Ursula Von der Leyen propune plafonarea temporară a preţurilor la gaze

V.G.
Internaţional / 5 octombrie 2022

Ursula Von der Leyen propune plafonarea temporară a preţurilor la gaze

Un prim pas pe calea unei reforme structurale a pieţei de energie electrică este plafonarea preţului gazului, care este folosit pentru a produce energie electrică, a declarat astăzi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în plenul Parlamentului European.

"Preţurile ridicate la gaze conduc la preţul energiei electrice. Trebuie să limităm acest impact inflaţionist al gazului asupra electricităţii, peste tot în Europa. Acesta este motivul pentru care suntem gata să discutăm despre un plafon la preţul gazului care este folosit pentru a produce energie electrică. Acest plafon ar fi, de asemenea, un prim pas pe calea unei reforme structurale a pieţei de energie electrică", a declarat Ursula Von der Leyen.

De asemenea, acesta a declarat că "vom lucra împreună cu statele membre pentru a reduce preţurile gazelor şi a limita volatilitatea şi impactul manipulării preţurilor de către Rusia".

Potrivit preşedintei Comisiei Europene, consumul de gaz a fost redus cu aproximativ 10%. Livrările de gaze ruseşti au scăzut de la 40% până în prezent până la 7,5% din gazele din conducte. Această reducere a fost compensată prin creşterea importurilor de GNL şi gaze din conducte, în principal de la furnizorii noştri de încredere precum SUA şi Norvegia. Stocarea de gaze în UE este acum la 90%. Aceasta este cu 15% mai mare decât în ​​aceeaşi zi a anului trecut.

Von der Leyen a mai afirmat că va explica într-o scrisoare adresată liderilor din UE, care se reunesc de mâine la Praga, faptul că UE ar trebui să introducă un sistem comun de achiziţie a energiei.

"Astăzi, comparativ cu martie, mai multe state membre sunt deschise pentru aceasta şi suntem mai bine pregătiţi. O astfel de plafonare a preţurilor la gaze trebuie concepută în mod corespunzător pentru a asigura securitatea aprovizionării. Şi este o soluţie temporară pentru a răspunde faptului că TTF - principalul nostru reper de preţ - nu mai este reprezentativ pentru piaţa noastră care include mai mult GNL astăzi. Este o soluţie temporară până la dezvoltarea unui nou indice al preţurilor UE care să asigure o mai bună funcţionare a pieţei. Comisia a început să lucreze în acest sens", a mai spus Von der Leyen.

Ursula Von der Leyen a vorbit şi despre dezvoltarea, în cadrul REPowerEU, a unui instrument crucial pentru a accelera tranziţia către independenţa energetică. Acesta va permite investiţiile în infrastructură, cum ar fi conducte, interconexiuni sau surse regenerabile. Şi permite sprijinirea întreprinderilor şi gospodăriilor să investească în eficienţa energetică - cum ar fi izolarea caselor sau instalarea pompelor de căldură.

"Aşa că ar trebui să stimulăm şi mai mult REPowerEU cu finanţare suplimentară. Astfel, toate statele europene pot accelera investiţiile necesare. Modernizăm infrastructura energetică. Şi păstrăm condiţiile de joc echitabile. Şi ne asigurăm competitivitatea europeană pe pieţele globale. Şi trebuie să o facem ca europeni, împreună şi împreună", a spus preşedinta Comisiei Europene.

Şefa CE a atras atenţia asupra actelor de sabotaj împotriva conductelor Nord Stream. În ceea ce priveşte acest subiect, Von der Leyen a declarat că trebuie să fim mai bine pregătiţi.

Preşedintele CE a atras atenţia totodată că ţările din UE trebuie să îşi intensifice protecţia infrastructurii esenţiale, prin realizarea de teste de stres şi prin supravegherea prin satelit pentru a detecta potenţiale ameninţări.

"Actele de sabotaj împotriva conductelor Nord Stream au arătat cât de vulnerabilă este infrastructura noastră energetică. Este în interesul tuturor europenilor ca această infrastructură esenţială să fie mai bine protejată", a declarat ea în discursul din PE.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Saraca sa blocat la ideea asta penibila,

    care este imposibil de aplicat in piata libera 

    corect !

    plafonam , pana cand sotul ei va trece si vinde gaze in farmacii.

    1 Euro MC de pirturi 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb