ceva, decât sa postati niște prostii aberante pe aici.

      Felicitări Bursa pt obiectivitate, sunteti singurii care ati relatat aceasta inginerie. Punct de vedere ASF ați cerut? 

      Am solicitat. Urmeaza sa primim astazi un raspuns.

    Nu va mai agitati, ca baiatul se lauda in stanga si in dreapta ca e prieten cu Ponta, asa ca putin probabil sa ii faca ASF ceva ;)

    HOTII S-AU MUTAT LA ASF

    LUPUL SCHIMBA...TITULATURA, DAR NARAVUL...RAMANE! 

    Aici sunt tranzactii avand la baza informatii privilegiate.

    1. art 244 Abuzul de piata

      (7) În sensul prevederilor alin.(5), fără ca enumerarea să fie limitativă, următoarele situaţii sunt considerate operaţiuni de manipulare a pieţei: 

      a) acţiunea unei persoane sau a unor persoane, care acţionează în mod concertat pentru a-şi asigura o poziţie dominantă asupra cererii de instrumente financiare, având ca efect fixarea, directă sau indirectă, a preţului de vânzare sau cumpărare ori crearea altor condiţii incorecte de tranzacţionare; 

      b) vânzarea sau cumpărarea de instrumente financiare la momentul închiderii pieţei, cu scopul inducerii în eroare a investitorilor care acţionează pe baza preţurilor de închidere; 

      c) beneficierea de accesul regulat sau ocazional la mijloacele media, electronice sau tradiţionale, prin exprimarea unei opinii în legătură cu instrumentul financiar sau indirect, în legătură cu emitentul acestuia, în condiţiile în care instrumentul era deja deţinut şi s-a profitat ulterior de impactul opiniilor exprimate cu privire la acel instrument, fără a fi făcut în acelaşi timp public acel conflict de interese, într-o manieră corectă şi eficientă. 

    Daca vrea Tatu il poate traduce pe Balteanu organelor abilitate. Si Cuzman o poate face ... , si ASF o poate face daca se autosesizeaza. Ce o zice purtatorul de cuvant al ASF de suveicile astea ? Si Fiscul poate face ordine ...

    In doi trei ani SIF va fi exfoliat de bani ca firmele lui Chelu !

    Presa ar trebui sa intrebe ASF daca are de gand sa faca ceva, sau asteapta investitori in greva in fata institutiei. 

    1. ...si voi ca actionari puteti face asta...daca...evident... acceptati ipoteza sa nu mai lucrati pentru SIF1.

      Greva miciilor actionari in fata sediilor sif1 asta e solutia!

      Da,hai sa ne organizam,sa protestam in strada,nu pe bloguri!

    Hotii striga hoti!

    1. Si mai interesant este persoana care a facut afirmatia de mai sus.

      Daca e de la SIF1 atunci la cine s-a referit, avand in vedere ca micii actionari nu pot fi considerati - HOTI - fiindca n-au furat nimic ci au primit sau au cumparat actiuni; 

      2. daca s-a referit la cei din piata care fac speculatii - e foarte discutabila calificarea avand in vedere ca atat timp cat iti pui firma... nu mai poti fi considerat hot daca ce scrie pe firma aia si faci;

      3.daca s-a referit la o persoana anume...atunci e clar ca au inceput corbii sa se bata... 

      am actiuni SIF1 si vreau un DEAL cu misteriosul cumparator de actiuni SIF1 la 45% peste inchiderea de astazi....mai vrea si altcineva??? Dorin, Liviu, Romenergo, Fratelli etc ...nu va intereseaza?

      ... ma bag si eu cu 750.000 actiuni ... daca faci deal-ul....

      Îmi pare rău, băieți, noi nu suntem interesanti. Cu miscarea asta, Balteanu si-a asigurat un confort total, așteaptă liniștit desfiintarea pragului, de acum. Doar DNA sau DIICOT sa-l mai urneasca de acolo.

      Cat despre noi, ceilalți acționari, sa fim sănătosi cu tot cu acțiunile noastre, sa le vindem pe 50 de bani, ca dividend oricum nu mai vedem vreodată. Cică sa investesti pe bursa! Ce gluma! 

      SIF1 e doua sifuri....de la anul nici la SIF4 nu vor fi dividende....

    SARACU ALIN TATU!SI-A CERUT SCUZE CA LA DERANJAT PE BOSS,IA PUPAT MANA,IA ZIS CA NU E VINA LUI CA CUZMAN LA PUS...SI I SA FACUT MILA DE EL SI IA DAT BANII PE ACTIUNI INAPOI LA CAT LE-A LUAT SI IA ZIS SA NU SE MAI REPETE CA VA PATI CA CEILALTI ...ADICA VA PRIMI NIMIC,NICI DIVIDENDE...NIMIC!

    Am citit si eu tot. Nu inteleg de ce apare in ziar stirea iar raportul de vanzare, facut de broker sau de vanzator, nu a fost publicat de BVB. Asa ca BVB a dat informatia la CNVM si nu stiu cum CNVM a dat-o la public, inaintea celor 48 zile ca maxim obligatoriu, parca. Altfel, nu inteleg ce probleme sunt cu bursa si ASF. Reglementarile sunt clare, si cele emise de CNVM si cele ale BVB si sunt conforme cu ale celorlalte burse dezvoltate. Cred ca este doar ciuda ca unii care au bani multi si pachete mari de actiuni, isi negociaza mai bine preturile. Interesant ar fi fost sa stim cine le-a cumparat, nu cine le-a vandut. Bine si asa. Insa, oameni buni, bursa este in regula, reglementarile acorda posibilitatea unei piete libere, ca peste tot. La bursele dezvoltate acest lucru se face chiar si in afara pietei continue, adica se pot face tranzactii oricand si raporta ulterior. Acest lucru este normal. Piata are apoi tendinta de a urma aceste preturi, tranzactiile acestea atrag alti competitori, etc. Deci, care e problema? Credeti ca Balteanu va resizta singur? Daca aceste vanzari au fost cumva niste tipuri de REPO? Repet, tare as vrea sa stiu cine le-a cumparat. In rest, toate bune. Cat despre folosirea banilor SIF-ului pentru afacerile d-lui Balteanu, asta e alta mancare de peste. Bineinteles ca aceste lucruri se pot verifica, si sunt alte institutii care trebuie implicate. ASF-ul face ce-i da voie legea, neimpiedicand totusi negocierea libera. Cine impiedica pe cineva sa puna la vanzare actiuni de 10 mil.euro, la 1,10? Oare mai puteau face urcarea? Nimeni n-a pus pentru ca alti vanzatori vor preturi mai mari, vor dividende mai mari, apreciaza ca pretul trebuie sa fie mai sus. Asta-i tot. De ce nu au "blocat" piata la acele preturi? Zic si eu... Sustin totusi ca fiecare isi face treaba, cei din piata de capital, si ar trebui sa-si faca si altii, de la DNA, Politie, etc., daca au de ce sa intervina. Daca stiti secretele, va rog sa le spuneti, sa le dam ideile sa le verifice. Eu zic ca e bine ca piata sa fie asa de activa.

    1. Toma Necre, nu mai spera ca se vor calma "comentatorii" ca vei avea parte de sperante naruite.

      I-am rugat si eu (mai sus) sa dezvaluie secretele nebanuite si doar de ei stiute care i-au impins la gradul asta de isterie dar vad ca sunt tacuti (in privinta dovezilor si secretelor). Asa ca nu ramane decat sa speram ca vor trece de criza asta de fixatie ... fara folos, daca nu se argumenteaza rational. 

      Bai treci inapoi la Solitaire!

      Domnule "bai", dupa limbaj se vede ca daca iti cer sa gandesti iti cer prea mult.

      Eu ma uit la Suleyman Magnificul si toate cadanele din jurul lui si deja sunt calma si foarte fericita. Noaptea dorm linistita pentru ca stiu ca tanarul Bilteanu si libanezul Lakis lucreaza pentru mine. Imi mai trebuie oare ceva? Poate un Nene la fel de linistit si multumit ca tine.

      Cei care stiu nu pot spune ce stiu...fiindca incalca legea sau se dau de gol si vor suporta consecinte.

      deci... tu cel care crezi ca e normal...nu mai incerca cu momeli.... ca nu tine. E posibil ca estimarea ta sa fie departe de realitate... 

      Domnule, multumesc pentru incercarea de dialog cat de cat civilizat. O parte din argumentatia ta este realista.

      In schimb nu te-ai putut abtine sa nu vezi "momeli" si alte aiureli si supozitii. Asta este deplasat. In schimb - este normal ca atunci cand cineva acuza (si mai ales obsesiv asa cum s-a facut aici) sa aduca si argumente. Daca nu le poti aduce (din varii motive) mai bine te abtii pentru ca nu esti credibil.  

      Pe rationamentul dumitale, ca dacă cineva acuza trebuie sa aducă argumente, reciproca nu e valabilă? Adică tu, care sustii, probabil, din moment ce nu ești de acord cu presupunerea noastră, ca Balteanu nu e 'vinovat' de nimic, n-ar trebui sa ne argumentezi tu noua de ce crezi ca Balteanu nu a făcut dealul cu Tatu? Ca de fapt asta e întrebarea: si-a consolidat Balteanu poziția la SIF1 prin achiziția acțiunilor la preț preferential? Si dacă da, cati din cei 10 milioane sunt tot la lui SIF1? Avem noi, acționari, motive sa credem ca el urmărește strict interese personale? Ne argumentezi puțin, te rugam?

      Citeste ceea ce am postat azi aici (nu sunt prea multe interventii, voi luati premiul cu coronita pentru frecventa postari) si vei vedea ca in niciun caz nu il sustin pe Balteanu (chiar am scris ca nu e ok ce face) INSA intr-o piata civilizata nu acuzi doar pentru ca ti se pare ca se intampla ceva ce te "loveste" pe tine_intotdeauna trebuie sa argumentezi altfel nu esti credibil, esti doar isteric.

      Cei mai multi care au postat aici se vede ca sunt aglomerati intr-un "grup vesel", care vorbeste agresiv, obsesiv despre aceeasi idee fixa (ne fura Balteanuuu....ai, ai, ai!) si... E simplu de inteles pentru cine rationeaza, macar putin. 

      Ți-am adresat niște întrebări. Înainte sa mai rostesti 'isterie, isteric', poți te rog sa raspunzi? Mulțumim anticipat, noi, grupul agresiv si isteric.

    Fratilor...lasati-ma in pace ca nu am vandut si nici nu mai vreau sa vand.

    Cand o sa vand o sa anunt cu 5 zile inainte. 

    1. Domnilor ziaristi,i-auziti ce zice omu asta!Ati verificat din 3 surse?

      si eu sunt curios, cine cui a vandut<

      daca datele de pe bursa de valori sunt corecteTatu Ioan-Alin and SC Premium SRL detin aproximativ 27miliona de si vreo 500.000 de actiuni,iar deal-ul a fost facut cu vreo 32 de mil.ioane actiunii,deci cum putea alin tatu sa vanda? 

      bineinteles ca mai exista posibiliattea ca tatu alin sa mai fii detinut si alte pachete de actiunii nedeclarate

      deci cine a vandut si cui? 

      Pentru aevita astfel de discutii ar trebui sa solicitam ASF, ca SIF-urile si FP sa publice situatia detialiata a actionariatului lor, toti care detin mai mult de 1%, si nu situatii sintetice penibile de genul persoane fizice si persoane juridice. Iar situatia detaliata a portofoliilor celor 5 SIF-uri trebuie publicata lunar pe site-ul SIF si al BVB.

    O situatie de k pentru toti ceilalti.

    BVB pierde, se vede ce piata slaba este si cat de usor poate fi manipulata, statul pierde bani din toate ingineriile financiare, ASF pierde credibilitate masiv, de "micii" actionari ce sa mai vorbesc...

    Pacat, interesul ridicat pentru IPO-ul Nuclearelectrica parea sa dea un semnal bun, se gasesci bani de investit in piata de capital. Si vine o pleasca din asta, vezi cum jocurile se fac dupa culise, si atunci nu poti participa decat in calitate de fraier, poate... 

    Oameni buni,cred ca ati gresit,nu s-a raportat nici o tranzactie si dl. ALIN TATU,poate ar merita niste scuze...

    felicitari "BURSA" pentru dezvaluiri!Iata ca dupa ce ati relatat in direct puciul de la sif 4 de acum 1 an,va implicati in descurcarea itelor de la sif1!multumim!

    Ce-ati spune daca chiar Chelu Catalin a cumparat, doar are bani din renuntarea la UARG!!!

    1. e de telenovele...

      da

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb