UPDATE: ZI DECISIVĂ PENTRU PRIVATIZAREA CFR MARFĂ Surse: Gruia Stoica are banii pentru CFR Marfă de la IFC

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 2 septembrie 2013

Update 17:11

Omul de afaceri Gruia Stoica a declarat astăzi, după semnarea contractului de privatizare a CFR Marfă, că va da banii după primirea avizului de la Consiliul Concurenţei (CC).

"Acum este o fază premergătoare, finalizarea contractului va avea loc după aprobarea CC. În urma avizului CC, voi da banii", a precizat Stoica.

Update 16:50 Contractul de privatizare a fost semnat

Contractul de privatizare a CFR Marfă a fost semnat, ne-au declarat surse din Ministerul Transporturilor.

"Astăzi, 2 septembrie 2013, ora 16.30, la sediul Ministerului Transporturilor a avut loc procedura de semnare a contractului de vânzare-cumpărare a pachetului de 51% din capitalul social al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă < C.F.R. Marfă > S.A., către Societatea Comercială Grup Feroviar Român S.A", se arată într-un comunicat al ministerului.

Vânzarea pachetului de acţiuni a fost asumată de către Guvernul României prin Hotărârea nr. 526/2013 pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni între stat, prin Ministerul Transporturilor, în calitate de vânzător, şi Societatea Comercială Grup Feroviar Român - S.A., în calitate de cumpărător.

"Până în acest moment, statul român, prin Ministerul Transporturilor şi Guvernul României, a respectat toate angajamentele asumate şi procedurile legale, aflându-se în termenii calendarului stabilit de privatizare a < CFR Marfă >. Următoarele etape importante în finalizarea tranzacţiei sunt plata valorii acţiunilor de către cumpărător şi transferul efectiv al acestora", se mai arată în comunicat.

Update 15:25 Ramona Mănescu nu va fi prezentă la semnarea privatizării a CFR Marfă

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, nu va fi prezentă la semnarea contractului de privatizare a CFR Marfă, arată sursele de presă.

---

Gruia Stoica, proprietarul GFR, compania care a câştigat licitaţia pentru preluarea a 51% din acţiunile CFR Marfă, ar urma să semneze, astăzi, contractul de privatizare.

Surse apropiate situaţiei ne-au declarat că Gruia Stoica ar fi obţinut o mare parte din suma pe care trebuie să o dea statului român de la IFC, divizia de investiţii private a Băncii Mondiale.

Premierul Victor Ponta i-a trasat, săptămâna trecută, Ramonei Mănescu, noul ministru al Transporturilor, sarcina să-l cheme, astazi, pe câştigătorul licitaţiei pentru privatizarea CFR Marfă pentru a semna contractul.

Gruia Stoica ne-a declarat, în urmă cu câteva zile: "Am fost deja invitat, de câteva zile, de către autorităţi, să semnez contractul. Aştept detaliile întâlnirii. Cât despre plata banilor, procedura este următoarea: după semnarea contractului, notific tranzacţia la Consiliul Concurenţei. După ce primesc avizul favorabil al Consiliului Concurenţei, achit suma integral". GFR a fost declarat câştigător în luna iunie în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru 51% din acţiuni.

Circulă zvonuri, însă, potrivit cărora autorităţile ar dori să transfere unele active importante, precum dana din Portul Constanţa, de la CFR Marfă la AVAS. Se pare că acest activ valorează în jur de 15 milioane de euro, însă business-ul pe an se ridică la suma de 20 milioane de euro.

Hotărârea de Guvern pentru aprobarea condiţiilor de privatizare a CFR Marfă, prin vânzarea a 51% din acţiuni către GFR, a fost publicată pe 14 august în Monitorul Oficial. Finalizarea vânzării urmează să se realizeze în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii. Guvernul a aprobat hotărârea în şedinţa din 24 iulie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb