Uriaş dezmăţ românesc la New York

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Politică / 11 septembrie 2023

SORIN ROŞCA STĂNESCU

Pe sume colosale de bani publici. Chiar în momentul în care Guvernul se dă de ceasul morţii pentru a umple găurile din buget. Este o operă, la propriu şi la figurat, a lui Andrei Muraru, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite. Sub pretextul comemorării victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie. De fapt, în scopul autopromovării sale ca viitor prezidenţiabil.

A avut loc la New York ieri un mega-spectacol. La care au participat nu mai puţin de 2.000 de invitaţi. Români, dar şi membri ai corpului diplomatic, ai Congresului Statelor Unite, ai Departamentului de Stat, ai Pentagonului şi reprezentanţi ai unor organizaţii religioase. Cu oaspeţi de primă mărime, aduşi din România, pe bani publici. Şi cu nu mai puţin de 140 de artişti aduşi şi ei peste Ocean. Tot pe bani publici. Cu mai mult timp în urmă, am avansat informaţia, în sine senzaţională, conform căreia din anturajul lui Andrei Muraru a transpirat ştirea că acesta, într-un mod mascat, se va autopromova ca prezidenţiabil, profitând de mega-evenimentul pe care l-a creat. Un eveniment în mod ciudat ferit de ochii presei, cu excepţia acelor televiziuni care au primit în ultima vreme sume considerabile de bani pentru a face publicitate tot în beneficiul lui Muraru.

În aceste condiţii, pe bună dreptate, Grigore L. Culian, editor New York Magazin şi colaborator asiduu al presei de la Bucureşti, a solicitat încă din 25 august o acreditare pentru acest eveniment. Nu a primit niciun răspuns. Jurnalistul a fost total ignorat de către ambasadă. Ceea ce l-a determinat să pună câteva întrebări de bun simţ referitoare la costurile mega-spectacolului, la costurile deplasării şi cazării celor 140 de artişti români şi a invitaţilor veniţi de la Bucureşti, precum şi legate de sursa acestor bani. Nu a primit nici la aceste întrebări vreun răspuns.

Dezmăţul financiar de la Ambasada României din Washington este de notorietate. Reşedinţa ambasadorului este o clădire enormă. Care are nu mai puţin de 46 de camere, o piscină şi a cărei chirie se ridică lunar la nu mai puţin de 25.000 de dolari. Culian se mai întreabă, pe bună dreptate, pe ce bani şi până la urmă cu ce costuri s-a deplasat Andrei Muraru în nu mai puţin de 50 de state americane, unde şi-a făcut publicitate în rândul comunităţilor de români. Dar care au fost beneficiile pentru statul pe care-l reprezintă? Mister total.

În aşteptarea acestui eveniment, pe care l-a deschis Andrei Muraru printr-un discurs extrem de lung, pe tipar prezidenţial, după cum arătam mai sus, Ambasada şi-a făcut la greu publicitate în presa americană şi în presa română. Pe ce bani? Tot cea ce am reuşit să aflu este că o parte dintre fonduri au fost oferite cu generozitate sau mai degrabă cu inconştienţă de către ministrul de Externe, presupun la indicaţia lui Klaus Iohannis, pentru că Muraru este promovat de către acesta, iar o altă parte, mai consistentă, provine de la diverse societăţi comerciale aparţinând statului român, cum ar fi de pildă Loteria.

Cum este posibil aşa ceva? Ce părere are premierul Marcel Ciolacu? Am dori să-i cunoaştem reacţia. Am dori de asemenea să vedem şi care este reacţia Partidului Naţional Liberal referitor la această trăsnaie extrem de scumpă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. dEZmat din banii de taxe vedem peste tot, nu doar la new york. banul nemuncit se cheltuieste usor. iata doar dau din urechi si ne mai incalta cu niste taxe. cum credeti ca se vor chelui taxele noi? la fel. party all day.

    credea cineva ca spaga nu merge in America sau Israel ? atunci de ce are atata sustinere aceste nulitati de fratii muraru ?

    Frații M sunt ciocoii de tip nou "democratic" care, cu o prefăcătorie jalnică și minciuni ordinare despre asa zisul extremism al românilor pe care îi reprezintă, se îmbuiba în neștire și cu atâta nesimțire.

    Dezmat peste tot pe banii nostri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb