UPLR salută iniţiativa MFP privind Codul de procedură fiscală

C.B.
Politică / 29 ianuarie 2020

UPLR salută iniţiativa MFP privind Codul de procedură fiscală

Uniunea Profesiilor Liberale din România salută iniţiativa Ministerului Finanţelor Publice în efortul de transpunere a unor directive europene care au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2020, precum şi de a promova o serie de măsuri de mare importanţă pentru mediul de afaceri şi pentru persoanele fizice, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Astfel, în şedinţa Guvernului de ieri au fost aprobate două acte normative în acest sens: Ordonanţa pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi Ordonaţa pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală. Urmează ca în curând aceste ordonanţe să fie publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit sursei citate, Uniunea Profesiilor Liberale din Romania, prin organizatiile membre, a fost un partener activ al Ministerul Finanţelor Publice în procesul de elaborare a acestor acte normative, fiind purtate numeroase discuţii şi fiind transmise multiple propuneri care au fost preluate în cuprinsul acestor ordonanţe.

Ordonanţa pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal cuprinde în principal:

transpunerea prevederilor privind tratamentul neuniform al elementelor hibride din Directiva (UE) 2016/1164, modificată prin Directiva (UE) 2017/952;

transpunerea Directivei 2018/1910, de modificare a Directivei 2006/112, sau aşa-numitele "remedii rapide" în domeniul TVA (simplificări pentru stocuri la dispoziţia clientului, măsuri de securizare a alocării transportului la livrările succesive, noi reguli de fond pentru aplicarea scutirii livrărilor intracomunitare de bunuri);

prelungirea perioadei privind suspendarea depunerii declaraţiilor informative 392A, 392B şi 393, prevăzute la art. 324 alin. (4), (5) şi (6) din Codul fiscal, până la data de 31 decembrie 2022;

modificarea OG nr. 6/2019 în sensul stabilirii unui nou termen pentru depunerea intenţiei de restructurare şi de prorogare a termenului de depunere a cererii de restructurare concomitent cu eliminarea plafonului de 1 milion lei astfel încât de măsura restructurării să poată beneficia şi debitorii care au datorii restante la 31 decembrie 2018 mai mici de 1 milion lei şi care nu au fost stinse până la această dată.

pentru anul 2020, prorogarea termenului de depunere a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, precum şi a formularului 230 "Cerere privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii"/ "Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat", după caz, până la data de 25 mai 2020, inclusiv. Concomitent se prorogă termenul pentru plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice pâna la data de 25 mai 2020, inclusiv.

Ordonanţa pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală cuprinde în principal:

prevederi referitoare la dezvoltarea sistemului informatic propriu al MFP/ANAF, prin intermediul căruia să se gestioneze popririle şi activităţile aferente de stingere a acestora, astfel încât să nu necesite din partea băncilor un efort de dezvoltare important în propriile sisteme informatice;

transpunerea Directivei 2018/822 (DAC 6) privind instituirea obligaţiei intermediarilor de a raporta autorităţilor fiscale informaţii cu privire la anumite aranjamente transfrontaliere care ar putea fi utilizate în scopul obţinerii unor avantaje fiscale (transferul profiturilor către regimuri fiscale mai favorabile, diminuarea impozitului datorat etc.).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb