URSULA VON DER LEYEN: ''Rusia este ameninţată cu descompunerea, în timp ce Ucraina are un viitor european"

G.U.
Internaţional / 9 aprilie 2022

Ursula von der Leyen (Sursă foto: Twitter)

Ursula von der Leyen (Sursă foto: Twitter)

Rusia este ameninţată cu "descompunerea" din cauza sancţiunilor tot mai dure, în timp ce Ucraina are un "viitor european", a declarat vineri preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen în timpul vizitei la Kiev, transmite AFP, conform Agerpres.

"Rusia se va scufunda în decădere economică, financiară şi tehnologică, în timp ce Ucraina se îndreaptă spre un viitor european", a declarat von der Leyen în timpul unei conferinţe de presă comune cu şeful statului ucrainean Volodimir Zelenski.

"Lupta voastră este şi lupta noastră. Sunt aici la Kiev cu dumneavoastră astăzi pentru a transmite un mesaj foarte puternic: UE este de partea dumneavoastră. Suntem de partea voastră", a adăugat ea.

"Ne mobilizăm puterea economică pentru a-l face pe Putin să plătească un preţ foarte, foarte mare", a subliniat preşedinta Comisiei Europene.

La rândul său, preşedintele Zelenski a declarat că, deşi "personal este recunoscător" doamnei von der Leyen pentru cele cinci serii de sancţiuni ale UE, acestea "nu sunt suficiente".

Însoţită de şeful diplomaţiei europene Josep Borrell şi de premierul slovac Eduard Heger, Ursula von der Leyen s-a deplasat vineri la Bucea, care a devenit un simbol al atrocităţilor războiului din Ucraina. Cei trei lideri au mers să vadă gropile comune săpate în această localitate pentru a îngropa zecile de civili ucişi în lupte.

Opinia Cititorului ( 51 )

  1. exprimarea acestei tanti corupto-pfizero-vacciniste e profund eronata....

    nu Rusia e amenintata cu descompunerea, ci Rusia isi provoaca singura prin alegerile facute descompunerea.... Rusia nu intelege ca e o disonanta crunta intre noul mediu mondial si iluziile imperialiste ruse.... cand o sa ii loveasca realitatea in fata va fi mult, mult prea tarziu.  

    cum naiba sa lucrezi cu idei de secol 19 in plin secol 21 ???? cum naiba?  

    1. Confunzi Rusia cu America, prietene.... America e in degringolada si se prabuseste invartindu-se ca un elicopter care nu mai are coada. Rusia e bine-mersi cum a fost si pana acum.

      Înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, oficialii ruși prezentau retorica Kremlinului pe un ton pozitiv, respectând regulile limbajului diplomatic, informează Politico. Totul s-a schimbat în luna februarie: După ce mai multe instituții media ale statului rus au fost interzise în Europa și penalizate pe rețelele sociale, Moscova a început să se bazeze pe diplomați și alți reprezentanți guvernamentali pentru a-și promova propaganda agresivă despre războiul din Ucraina.

      Înainte de invazia Ucrainei, oficialii ruși au lăsat tacticile de dezinformare posturilor media precum RT și Sputnik, ale căror operațiuni internaționale au ajutat Kremlinul să își răspândească mesajele false unei audiențe mari, din America Latină și până în Africa. 

      După ce Uniunea Europeană și cele mai mari rețele sociale au luat măsuri împotriva campaniei de dezinformare a Kremlinului pentru a opri răspândirea informațiilor false despre războiul din Ucraina, Moscova s-a adaptat și se folosește acum de diplomați, purtători de cuvânt și miniștri pentru a-și transmite mesajul, potrivit unor oficiali europeni și americani. 

      Diplomații ruși din toată lumea au preluat din atribuțiile mass-mediei finanțate de Kremlin  

      Ambasada Rusiei în Spania a postat un videoclip preluat de la RT, postul rusesc sancționat, în care rușii prezentau presupuse atacuri ale ucrainenilor asupra civililor din cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei.  

      Misiunile diplomatice ale rușilor de la Paris și Geneva au promovat informații false despre execuția civililor din Bucha, suburbia Kievului. Contul oficial al Ministerului de Externe al Moscovei a distribuit în repetate rânduri linkuri către un canal de Telegram în limba rusă și un site asociat pin intermediul cărora rușii spuneau că ar fi demascat „minciunile” ucrainenilor despre conflictul în desfășurare. 

      De când Rusia și-a invadat vecinul de la vest, pe data de 24 februarie, conturile diplomaților ruși au făcut cu 26% mai multe postări pe Twitter decât în perioada dinainte de război. Dar, numărul de like-uri și share-uri, elemente care arată cât de mult interacționează utilizatorii rețelelor sociale cu postările în cauză, s-a mărit cu până la 200% de când a izbucnit războiul, potrivit datelor celor de la German Marshall Fund. 

      Aceste conturi oficiale au devenit mult mai agresive în modul în care răspândesc dezinformarea. „Atâta timp cât presa de stat a Rusiei va rămâne interzisă, penalizată sau impactată în vreun fel de război, ei vor dori să umple acel gol de informare”, a spus Bret Schafer, șeful unei echipe de analiști care monitorizează dezinformarea promovată de stat. 

      „Cea mai bună metodă de a face asta, de a controla narațiunea, este prin conturile lor diplomatice”, a explicat Schafer. 

      În vreme de război, nu este nicio surpriză că oficialii și diplomații ruși se vor alătura eforturilor Kremlinului. Nivelul dezinformării, însă, inclusiv promovarea mediei de stat și a unor poze care ar putea fi manipulate, care sunt acum distribuite de conturile oficiale ale Moscovei, reprezintă o schimbare de paradigmă a felului în care Rusia își răspândește mesajele false, potrivit oficialilor occidentali. 

      Un grup mare de utilizatori de Twitter, care interacționează cu conținutul postat de ruși și le distribuie mesajele, și-a început activitatea dintr-o dată în luna februarie, un semn că aceste conturi sunt ori false, ori au fost create pentru o operațiune de influențare mai extinsă, potrivit unui raport al UE despre dezinformarea rusească obținut de Politico. 

      Un astfel de cont creat recent a făcut aproape 100 de postări de la începutul războiului, folosind hashtag-ul „#See4Yourself” promovat de Kremlin, în timp ce un alt utilizator a distribuit 41 dintre cele mai populare postări scrise de oficiali ruși – aproape toate sunt informații false despre Ucraina. 

      Numărul de oameni vizați de aceste postări nu este la fel de mare ca audiența pe care o avea media de stat rusească, „dar ei încearcă să recreeze ceea ce RT și Sputnik au făcut”, a spus un oficial UE care monitorizează încercările de dezinformare ale Rusiei. „Este un efort coordonat care merge dincolo de rețelele sociale și implică site-uri specifice”. 

      La baza eforturilor de dezinformare ale Rusiei stă canalul de Telegram Warfakes și site-ul afiliat contului. De la începutul conflictului, canalul a strâns peste 725.000 de membri și distribuie în mod repetat așa-zise investigații menite să demaște relatările ucrainenilor, folosind un limbaj similar cu cel al canalelor occidentale care verifică informațiile postate pe internet. 

      Diplomații ruși sunt unii dintre cei mai mari distribuitori ai acestui tip de conținut, inclusiv a mesajelor care dezmint acuzațiile de crime de război și cele care acuză Ucraina de dezinformare, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Amsterdam. 

      Printre oficialii de rang înalt care au distribuit postările canalului Warfakes se numără și Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia. În plus, 23 dintre ambasadele țării, din Bulgaria până în Kazahstan, și cel puțin 10 „case de cultură” rusești, majoritatea din Europa, i-au urmat exemplul Zaharovei. 

      Încercările deliberate de a redistribui conținutul canalului Warfakes ar putea reprezenta un semn al sponsorizării din partea statului, potrivit lui Marc Tuters, profesor la Universitatea din Amsterdam. „Pare să fie mai mult decât o coincidență că toate aceste conturi promovează același mesaj”. 

      Mizerie americana de tip Politico. Jurnalistul Ion Cristoiu spune ca apeleaza la VPN pentru a citi si partea ruseasca si nu a gasit nicio propaganda mincinoasa acolo. Din contra, ea este prezenta [...] pe media oficiala din Romania si UE pe care Ion Cristoiu a declarat ca nu le mai urmareste. Digi = A3

      In primul rind, exprima-te decent, nu ma obliga la efortul eliminarii expresiilor tale necivilizate, pentru ca imi este cu mult mai usor sa elimin integral comentariul, decit sa-l editez.

      In al doilea rind, "media oficiala" romaneasca inseamna TVR si Agerpres si nu cred ca ai vrut sa te limitezi la asta, in referirea ta. 

      In al treilea rind, opinia lui Cristoiu nu prea conteaza, este un ziarist vindut si cumparat de prea multe ori, marturisind (cu ani in urma) ca a trecut de partea unui candidat (la niste "electorale") in baza unui singur motiv: pentru ca mass-media in intregime il sustinea pe celalalt candidat. Adica, pentru el, opiniile si atitudinea tin de un fel de jocuri strategice de buzunar.Deci...opiniile lui Cristoiu....hai sa fim seriosi!...

      uite asa vali o dai cu stangul in dreptul...

      acum, de cand cu razboiul, "tanti corupto-pfizero-vacciniste" a devenit sursa de lumina si de adevar. pe vreme de pandemie era corupta, dispusa la genocid prin vaccinare obligatorie etc.

      cine stie so fi spovedit si a gasit calea Domnului, iar acum merge pe calea canonizarii  

      Banchere,ma tem sa nu ne descompunem noi primii.Rusii au demonstrat de-a lungul istoriei ca sunt un neam de supravietuitori.L-au ras pe Napoleon,i-au ras pe turci,despre marele Wehrmacht ce sa mai zic.Asa ca pana una alta la noi se scumpesc tate de le ia dracu' si nu cred ca s-or mai intoarce unde-o fost nici daca-l baga pe Putin in mausoleu,langa Tatucul Sfant al Comunismului ! Rusii stiu trai cu putine pretentii.Inca nu s-au dedat toti la traiul asta consumerist,cu care ne-am cam dedulcit noi astia din vest(caci,nu-i asa, suntem la vestul lor).

      Ase ca tanti Ursoaica,mai incet cu pianu' pe scari! 

      La acel moment nu am inteles nici eu motivele lui. Acum sunt mai destept.

      Cand toti se aliniaza sa atace si sa dezinformeze contra unui candidat/om politic, este un act jurnalisti de curaj sa asculti ce spune acela si mai ales sa iti dedici energia sa contracarezi propaganda mincinoasa a celorlalti. Aveti multi ani in viata. Macar atat sa fi priceput si dv. 

      Media oficiala este cea care sustine naratiunea oficiala. De ex, A3 aduce in studio psihanalisti care sa ne spuna fie ca Putin este nebun, are probleme erectile sau chiar cancer.

      Dar CNA-ul interzice posturilor media sa dea materiale din care rezulta ca Biden este senil.

      Asta este media oficiala. Toata media din Romania care nu este amendata. 

      nu confund nimic

      a parut ca am o abordare pozitiva fata de acea tanti ?

      nu 

      si in general... un rau mai mic nu devine " bine " fata de un rau mai mare

      raul e rau si binele e bine 

      la final de 2023 Rusia o sa fie infinit mai jos decat e acum.

      urmeaza disparitia lui Putin (pana in Nov 2023) si inlocuirea sa cu un general de armata care (desi stralucit ca decizii militare) va fi un racan idiot si nenorocit care va reusi sa ii scoata pe rusi in strada intr-o imensa revolutie insangerata (de fortele represive rusesti).  

      sa tii minte ce am scris aici ca e adevarat, o sa o vezi si tu. 

      Per ansamblu, Rusia s-a inscris pe o orbita cu o descendenta extrem de accelerata. Intreg procesul dureaza 5 ani, lui Putin ii facem cu mana " pa,pa!" pana in Nov 2023.  

      p.s. Rusiei nu o sa ii iasa planurile imperialiste, Ungaria a pariat (DIN NOU!) pe calul gresit... va mai pierde iar mare parte din teritoriu... nu e vina nimanui decat a lor... trebuiau sa stea linistiti in limitele UE si NATO... i-a mancat undeva datorita unor iluzii de refacere a Ungariei Mari... o sa plateasca halucinatiile astea revizioniste cu teritoriu... DIN NOU! Daca sunt prosti nu am ce le face... tot am zis si tot am zis de 5-6 ani in toate mediile (fb, comentarii media,etc) ca Romania si Ungaria vor avea granita pe Dunare intre Buda si Pesta... am zis-o din prietenie si buna-vecinatate fata de unguri ca afland aceste informatii sa se calmeze naibii cu revizionismul lor primitiv... ei nu, nimic! Au mers inainte... bine, zic eu! Nu ai cum sa opresti idiotii de la a-si pierde iar teritoriu...  

      Ce sa le mai luam ungurilor?Poate unicul teleferic.Ala de urca un așa zis deal in Pesta.Sau Buda.Doesn't mather.N-au dacat un singur deal.Restul sunt vise.Transkarpathia,Ardealul? Dealuri frate ! Să-și ale altora.Pe veci !!!

      multi au cantat prohodul uk cand a iesit din ue, uite ca nu au murit, chiar au ramas si cu aurul tarilor ue la Londra, parca doar Germania a luat ceva acasa, hihihi. 

      cum o sa le fie rusilor si lui putin nu stim, stim e ca vremea energiei ieftine a apus so o sa ne fie noua mai rau. pana acum s-au tot dat ajutoare, dupa vin cresterile de taxe. Vali nu zice nimic de viitoarea taxare pe castigurile bursiere, impozit progresiv, tva etc. sistemul fiscal din franta/germania va veni si la noi cat de curand, as zice ca inainte sa pice rusia inapoi in evul mediu.

      so care aveti copii ganditi-va la emigrare, mergeti undeva unde daca tot platiti taxe mari primiti ce trebuie in schimb. romania nu e locul ala. 

      " Vali nu zice nimic de viitoarea taxare pe castigurile bursiere "

      nu am informatii, daca ai (certe, nu banuieli) , baga-le !

      din cate stiu eu (asa putin) nu se va schimba profilul fiscal pecastiguri bursiere tocmai pentru a dezvolta piata mai mult  

    ce se mai aude de dosarul de coruptie Ursula -Pfizer ?

    1. Din surse incredibile, anonime și neverificate, Codruța noastră lucrează din greu la dosar.

      A ajuns la pag. 1529 cu poze. 

      Daca-s de colorat o sa-i trebuiasca oarece timp pana-l gata !!! Si fo'tri cutii de creioane.

      A trecut cu brio de colorat pozele. Surpriza! Au ieșit portrete robot de urmăriți penal.

      Acum e la pag. 1530. Aici trebuie sa completeze un rebus cu nume de infractori europeni. 

      Lol ! :)

      Codruta e tinuta in lesa* , nu o sa ii faca nimic Ursoaicei !  

      * lesa = (definitie) ... daca nu sta cuminte cu Ursoaica, acusica o cheama acasica in Romania pe motiv de diplome, atestari si alte hangarale  

      Fac parte din aceeasi echipa. Rostul Codrutei e sa apere idealurile progresismului mondial. Altfel nu pupa in veci functia respectiva. E tot un fel de Christine Lagarde, adica catzelusa credincioasa a sistemului Kaballei mondiale (Hydra).

    Ursula protejeaza un regim criminal care si-a ucis proprii cetateni. Sa reluam aici ceea ce scrie ONU in aug/sep 2020 in materialul cu titlul "10 Facts about the Humanitarian Crisis in Ukraine"

    More than 10,000 civilians have been killed or injured and 1.4 million people have been registered as internally displaced as a result of Europe’s deadliest conflict in the past two decades.  

    Sub numele de "operatiunea anti-terorista" regimul ultra-nationalist si chiar cu tente de fascism de la Kiev a limitat drastic drepturile minoritatilor nationale si desfasurat operatiuni militare bombardand fara discernamant populatia din Donbas, cauzand peste 10 000 de civili morti sau raniti si peste 1.4 milioane de refugiati inregistrati oficial. Asta spune ONU. Iar Ursula sprijina un regim criminal. 

    1. In 2021, Ursula a fost puternic criticata pentru un mesaj cu sonoritati fasciste. Cititi cronica de atunci, ca urmare a anuntului Ursulei ca vrea sa creeze un comisariat la nivelul CE pentru a proteja "modul european de viata in fata imigrantilor".

       

      Calling for the post to be axed Dutch MEP Sophie in ‘t Veld said: “Creating a portfolio [for] ‘protection of the European way of life’ in response to ‘legitimate fears and concerns about the impact of irregular migration’ is totally misguided and reprehensible. 

      “The implication that Europeans need to be protected fr om external cultures is grotesque and this narrative should be rejected.” 

      French Green MEP Damien Careme branded the job title “an abomination,” while Germany’s Ska Keller, leader of the Greens-European Free Alliance group in the EU Parliament, pointed out that the new post implied a “contradiction between supporting refugees and European values.” 

      Asta se intampla cand promovezi toti fascistii in functii de conducere la nivelul UE.

      De altfel Ursula e cunoscuta drepta "mama certificatului digital QR" pe baza caruia s-au incalcat, la greu, drepturile omului in pLandemie.

      Cei care critica Rusia uita ca, pana mai acu o luna, nu puteam intra la Dedeman decat prin scanare de cod QR, de parca intram in banca sa scoatem lingouri de aur nu mergeam in magazin de bricolaj. Asa e memoria sclavilor.. scurta ! 

      Debilul cu citate s-a reactivat. Dacă mai e vreo urmă de îndoială pentru cineva că postacii anti-vaccin vin pe filiera Kremlin, iată cum aceeiași postaci susțin fără nicio rezervă regimul rus și agresiunea asupra Ucrainei.

      Era clar de la inceput.

      Trolii rusi incearca dezbinarea UE 

      Ca altfel "negociaza" cu fiecare tara in parte si cam greu cu intreg blocul UE. 

      Este absolut evident ca unii sunt de la ambasada rusnaca si au sarcina de serviciu.

      Bagati tare ca este nasol sa va intoarceti in Rusi(nic)a 

      Ce dezbinarea UE, ca e praf... Hai sa facem un referendum sa intrebam oamenii ce parere au despre nivelul lor de trai in UE... sa vedem ce spune lumea.. nene...

      Intrebat oamenii daca le ajung banii de la o luna la alta si daca o suporta pe Ursula si toata propaganda care le intoxica vietile.  

      prietene , ai viermi la creier !

      eu sunt (si am fost) cel mai crunt si cel mai activ anti-vaccinist in cazul covid cu mult inaintea altora, un ante-mergator!  

      si sunt anti-Rusia si anti-razboi in general!  

      ma intelegi tu pe mine istetu' lu' peste?  

    si daca rusii , maestrii diversiunilor , mimeaza ca se screm sa bata ucraina sa puna botul alde ursule si ursuli si pregatesc fatala , cu o ploaie de Satan-2 pentru ei ? apropos , de ce nemtii au spus despre ursula ca era cea mai slaba dintre ministrii guv german ?

    1. Important e că are suspensor :) politic.

      Aoleo. Nici chiar așa sau poate?

      De frica Satanei își modernizează ursulii armata si bunkerele:) Au scos și borcanele cu murături din ele. 

      nu esti deloc departe de adevar... rusii doar se fac ca lupta in Ucraina... de fapt ei acum obtin informatii din Europa si din toata lumea in legatura cu modul reactiilor fiecarei tari si pozitionarea sa...

      nu au scos deloc adevaratele lor arme la inaintare (parte din viclenie, parte din limitari materiale - nu toate sunt scoase in productie de serie, dar ca prototipuri exista).  

      de asta am facut apel si m-am dat cu capul de toat gardurile ca Romania sa stea cat mai in neutralitate... o pozitie prea acida acum va fi greu platita mai incolo.

      Neutralitatea chiar e buna.  

      N-ai zis tu trolule că războiul se încheie pe 23 martie? Că o să ai tu grijă de asta. Băăă ține nu îți e așa puțină rușine să-ți emani elucubrațiile pe aici?

      Nu poate sa se abtina.

      El chiar crede ca are o "misiune"

      Dar este un indicator bun. Nu se indeplineste nimic din ceea ce spune. Niciodata 

      esti prea prost sa dezvolt un raspuns pt tine

      1. nu sunt trol. Tu esti pentru ca ma ataci.

      2. Am identificat CORECT data de 23 martie 2022 ca punct istoric pivotant pentru razboiul Rusia-Ucraina. Eu i-am atribuit un sens de "pace", de "incetare a razboiului". In fapt pe 23 martie frontul rusesc in Ucraina a incetat sa mai evolueze (conform declaratiilor Pentagonului din 24 martie 2022 - observatii prin satelit) si a inceput sa se retraga. Poate fi asta un semn de "pace" - in interpretare ad litteram nu, in context general da (rusii nu au mai impins frontul ci au inceput sa se retraga si sa protejeze principalele castiguri (Donbas Lugansk si centura de teren catre Crimeea).  

      3. Nu, nu imi e rusine sa fiu eu insumi. Mai ales cand sunt continuu atacat de oameni goi de ei insisi, oameni de nimic, existente patetice si vidate de umanitate  

      Concluzia: am avut dreptate ca 23 martie e o data speciala.  

      In optimismul meu i-am atribuit semnificatia de "pace" , de fapt a fost o data pivotanta pentru inversarea sortilor in razboi.  

      Sa-ti fie rusine magarule ca te iei de mine.  

      Eu aduc informatie pe masa, tu si altii ca tine doar arunca cu noroi in mine.

      Tu nu stii si nu poti sa produci ASA CUM O FAC EU nimicule! Om de nimic, traitor cu mintea in trecut, RACULE ...mergi inapoi dar ai impresia ca mergi inainte ca racii (da, asta in limbajul meu e injuratura grava de tot) !  

      hai , daca esti asa tare ... fa tu analize financiare, fa analiza fundamentala sau analiza tehnica pe valute sau bursa, fa analiza geopolitica si analiza strategica ... hai , vino cu informatie inainte de altii , cu informatie cu valoare adaugata, anticipativa... Poti ?

      nu poti...esti din specia aia nenorocita de oameni care nu creeaza nimic, dar distrug ce fac altii ... oamenii ca tine fac lumea mai urata!  

      Analize fundamentale?! Ha ha ha ha ha! Stimabile ești de un ridicol rar și nici măcar nu-ți dai seama.

      Cum de ești lăsat să-ți verși prostiile pe aici eu nu înțeleg. 

      nu poti respira de ridicolul lui ? lasa omul sa fie cum este si vezi-ti de viata - numai in dictatura anumite moduri de a fi sunt interzise si altele impuse

      nu incerca dialog cu postacii , ei nu au argumente , au sentinte , etichete si injurii .

    Tanti, va uitati si la cursul usd/rub, sau doar Facebook, mai noul Metaverse ?! Pentru ca in partea doua, ar cam trebui sa va uitati la inflatia din UE, la rezervele de gaz, productia de electricitate, metale, ingrasaminte, grau, piata de export, etc.

    Mie nu imi pare bine de situatie, ca doar traiesc in EU, dar propaganda foarte asemanatoare celei comuniste, nu o pot accepta. Deocamdata o si pot exprima aceasta nemultumire, si sper ca o sa mai apuc inclusiv sa votez. Si da, stiu ca exercitarea drepturile inca ale mele, nu va afecteaza cu absolut nimic. Deci spor la viata din Metaverse ! 

    1. buna Ferencz,

      cursul usd/rub (sau eur/rub) nu e un bun indicator acum ... rusii il sustin consumand masiv din rezervele interne de valuta ... din ratiuni personale (interese investitie) am cules date din media (care e volumul rezervelor lor valutare detinute intern) versus costul mediu al mentinerii zilnice al usd/rub sau eur/rub la nivele uimitor de puternice ....  

      o concluzie am : b(a)ietii astia nu mai rezista mult (nu am sa zic cat estimez pentru ca informatia costa , nu se da gratis pe net) ... mentinerea rublei la nivele halucinant de puternice (pentru situatia actuala) se face cu un mare consum intern masiv de valuta ! Retine detaliul asta.  

      Deci (momentan) poti sa ignori detaliul " puterii" rublei .... e iluzie pura. Eu nu simt " imboldul" de a fugi si sa imi schimb euro si usd in ...ruble... Eh, poate voi pierde ocazia investitionala a vietii mele, dar imi asum! :)))  

      Trol rus care se da ungur.

      Clasic 

      Asa pentru tine. In timpul lui Ceausescu aveam cursul oficial in 1989 cam 4 lei/dolar. 

      Oficial ne mergea binee, in realitate din ce in ce mai prost.

      Asa si la voi in Rusia 

      La cursul de, cum zici tu, de 4 lei/dolar, anul de gratie 1989, s-a nascut bișniȚar-ul

      Țar-ul acesta a devorat democratia abia nascuta romaneasca. 

      Majoritatea commenturilor de cand ii Bursa, deplang pruncul devorat.

      Cu copilul minune lipsa, traiesc si cei din Ucraina. Ei au fost distrusi, oare cu noi ce o sa se intample ? Ca Țar-ul intretimp a devenit gigant si vrea tot Globul pe masa. 

      nu e trol rus, stai calm

      il cunosc, posteaza de multa vreme aici , nu a aparut dupa 24 feb - dupa inceperea razboiului ruso-ucrainean 

    Ai grija de UE, ca alții își vad de treaba lor. Sau câinele moare de drum lung și.....

    Dacă nu lași lumea libera sa mănânce sa bea și sa se iubească obligat ajung sa se urască și sa se mănânce unii pe alții ca șobolanii inclusiv femei și copii. Logica războiului e forta urii adică iraționalul nebunia.

    Omull e o ființă ticăloase care fura libertatea și viata altora ca sa trăiască el

    ... de la maimuță la omul cavernelor omul civilizat și apoi treptat treptat regresia către parazitism viermi  

    1. ce frumos i-ai descris pe rusi

      Ba e despre jujui finante-banci si occident sclavia ue nato care ungaria si polonia, natiuni mandre, nu mai zic de sarbi.... stiti voi

      Ba nu.Ce frumos ne-a descris pe toti.Respect anonim 15:23 !

    Ce fata de baba are Ursula asta si nici memoria nu o mai ajuta e batrana saraca .... Dar nazismul din ea iese la suprafata.. Nu stiu cine a pus o in functie Petrica aceasta bunica in loc sa fie cu nepotii si sa le citeasca povesti.. Ea saraca cum e dusa putin crede ca Zelenscki este nepotelul ei si trebuie sa l invete cum sta treaba cu nazismul... Baba asta reprezinta UE?? O dementa care a luat comisioane de milioane de euro de la firmele care produc vaccinuri.. Locul babei este la puscarie...

    1. Vai de mine... tu din ce pestera krmlineza postezi? Davai la Rusia mon cher.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb