URSULA VON DEN LEYEN: "Viitorul UE este energia regenerabilă, nu gazul"

J.P.
Internaţional / 8 octombrie 2021

"Viitorul UE este energia regenerabilă, nu gazul"

"Trebuie să fie clar că viitorul nostru este reprezentat de energia regenerabilă, nu de gaze", a afirmat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von Der Leyen, la conferinţa de presă de la finalul summitului UE-Balcani, transmite RaiNews, citată de G4media. Von der Leyen a spus că în timpul pandemiei, costul gazelor a fost mai mic decât media, provocând "o creştere" odată cu redresarea post-Covid.

Şefa Comisiei a făcut declaraţiile într-un moment în care tot mai multe state membru UE cer o relaxare a politicilor de mediu ale Comisiei Europene, dat fiind impactul acestora asupra preţului la energie. Mai mult, în interiorul UE există resentimente faţă de modul în care Comisia a închis ochii faţă de pactul germano-rus pentru construirea Nord Stream 2, gazoductul care va alimenta cu gaze ieftine Germania, ocolind alte ţări.

Creşterea preţurilor la energie "este o problemă serioasă, preţurile la gaz sunt în creştere" şi Bruxelles intenţionează să prezinte "o comunicare săptămâna viitoare", în care "vom examina întreaga structură a preţurilor la energie", a spus preşedintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, la sosirea sa la Castelul Brdo, în Slovenia, pentru a doua zi de lucrări a summitului între liderii UE şi omologii lor din Balcanii de Vest.

"Pentru noi este foarte clar că, pe termen lung, va fi important să investim în surse regenerabile, care ne oferă preţuri stabile şi mai multă independenţă", a adăugat Von der Leyen, explicând că propunerea UE va fi discutată "la timpul potrivit" la summitul liderilor celor 27 de state membre din 21 şi 22 octombrie, la Bruxelles.

"90% din gaz este importat în Uniunea Europeană", a reamintit preşedintele Comisiei UE, "în timp ce în sursele regenerabile suntem liderii producţiei".

Ultimele zile au adus o mică scădere a preţului gazelor, determinate de semnalele de relaxare venite de la preşedintele rus Vladimir Putin, explică operatorii, potrivit cărora Rusia ar fi gata să-şi aducă contribuţia la stabilizarea pieţei mondiale a energiei prin exportul unor cantităţi record de gaze naturale.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Idiotii astia or sa ne faca sa dam si ultimul ban pe curent si gaze! Inchidem centrale pe carbune, inchidem si cele pe gaze si o sa avem curent daca bate vantul? Si asa platim o caruta de bani pentru regenerabile care ce sa vezi, costa mult mai mult decat se merita! Hai sa murim de foame dar sa fim eco! Nu inteleg de ce nimeni nunse revolta impotriva aberatiilor astora!

    1. Aceasta reptila penibila ar trebui sa spuna guvernelor sa faca mai intai retele de hidrogen pe actualele retele de gaze si apoi sa ne dea sfaturi cum sa ne incalzim la iarna.

      O ipocrita penibila. La actualul pret al gazelor 80% din cei care au centrala proprie si locuiesc la casa se vor incalzi sigur cu lemne.  

    babo , vezi mai intai ce faci cu smenul tau cu pfizer , si apoi sa vorbesti de viitor ,viitorul tau nu-l vad bine . ar trebui si ursulu de la noi sa dea socoteala pentru miliardele aruncate pe fereastra .

    pana la viitor, te mananca prezentul!

    Lemne si Gaze nu o sa mai putem folosi pentru incalzire si energia electrica produsa pe gaz va fi prea scumpa. In schimb Germania va putea sa foloseasca gazul ieftin de la rusi sa produca energie electrica si sa isi mentina firmele chimice. Concurenta asa spuneau aliniem preturile si le marim la prostii de romani care au gaz si petrol, dar numai este al lor. Acum Germania poate sa foloseasca gaz rusesc ieftin, nu mai aliniem preturile. Ei vor trai bine, restul sa moara, de foame de frig etc , ca asa vrea UE. Avem taxa pe energia verde in factura bani grei dati de popor, aprox. 500 milioane de euro pe an (aprox 7 miliarde de euro pana acum) date la privati, firmele din vest. Germania nu renunta la carbune, noi mot pana in 2030, Acesti tradatori care ne conduc au distrus independenta energetica a Romanie, puscaria ar trebui sa ii manance, dar nu avem justitie, DNA, DIICOT sau procurori, toti sunt aserviti si nici armata ca am devenit colonie,

    Deci pe nenorocita asta nu o interesează cu ce se încălzește lumea până se va trece pe hidrogen. Ipocrizie pură!!!

    Eu cred ca dreptul de a te incalzi asa cum poti nu ti-l poate lua nimeni ... nici macar Ursula :)

    cea mai slaba ministresa din guvernul germaniei , asta au spus chiar ei , despre ursula . inainte era unul care umbla cu sticla in buzunar , si-si punea stangul pe dreptul , cam astia ne conduc si ne impun , grozavii care mai de care .

    Gaz nu, lemne nu, nuclear nu. Și atunci ce mai rămâne? Ne cumpărăm geci? Ne mutăm în cavouri? Ce se întâmplă cu industria care nu poate funcționa cu energie scumpă? Deja, la prețurile actuale ale energiei/gazului (care sunt mici comparat cu anii viitori) sere din Olanda, fabrici petro-chimice din Germania își restrâng activitatea.

    bine, da' io am centrala pe gaz

    Cata demagogie, mai tanti Ursula! Ai uitat total de Istorie! Pai, inaintasii tai din anii '40 s-au folosit foarte bine de gaz! Mai ales de Cyclon B!

    Ce zice madam va fi o realitate în viitor.

    În viitorul nu prea îndepărtat (150 - 200 ani), singura energie inepuizabilă 

    la îndemâna populimii va fi electricitatea. Restul, încet, încet se vor 

    duce pe apa sâmbetei. Rămân de bază - Centralele atomo-electrice, hidro-electrice, eoliene, 

    panouri solare, curenții marini, baterii ultra-performante și alte asemenea 

    invenții. Noi încă ne descurcăm cu gaze, petrol, cărbune. Pun pariu, că până la  

    sfârșitul acestui secol, copiii nepoților noștri vor avea numai centrale termice

    de apartament electrice, mult mai performante decât cele din ziua de azi.  

    Daca nu este GAZUL de ce Germania si Italia VAND produse de incalizire (la greu) pe GAZE?

    Interesanta observatie "viitorul europei este energia regenerabila" dar construim viitorul in alte TARI pe carca Prostilor prezenti ce inca au infrastructura pe Gaze (si altele). 

    semnat comenturi "cretine" 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb